icon

Čo po skončení podpory?

Ahojte, chcem sa spýtať niekoho znalého v danej oblasti.
Práve mi končí podpora v nezamestnanosti, nová práca zatiaľ v nedohľadne... Aký bude ďalší postup? Budú ma z úpsvr posielať aj na iné miesta ako som pôvodne vypĺňala v dotazníku? Mám VŠ, ale nájsť si prácu v danom obore a blízko kvôli deťom je takmer nemožné. Nemôže sa stať, že ma budú nútiť prijať akúkoľvek pozíciu? Nechcem, aby to vyznelo hlúpo, ale rada by som pracovala v tom, čo som vyštudovala, aj keď to hľadanie asi potrvá dlhšie.
Ak by som sa napr. odhlásila z úpsvr, budem si musieť platiť zdravotné a dôchodkové poistenie sama? Mám dieťa do 6 rokov veku, je možné, že by to platil za mňa štát? Vyplývajú mi nejaké ďalšie povinnosti či registrácie z dôvodu skončenia podpory?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede. Veľmi mi pomôžete. Pekný deň.

hopeja
•
5. feb 2018

Ahoj, ak máš dieťa do 6 rokov, môžeš sa prihlásiť do zdravotnej poisťovne a bude platiť za teba štát, len dieťa by ti potom nemali byt celý deň v škôlke aspoň čo ja viem. A úrad ta kľudne môže poslať na rôzne pohovory, nielen v odbore, mňa posielali napr. na realitného makléra, finančného poradcu a iné "chuťovky".

dominika6
•
5. feb 2018

@oblecenieavecicky úrad práce ti musí ponúknuť prácu a je im jedno či to zapadá do tvojho oboru,alebo požiadaviek..musíš chodiť na pohovory,príp.nosiť potvrdenia,že si hladáš prácu.. inak ťa vyradia..môžeš sa odhlásiť sama,no platiť si musíš dobrovolne ty všetko..

mamamima
•
5. feb 2018

presne ako príspevok nadomnou...bud pories zdravotku s rodnym listom tam behni a mam skúsenosť na 99%, ze nekontroluju ci je dieta cely den v skolke. Kludne nahlas ze pol dna...a UP neberie ohlad na nic, len na zmeny ti neponuknu do 10 rokov veku dietata.

veronikaszabova
•
5. feb 2018

@mamamima ja som na nepl.RP, syn chodi do skolky na 4h - na upsvar som musela priniest rozhodnutie zo skolky o prijati, kde bolo pisane, ze ide iba na pol dna.
Plus si to behom sk.roka overovali v skolke.
Takze by som sa moc nespoliehala na to, ze to nekontroluju

mamamima
•
5. feb 2018

@veronikaszabova s tym UP nema nic, len zdrav.positovna, ak kontroluje nieco UP, tak ohladom pridavku na dieta, vola sa to aj ohlasovacia povinnost. S tym, co piseme vyssie, UP nema nic spolocne. jej ide o to, aby mala platene zdrav,odvody bez buzeracie UP.

mamamima
•
5. feb 2018

Z uradu chodia na šetrenie, ale nie kvôli tomu o com sa bavime.