icon

Čo by ste zmenili vo vašej práci okrem platu?

Včera o 20:37

Čo by ste zmenili vo Vašej práci? Okrem platu, lebo to asi každý.

Strana
z2
nikolka232
Včera o 20:38

Prístup k PN, OČR. A celkovo k matkám po materskej. Majú dosť čo robiť samé so sebou a svojimi deťmi. Chcú pracovať a len sú vo veľkej miere šikanované, že majú vôbec deti 🙂

anonym_9af78c
Včera o 20:42

@anonym_autor odstranit HR oddelenie

autor
Včera o 20:47
@nikolka232

Prístup k PN, OČR. A celkovo k matkám po materskej. Majú dosť čo robiť samé so sebou a svojimi deťmi. Chcú pracovať a len sú vo veľkej miere šikanované, že majú vôbec deti 🙂

@nikolka232 toto by som aj ja zmenila, ale celkovo pristup ku PN a OČR nie len pre matky s detmi, ale pre vsetkych. Kazdy ma pravo ochoriet a diagnozu si nikto nevybera. Dalo by sa to riesit aj nejakym prispevkom pre zamestnavatela, ktory by dostal ak jeho zamestnanec zostane na PN. Samozrejme obmedzene, aby sa to nezneuzivalo. Aj ked moze ochoriet viac krat, ale aby nemal s tym problem uz po jednom raze. Niekto nemoze ist na PN ani raz.

anonym_9af78c
Včera o 20:52
@anonym_autor

@nikolka232 toto by som aj ja zmenila, ale celkovo pristup ku PN a OČR nie len pre matky s detmi, ale pre vsetkych. Kazdy ma pravo ochoriet a diagnozu si nikto nevybera. Dalo by sa to riesit aj nejakym prispevkom pre zamestnavatela, ktory by dostal ak jeho zamestnanec zostane na PN. Samozrejme obmedzene, aby sa to nezneuzivalo. Aj ked moze ochoriet viac krat, ale aby nemal s tym problem uz po jednom raze. Niekto nemoze ist na PN ani raz.

@anonym_autor a akoze aky je pristup zamestnavatela s PN? Co chces menit? Ked chces ist na PN a lekar ta vypise, tak ides a zamestnavatel s tym nezmoze nic. Takze v tejto oblasti nie je ziaden problem

anonym_440707
Včera o 20:53

povolit uplny HO (teraz mam 66%)

anonym_fd2312
Včera o 20:53
@nikolka232

@nikolka232 to je naozaj prehnane nazvat to sikanovanim. Po prve, skoro nikde na svete staty neplatia mamam take prispevky ako na Slovensku, kde je im umoznene byt doma s dietatom 3 roky. A ze maju robit co same so sebou, nuz tak zvolili si materstvo. Ja by som zmenila len to, ze sa zamestanavatelia skutocne prestanu pytat ci zena ma alebo planuje deti

autor
Včera o 20:56
@anonym_9af78c

@anonym_autor a akoze aky je pristup zamestnavatela s PN? Co chces menit? Ked chces ist na PN a lekar ta vypise, tak ides a zamestnavatel s tym nezmoze nic. Takze v tejto oblasti nie je ziaden problem

@anonym_9af78c ano moze ta prepustit ak si v skusobnej dobe, alebo ak mas zmluvu na dobu urcitu a nikomu sa nechce pocuvat vety ako napriklad:
"To je Vam az tak zle?"
"To idete len v piatok na kontrolu?"
"Nemozete prist aspon na dve hodiny?"
"Ja nemam koho dat na zastup. Co budem teraz robit?"
Zamestnanca to nemusi zaujimat, ale je to neprijemne.

autor
Včera o 21:01
@anonym_440707

povolit uplny HO (teraz mam 66%)

@anonym_440707 teraz je to popularne mat HO, ale aspon mas kontakt s ludmi.

autor
Včera o 21:02
@anonym_fd2312

@nikolka232 to je naozaj prehnane nazvat to sikanovanim. Po prve, skoro nikde na svete staty neplatia mamam take prispevky ako na Slovensku, kde je im umoznene byt doma s dietatom 3 roky. A ze maju robit co same so sebou, nuz tak zvolili si materstvo. Ja by som zmenila len to, ze sa zamestanavatelia skutocne prestanu pytat ci zena ma alebo planuje deti

@anonym_fd2312 vo vyvoji dietata su najdolezitejsie prve tri roky.

anonym_9af78c
Včera o 21:03
@anonym_autor

@anonym_9af78c ano moze ta prepustit ak si v skusobnej dobe, alebo ak mas zmluvu na dobu urcitu a nikomu sa nechce pocuvat vety ako napriklad:
"To je Vam az tak zle?"
"To idete len v piatok na kontrolu?"
"Nemozete prist aspon na dve hodiny?"
"Ja nemam koho dat na zastup. Co budem teraz robit?"
Zamestnanca to nemusi zaujimat, ale je to neprijemne.

