Čo s dovolenkou v starej zmluve?
Dobrý deň moja otázka znie k 31.10 mi skončil pracovný pomer. Od 1.novembra mam však novú zmluvu do roku 2022, moja otázka znie co s dovolenkou v starej zmluve? Mala som 22 dní nevyužité dovolenky, prenesie sa mi? Preplatí dá mi? Alebo jednoducho zanikne?
no ved tu si si mala vybrať v starom zamestnani, alebo ti ju mali preplatiť, možno preplatia teraz v novembri
Ja len na zamyslenie sa, ze co ma tvoj novy zamestnavatel s dovolenkou od predchadzajuceho zamestnavatela? Asi by sa nepotesil, keby sa presunula. Dovolenka sa bud vycerpa alebo v pripade skoncenia PP preplati.
Neviem, či tomu dobre rozumiem. Ostali ste v tej istej firme? Jedna zmluva Vám skončila a zamestnávateľ Vám ju nepredĺžil, ale spravil novú zmluvu?
porad sa vo fóre papierovačky. Mne sa totiž zdá, že nárok na preplatenie nevyčerpanej dovolenky máš len v tom prípade, ak si o čerpanie dovolenky požiadala a bolo Ti zamietnuté. Teda v opačnom prípade (že si o dovolenku ani nežiadala, len si si ju nechávala nevyčerpanú) je to na dobrej vôli zamestnávateľa. Tiež je potrebné presne napísať, či došlo k zmene zamestnávateľa, či nie.
No ak je to v rámci jednej firmy že skončila ročná zmluva a pokračuje ďalšia tak sa dá dovolenka preniesť, ak je iná firma musi ju predchádzajúci zamestnávateľ preplatit
@klarissa25 Vážne? Začiatkom leta som ju tu určite ešte registrovala. Tak to je škoda, že tu už nie je😔. Zvyčajne vedela dobre poradiť.
Ženy, áno ostávam v starej firme, zamestnávateľ mi najprv zmluvu ukončil, o následne mi ju predĺžil, a ta dovolenka v takom prípade nezanikne?
@klarissa25 Aj viete na základe čoho? "Zavŕtala" do niečoho, čo sa nepáčilo adminom?

Pri ukončení PP ti ju v starej práci musia preplatiť. Príde v poslednej výplate.