icon

Čo očakávať od vstupnej lekárskej prehliadky?

14. apr 2026

Ahojte, čo zahŕňa vstupná lekárska prehliadka? Mám ju absolvovať u nejakého lekára, ktorý má zmluvu s firmou, takže som tam nikdy nebola, z čoho mám stresy. Môže sa lekár pýtať na užívané lieky? Skúma anamnézu nejak hlbšie? Vyhorela som, užívam antidepresíva a lieky na spanie, mám to zatajiť? Mám obavy, aby to nevyhodnotil tak, že kvôli tomu nie som spôsobilá na prácu... Ide o prácu náročnú na sústredenie sa, ale žiadne práce vo výškach, nočné a podobne. Inak pracovať chcem.

anonym_9014f6
14. apr 2026

Vstupná LP - anamnéza, choroby, lieky, operácie, posudzuje spôsobilosť. Vyšetrenia - odber krvi, moč, chrbtica, očné vyšetrenie - to sú tie najčastejšie pri admin práci. Lieky lekár vidí v e-zdraví, kde sú aj diagnózy. Okrem toho na prehliadku prichádzaš s kartou od praktického lekára alebo s výpisom z karty.

anonym_f20715
14. apr 2026

Tak to neznie, ze si sposobila na pracu vobec. Vyhorenie, antidepresiva, lieky.. takeho zamestnanca, co bude na 90% mat dalsie problemy a kopu PN-iek by som tiez nevzala... najprv sa daj dokopi.

dadis
14. apr 2026

@anonym_autor AD uziva kde-kto. Nemaj stres. Pokojne tam chod a nic nezatajuj. Oni su viazani lekarskym tajomstvom. Zamestnavatel sa dozvie len to, ci si sposobila na pravu so zobrazovacimi prostriedkami (najma oci vysetri, ci nemas zavazne problemy s chrbticou a pod). Je to povinnost zo zakona, neboj, je to viacmenej pri admin poziciach formalita.

dadis
14. apr 2026
@anonym_f20715

Tak to neznie, ze si sposobila na pracu vobec. Vyhorenie, antidepresiva, lieky.. takeho zamestnanca, co bude na 90% mat dalsie problemy a kopu PN-iek by som tiez nevzala... najprv sa daj dokopi.

@anonym_f20715 A ty si daj dokopy gramatiku 😁, si predstavujes tu lekarsku prehliadku ako ked kona kupuju 🤭

patrike
14. apr 2026

Na prehliadku ziadaju doniest kartu alebo jej odpis od obvodaka.
Dalej po prihlaseni do eZdravia uvidi minimalne tvoje navstevy psychiatra a asi aj predpisane lieky. Utajit to nemas ako.

euka210
14. apr 2026

@anonym_autor ako pisu. Nemas sa coho bat, preto tam je skusobna doba 3 mes, ked to bude nad tvoje sily, odides. Plno ludi berie ad.

anonym_9014f6
14. apr 2026

Pracujem na relatívne vyššej manažérskej pozícii viac ako 15 rokov. AD a iné lieky beriem od roku 2003, dokonca mám aj ID na F diagnózu. Zatiaľ som vždy prešla VLP a nikdy nebol problém. Lekár mi vždy povie, že sama viem zhodnotiť, či tento typ práce zvládnem a je v mojich silách.

dadis
14. apr 2026
@patrike

Dalej po prihlaseni do eZdravia uvidi minimalne tvoje navstevy psychiatra a asi aj predpisane lieky. Utajit to nemas ako.

@patrike Od nas ani odpis karty nechceli - len odbery, moc, ekg, vysetrenie oci a pohovor s lekarom.

autor
14. apr 2026
@anonym_f20715

@anonym_f20715 ty by si prva hned pisala, ze len zneuzivam PNku, ked je mi uz lepsie a chcem pracovat a nejdem do prace... Tak kde ma maju podla teba zamestnat?

autor
14. apr 2026
@patrike

@patrike psychiatra mam sukromneho, nemam to v e-zdravi, kontrolovala som

dadis
14. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Preco by si to zatajovala? Ak by si nebola schopna prace, tak si stale PN alebo na invalidnom(aj ti normalne pracuju, ak to zvladaju)

autor
14. apr 2026
@dadis

@anonym_autor Preco by si to zatajovala? Ak by si nebola schopna prace, tak si stale PN alebo na invalidnom(aj ti normalne pracuju, ak to zvladaju)

@dadis invalidny tak rychlo nedostanes, ale to je vedlajsie. Ano, myslim, ze som schopna prace 👍 bojim sa len predsudkov od lekara, co ma v zivote nevidel, to je cele

patrike
14. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Lieky si platis sama v plnej vyske ? Lebo predpisane lieky vidno. Takto dokonca vytiahol zo systemu anesteziolog pri nedavnej operacii lieky, ktore boli pouzite pri operacii pred 5 rokmi.

autor
14. apr 2026
@patrike

@anonym_autor Lieky si platis sama v plnej vyske ? Lebo predpisane lieky vidno. Takto dokonca vytiahol zo systemu anesteziolog pri nedavnej operacii lieky, ktore boli pouzite pri operacii pred 5 rokmi.

@patrike ano, vsetko si hradim sama.

dadis
14. apr 2026
@anonym_autor

@patrike ano, vsetko si hradim sama.

@anonym_autor ale mas na nich predpis.. urcite liecbu nezatajuj a predsudkov sa neboj.