@anonym_autor nie, na PN ta nemoze prepustit

autor
Včera o 21:07
@anonym_9af78c

@anonym_autor nie, na PN ta nemoze prepustit

@anonym_9af78c skusobna doba sa predlzuje ak si PN, ale hned na to moze a ked mas zmluvu na dobu urcitu, tak moze aj ked si na PN.

namornicka
Včera o 21:09

Ale to musi byt sakra blba zhoda nahod ak je clovek prave v skusobnej dobe PN. Je to statisticky uplne minimalna sanca.

autor
Včera o 21:11
@namornicka

Ale to musi byt sakra blba zhoda nahod ak je clovek prave v skusobnej dobe PN. Je to statisticky uplne minimalna sanca.

@namornicka je to minimalna sanca, ale stava sa aj to.

anonym_9af78c
Včera o 21:13
@anonym_autor

@anonym_9af78c skusobna doba sa predlzuje ak si PN, ale hned na to moze a ked mas zmluvu na dobu urcitu, tak moze aj ked si na PN.

@anonym_autor ale ty tu pekne zavadzas. Najprv pises, ze ta mozu vyhodit na PN. Nie, toto nie je pravda. Slovensky zakon nedovoluje vyhodit niekoho pocas PN. Potom splietas nieco, co uz standard nie je. Ak mas PN a dobu urcitu, po uplynuti doby urcitej ta mozu vyhodit ci na PN si alebo nie, to je uplne jedno, lebo ti proste skoncila zmluva!!! Snad ako necakas, ze ostanes zamestnana na PN, ked ti vyprsala zmluva 🤦‍♀️.
System PN je nastaveny velmi dobre a velmi dobre chrani zamestnanca. Pri dlhodobej PN zamestnavatel ani nic neplati, plati ho socialka. Takze PNky absolutne nie su problem

biba_18
Včera o 21:16
@namornicka

@namornicka moje dieťa bolo 😏 normálne chrípka. tá si nevyberá

autor
Včera o 21:22
@anonym_9af78c

@anonym_autor ale ty tu pekne zavadzas. Najprv pises, ze ta mozu vyhodit na PN. Nie, toto nie je pravda. Slovensky zakon nedovoluje vyhodit niekoho pocas PN. Potom splietas nieco, co uz standard nie je. Ak mas PN a dobu urcitu, po uplynuti doby urcitej ta mozu vyhodit ci na PN si alebo nie, to je uplne jedno, lebo ti proste skoncila zmluva!!! Snad ako necakas, ze ostanes zamestnana na PN, ked ti vyprsala zmluva 🤦‍♀️.
System PN je nastaveny velmi dobre a velmi dobre chrani zamestnanca. Pri dlhodobej PN zamestnavatel ani nic neplati, plati ho socialka. Takze PNky absolutne nie su problem

@anonym_9af78c prvy pripad so skusobnou dobou je napisany trochu neprehladne, ale pointa zostava rovnaka, ak ochories pocas skusobnej doby mozes ocakavat aj vypoved, ale aj nemusis. To je pravda. Druhy pripad predstav si, ze zamestnancovi konci zmluva k 30.09. a 1.10 ide na PN o ktorej sa moze predpokladat, ze bude dlhsia, alebo moze byt aj kratsia, kedy zamestnavatel moze vyuzit situaciu a zamestnat niekoho ineho, co by mozno urobil aj tak, alebo bude len jednoducho netolerantny.

anonym_9af78c
Včera o 21:27
@anonym_autor

@anonym_9af78c prvy pripad so skusobnou dobou je napisany trochu neprehladne, ale pointa zostava rovnaka, ak ochories pocas skusobnej doby mozes ocakavat aj vypoved, ale aj nemusis. To je pravda. Druhy pripad predstav si, ze zamestnancovi konci zmluva k 30.09. a 1.10 ide na PN o ktorej sa moze predpokladat, ze bude dlhsia, alebo moze byt aj kratsia, kedy zamestnavatel moze vyuzit situaciu a zamestnat niekoho ineho, co by mozno urobil aj tak, alebo bude len jednoducho netolerantny.

