icon

Chcem byť podnikateľka: Ísť za snom alebo zostať zamestnaná?

22. feb 2024

Od kedy rozmyslam ekonomicky chcem byt podnikatel. Aj som bola a bola som sppkojna, vyhovovalo mi to. Potom prisli nejake sukromne problemy vo vztahoch a isla som na matersku som 2 rok na materskej. Mam manzela ktory vobec nie je podnikavy.. nema k tomu vztah a byt zamestnancom mu vyhovuje. Ja si neviem predstavit byt zamestnancom. Pocas korony som sa zamestnala lebo si to vyzadovala situacia ale neviem si predstavit sa tam vratit a to som tam nebola ani 5 mes.. tiez sa uz dlhsie zamyslam v com ist podnikat mam nejake napady ale nepoznam ziadneho iteckara a to je v dnesnej dobe asi nevyhnutnost. Co by ste robili vy? Isli by ste podnikat alebo nie ? Vratili by ste sa do zamestnannia? Prace je v nemocnici a ja mam 3stupen Vysokej skoly.

deti95060810
•
22. feb 2024

takmer každý by podnikal keby vedel v čom....😉
trh je presýtený a každý by rád hneď poriadne zbohatol...

viestta
•
22. feb 2024

Na co ti je ITckar? Na vyrobenie webu? To ti spravi na zakazku hocikto, nemusi byt kamos alebo znamy. Staci, ze das zadanie a zaplatis za robotu. Na uctovnicstvo si kupis uctovny balik. Vies aspon v com chces podnikat? Mas nejaky biznis plan? Lebo tym treba zacat.

barka1
•
22. feb 2024

Nešla by som podnikať v ziadnom pripade. Istota zamestnania v statnej sfere je pre mna prvorada. Ale ja som tak nastavena.

zuzanazu85
•
22. feb 2024

Najskôr treba mať nápad,potom plán a začať realizovať. Z opačnej strany, najskôr podnikať a potom rozmýšľať s čím podnikať,to nie je dobrý začiatok 😉.

alickapusinka
•
22. feb 2024

V prvom rade musíš vedieť že v čom chceš podnikať. Ak to nevieš tak nič nezačínaj. Aby TI neostali oči pre plač a dlhý. Máš vstupný kapitál aspoň 5 tisíc eur. Tak začni nie že si len tak niečo zmyslíš a ostanú TI dlhý.

autor
•
22. feb 2024

@viestta no to chapem ze si zaplatim iteckara co spravi web a fungujem.tak to bolo pred 10 rokmi lenze dnes je doba taka ze o veci na nete sa treba starat. Nastavovat reklamu na googly, proxy ci ako sa to vola. Robit reklamu na facebooku. To ze si dam spravit web to v dnesnej dobe nic nie je. Ale o to vsetko sa treba starat .. nastavovat aby googl tu stranku aj vyhadzoval nastavovat klucove slova. Viem v com chcem podnikat a aj uctovnicku mam sama som uctovnicka ale nikdy som to nerobila lebo som podnikala v inej oblasti. Kazdopadne mam aj sro. Lebo ako som pisala podnikala som a odstupila som len prevadzku. Sro som si nechala.

autor
•
22. feb 2024

@barka1 ved to ale na druhej strane v podnikani som vzdy zarobila viac

autor
•
22. feb 2024

@zuzanazu85 ale je to dobry zaciatok lebo ako vravim to ze chcem podnikat som vedela uz na zakladnej skole a to som este ani netusila aku strednu budem mar.niekedy to ide aj opacne

autor
•
22. feb 2024

@alickapusinka mam vstupny kapital aj ovela viac nez 5000 ale ppvedzme si uprimne podnika sa aby clovek zarobil nie minul.

viestta
•
22. feb 2024

Aj za to bud zaplatis alebo sa to naucis. Co si myslis, ze nejaky kamarat to toto bude robit? A po pravde kamarati sa do takych kseftov neradi pustaju, pretoze nie vzdy dokazu zapytat tolko, kolko je hodnota ich roboty a nebudu predsa robit zadarmo, len preto, ze je to kamarat. u pribuznych to plati este viec. Na toto je nejlepsia korektna a obojstranne vyhodna zmluva s dodavatelom. Tak isto uctovnicstvo bud sa naucis alebo zaplatis uctovnicku. Este pred tym si musis spocitat material, sluzby, odvody, dane tak aby si vedela kolko mas marzu a ci vobec vygenerujes zisk. Mas vobec ten biznis plan? Lebo tym sa zacina, potom sa robia kalkulacie a zmluvy s dodavatelmi a caka sa na zakaznikov. Mas vobec co zakaznikom ponuknut? Mas istotu v tom, ze ponuknes viac, lepsie ako konkurencia?

