icon

Čo s dovolenkou v starej zmluve?

3. nov 2020

Dobrý deň moja otázka znie k 31.10 mi skončil pracovný pomer. Od 1.novembra mam však novú zmluvu do roku 2022, moja otázka znie co s dovolenkou v starej zmluve? Mala som 22 dní nevyužité dovolenky, prenesie sa mi? Preplatí dá mi? Alebo jednoducho zanikne?

hettinka
3. nov 2020

Pri ukončení PP ti ju v starej práci musia preplatiť. Príde v poslednej výplate.

klarissa25
3. nov 2020

no ved tu si si mala vybrať v starom zamestnani, alebo ti ju mali preplatiť, možno preplatia teraz v novembri

ivkazba
3. nov 2020

Ak si ju nevyčerpala, zamestnávateľ je povinný ti ju preplatiť v poslednej mzde.

zuzanaete
3. nov 2020

Ja len na zamyslenie sa, ze co ma tvoj novy zamestnavatel s dovolenkou od predchadzajuceho zamestnavatela? Asi by sa nepotesil, keby sa presunula. Dovolenka sa bud vycerpa alebo v pripade skoncenia PP preplati.

sovica
3. nov 2020

Neviem, či tomu dobre rozumiem. Ostali ste v tej istej firme? Jedna zmluva Vám skončila a zamestnávateľ Vám ju nepredĺžil, ale spravil novú zmluvu?

janage
3. nov 2020

porad sa vo fóre papierovačky. Mne sa totiž zdá, že nárok na preplatenie nevyčerpanej dovolenky máš len v tom prípade, ak si o čerpanie dovolenky požiadala a bolo Ti zamietnuté. Teda v opačnom prípade (že si o dovolenku ani nežiadala, len si si ju nechávala nevyčerpanú) je to na dobrej vôli zamestnávateľa. Tiež je potrebné presne napísať, či došlo k zmene zamestnávateľa, či nie.

zuzubb007
3. nov 2020

No ak je to v rámci jednej firmy že skončila ročná zmluva a pokračuje ďalšia tak sa dá dovolenka preniesť, ak je iná firma musi ju predchádzajúci zamestnávateľ preplatit

liz_lemon
3. nov 2020

@janage vobec nemas pravdu

klarissa25
3. nov 2020

@janage zda sa ti velmi zle..

lucka_ke
3. nov 2020

@janage Zákonník práce hovorí jasne čo s takou dovolenkou, určite neprepadne ani nezanikne

autor
3. nov 2020

@sovica áno dobre ste pochopila

sovica
3. nov 2020

Myslím si, že ak ostávate v starej firme a podpisujete len novú zmluvu, tak dovolenka sa dá buď preniesť alebo by Vám mal starú dovolenku (nevyčerpanú) zamestnávateľ preplatiť. Ale nie som si 100% istá. Tu by možno mohla poradiť @evittam

klarissa25
3. nov 2020

@sovica evittam tu uz davno nie je

1andrea111
3. nov 2020

@klarissa25 a prečo odišla?

sovica
3. nov 2020

@klarissa25 Vážne? Začiatkom leta som ju tu určite ešte registrovala. Tak to je škoda, že tu už nie je😔. Zvyčajne vedela dobre poradiť.

klarissa25
3. nov 2020

@1andrea111 ona neodisla dobrovolne, zrusili jej ucet.

autor
3. nov 2020

Ženy, áno ostávam v starej firme, zamestnávateľ mi najprv zmluvu ukončil, o následne mi ju predĺžil, a ta dovolenka v takom prípade nezanikne?

sovica
3. nov 2020

@klarissa25 Aj viete na základe čoho? "Zavŕtala" do niečoho, čo sa nepáčilo adminom?

teegreen
Odpoveď bola odstránená