@anonym_autor ked ti konci zmluva 30.9., tak ti konci. PN s tym nic nema. To je tvoj problem. Nie zamestnavatela. Alebo co by si este nechcela.. wtf.. chod na urad prace

autor
Včera o 21:29
@anonym_9af78c

@anonym_autor ked ti konci zmluva 30.9., tak ti konci. PN s tym nic nema. To je tvoj problem. Nie zamestnavatela. Alebo co by si este nechcela.. wtf.. chod na urad prace

@anonym_9af78c kvoli PN na UPSVaR, tak to je dost netolerantne.

anonym_9af78c
Včera o 21:31
@anonym_autor

@anonym_autor a co sa ma teraz cely svet posrat z toho, ze si na PN, ked ti skoncila zmluva? Ako co chces?

anonym_6e1389
Včera o 21:35

Šéfku, a tým by sa vyriešil skoro každý problém

autor
Včera o 21:37
@anonym_9af78c

@anonym_autor a co sa ma teraz cely svet posrat z toho, ze si na PN, ked ti skoncila zmluva? Ako co chces?

@anonym_9af78c tak mna sa to netyka. Ja som bola PN ani nepamatam. Ale moze clovek ochoriet, prognoza bude dlhsia a realita kratsia, tak teraz na UPSVaR, ale kazdy ma svoj nazor a respektujem.

anonym_395a1c
Včera o 21:46
@anonym_autor

@anonym_9af78c tak mna sa to netyka. Ja som bola PN ani nepamatam. Ale moze clovek ochoriet, prognoza bude dlhsia a realita kratsia, tak teraz na UPSVaR, ale kazdy ma svoj nazor a respektujem.

@anonym_autor absolutne nerozumiem, o com tocis. Raz ked ti konci zmluva a nemas ju predlzenu, je jedno, ci si na PN alebo nie, proste tam dalej nepracujes. Napriklad v USA je PN neplatena, miesto ti drzia maximalne tri mesiace, ked sa dovtedy z PN nevratis, mozu ta kludne vyhodit, ziadny zakon im to nezakazuje. Tym padom prichadzas o zdravotne poistenie, kedze tam nie je statom garantovane ako u nas. Vsetci tu vo velkom pindaju na slovensky sociálny system, ale pravda je, ze malokde vo svete je taky stedry ako u nas. A matersku/rodicovsku 3 roky uz ani nekomentujem. Uz sa konecne treba spoliehat viac aj na seba, a nie furt len na stat.

anonym_9af78c
Včera o 21:48
@anonym_autor

@anonym_autor jezis ale to neni problem zamestnavatela. To je to iste, jak keby si mala kupeny listok na vlak dnes a dojdes tam na dalsi den a budes vykrikovat, ze je nefer, ze ta neodvezie zadarmo, lebo si bola vcera chora

anonym_d414b0
Dnes o 01:46

Menej stresu. A práve preto som sa nechala preložiť na iné oddelenie. Sice budem mať menší plat, ale čistú hlavu a klud

letfenixa
Dnes o 02:06
@namornicka

@namornicka v školstve časté, príde kolektiv a sychravé jesenné počasie a človek je hneď chorý.

lindusss2016
Dnes o 03:45
@nikolka232

@nikolka232 tak u nas su rodicia s malymi detmi mnohokrat zvyhodneni, resp.prvi, ktorym sa vyjde v ustrety.

a0
Dnes o 04:14

Ja by som nemenila nič, aj s platom som spokojná, ale keby som napísala ako pracujem, tak by mi väčšina ani neverila 😅

amarilka26
Dnes o 04:16

Ja som spokojna vo svojej praci, nemam co vytknut. Chodim tam rada, mam povoleny HO par dni do mesiaca a fajn plat.

anonym_8e2cac
Dnes o 04:46

Mala by byt moznost zbavit sa hypochondra.

anonym_8e2cac
Dnes o 04:48
@anonym_autor

@anonym_autor tieto ucelove PN... hned den po skonceni PP ochorie 🤷 ine je uraz, planovana operacia, ale toto?

Strana
z2