muchotrafka298
•
22. feb 2024

To, ze cielom podnikania je vytvarat zisk, to vie kazdy. Lenze na Slovensku je velmi tazko zacinat nejaky biznis, lebo vsetko tu uz je a trh je presyteny. Niektori podnikaju roky a su radi, ze maju vobec na zivobytie a nie su v brutalnom minuse. Co sa tyka reklamy, Google aj Meta robia skolenia, takze mozes ich absolovat a robit si reklamu na internete aj sama. Detto socialne siete, mozes niekomu zaplatit, kto sa v tom vyzna alebo si to robit aj sama.

Pokial nemas skutocne nieco, co tu este nie je a vies, ze by si na tom vedela zarobit a islo by to, tak sa normalne radsej zamestnaj. Tam mas zaruku vyplaty, kdezto v podnikani nie.

alickapusinka
•
22. feb 2024

Hej ja mám secondhandy 2 rok som takmer nevidela nič. Veľa takých bolo čo išli podnikať a skončili bankrotom. Musíš vedieť s čim chceš podnikať. Nie že idem. A neviem š čím. Také podnikanie TI nebude vynašať vstupný kapitál výdavky ale zárobok žiaden pomaly rok až rok a pol. Ak nemáš svoje priestory prenájom drahý ak máš svoje priestory tak budeš mať výhodu.

majka3322
•
22. feb 2024

a čo tak online podnikanie? nejaké mlm napr.

autor
•
22. feb 2024

@viestta a len tak medzi nami ty si citala moj uvodny prispevok. Podnikala som a to 12 rokov a darilo sa mi robila som to rada, na chvilu som sa zamestnala v statnej sprave lebo bola korona a poziadali ma o pomoc.. a tiez nikde som nepisala ze mi nieco maju robit kamarati ci znami, tiez vobec ale vobec sa nemusi zacinat biznis planom.. ja mam odpodnikane vela a uspesne, zamestnacala som uz 17 ludi plus 5 brigadnikov naraz. nepytam sa ako podnikat ale ci by ste ostali na istom mieste v statnej sprave alebo isli robit to co mate radi teda podnikat v mojom pripade.

viestta
•
22. feb 2024

tak ked mas odopodnikanych 17 rokov, tak vies vsetko. Ale z tvojho uvodneho prispevku sa nedalo zistit ci si podnikala pol roka, rok alebo dovadsat. A ked nevies, ze na IT zalezitosti okolo podnikania nepotrebujes niekoho znameho ale dodavatela, tak to tiez hovori o tom, ze v tom akosi tapes...

momoftwo35
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
22. feb 2024

@viestta nerozumiem v com tapem.. ? Ved ja som nikde nepisala ze chcem dat znamemu robit nejake IT pisala som ze nikoho nepoznam kto to robi a teda v mojom zivote nie je kazdy koho poznam hned moj kamarat 80% su dodavatelia odberatelia. Moj povodny IT sa odstahoval do zahranicia a od 21 roku mam ppcit ze vsetko ide len cez videa, clanky a kazdodenne riesenie nieco cez weby a internet.. ok beriem ze som nenapisala v uvodnom prispevku kolko rokov som ppdnikala ale pisala som ze som ppdnikala a darilo sa mi.. tak asi som trochu aj vedela co robim a teda v mojom veku som odstupila prevdzku za krasne peniaze..teda to nebola somarina.. ide len o to ze som skor hladala taktiez takeho podnikaveho cloveka co citi ze to ma v sebe ale zvazuje ci si nevyberie jednoduchsiu cestu ... cestu zamestnania...alebo ci stal niekto na takom razcesti a na zaklade coho sa rozhodoval.. ale ja uz asi viem. Pojdem podnikat. Vzdy som posnikala a aj budem.. dakujem za komenty..

jaji99
•
Odpoveď bola odstránená
•