icon

Čo sa oplatí viac: predĺžiť PN alebo návrat do práce?

17. feb 2026

Ahojte. Do 5.2 som pracovala, potom som išla na PN kvôli zdravotným problémom. Na kontrolu idem teraz v piatok t.j. 20.2. Keďže je aj krátky mesiac myslíte si, že je lepšie potiahnuť Pzn už do konca mesiaca alebo nastúpiť do práce od soboty? Myslím, že čo sa viac oplatí finančne. Zdravotné problémy ustúpili, ale ešte to nie je 100% zato môžem uvažovať o predĺžení PN. Ešte sa chcem opýtať, že mi končí zmluva v marci. Od apríla mám nárok na podporu, ale táto PN mi predĺži nárok na ňu? Presne pred dvomi rokmi som bola na podpore, celé dva roky som nonstop pracovala toto je prvá PN počas pracovnej doby. Ďakujem

Strana
z2
anonym_3ee1a0
17. feb 2026

Spekulujes a to je vychcanost
verim ze ti normalny lekar PN zrusi

anonym_f67acf
17. feb 2026

O dlzke PN nerozhodujes ty, ale lekar.

anonym_7ed202
17. feb 2026

o trvani PN rozhodne lekar, dnes sa uz prisnejsie posudzuje, z pohladu podpory to je jedno, PN ju neovplyvni ak mas 730 dni poistenia v nezamestnanosti mas narok ( za posledne styri roky) prve
tri mesiace mas 50% z VZ potom to zacne klesat

anonym_7ed202
17. feb 2026

napis presne datumy ked si naposledy poberala podporu od do a odkedy precujes

billy_jean
17. feb 2026

Finančne sa spravidla viac oplatí návrat do práce, lebo na PN dostávaš 55% svojho DVZ. Na podporu máš nárok tak ako tu bolo napísané, ak máš odvádzané poistenie v nezamestnanosti v posledných 2 rokoch. Tak si to spočítaj.

anonym_afc7a4
17. feb 2026

Prvy krok konsolidacie mala byt kontrola vydavania PN, kazda druha tehotna je bezdovodne na PNke a mimo toho je tiez kopec ludi, kt to zneuzivaju ako tuto pani, lebo co sa jej viac oplati 🤦🏼‍♀️
Wow cele 2 roky si pracovala, predtym podpora, teraz PN a zase sa chystat na podporu…nezabudni este plakat na dochodku, ze ako si makala v zivote a aku mas almuznu a ze ved nedalo sa pocas zivota odkladat na dochodok :/

autor
17. feb 2026
@anonym_3ee1a0

@anonym_3ee1a0 zrušiť mi ju nemôže lebo mám stále problémy len nie už veľké bolesti. Aj tak by som radšej išla do roboty už. Ale nájom a šeky treba platiť, zato som sa opýtala k čomu mi ten posledný týždeň v mesiaci pomôže viac.

autor
17. feb 2026
@anonym_f67acf

@anonym_f67acf lekár sa ma snáď opýta, či zdravotné problémy pretrvávajú, či sa mýlim? 🤔

autor
17. feb 2026
@anonym_7ed202

o trvani PN rozhodne lekar, dnes sa uz prisnejsie posudzuje, z pohladu podpory to je jedno, PN ju neovplyvni ak mas 730 dni poistenia v nezamestnanosti mas narok ( za posledne styri roky) prve
tri mesiace mas 50% z VZ potom to zacne klesat

@anonym_7ed202 ďakujem

autor
17. feb 2026
@billy_jean

Finančne sa spravidla viac oplatí návrat do práce, lebo na PN dostávaš 55% svojho DVZ. Na podporu máš nárok tak ako tu bolo napísané, ak máš odvádzané poistenie v nezamestnanosti v posledných 2 rokoch. Tak si to spočítaj.

@billy_jean ďakujem, tak pôjdem do práce, aj keď mi nie je ešte dobre. Šeky treba platiť.

autor
17. feb 2026
@anonym_afc7a4

Prvy krok konsolidacie mala byt kontrola vydavania PN, kazda druha tehotna je bezdovodne na PNke a mimo toho je tiez kopec ludi, kt to zneuzivaju ako tuto pani, lebo co sa jej viac oplati 🤦🏼‍♀️
Wow cele 2 roky si pracovala, predtym podpora, teraz PN a zase sa chystat na podporu…nezabudni este plakat na dochodku, ze ako si makala v zivote a aku mas almuznu a ze ved nedalo sa pocas zivota odkladat na dochodok :/

@anonym_afc7a4 netreba súdiť hneď pokým nevieš všetko. Z pár riadkov si vyčítala, že som vychcaná? Pracujem 30 rokov v kuse. Každý v živote pochybíba môže mať problémy. Hádam tebe sa to nikdy v živote nestane....

anonym_7ed202
17. feb 2026
@anonym_autor

@billy_jean ďakujem, tak pôjdem do práce, aj keď mi nie je ešte dobre. Šeky treba platiť.

@anonym_autor ak uz koncis tak by som do prace nesla max posledny den odovzdat veci

autor
17. feb 2026
@anonym_7ed202

@anonym_autor ak uz koncis tak by som do prace nesla max posledny den odovzdat veci

@anonym_7ed202 až 31.3 končím

billy_jean
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_7ed202 až 31.3 končím

@anonym_autor nebudeš mať predĺženú zmluvu? Vieš to dopredu? Ak nie si fit, ostaň doma, daj sa dokopy a potom si hľadaj npvú prácu.

anonym_f67acf
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f67acf lekár sa ma snáď opýta, či zdravotné problémy pretrvávajú, či sa mýlim? 🤔

@anonym_autor opyta. Ale ty sa tu pytas ohladom vyhodnosti. Tak zvaz co povies doktorovi. Ak povies, ze ti je lepsie, ze zvladnes pracovat, lekar PN nepredlzi.
No skus sa ho opytat, ze co je pre teba lepsie, ako sa pytas tu a uvidis.

autor
17. feb 2026
@anonym_7ed202

napis presne datumy ked si naposledy poberala podporu od do a odkedy precujes

@anonym_7ed202 robila som nonstop a potom som išla na podporu, presne si to žiaľ nepamätám, lebo počas podpory som sa zamestnala na dva mesiace na trvalý pracovný pomer, potom som išla zas na podporu a zamestnala sa od 1.4 s tým, že som si posledný mesiac podpory dala vyplatiť asi 50% som dostala. No musím to pohľadať v papieroch.

anonym_16501e
17. feb 2026
@anonym_afc7a4

@anonym_afc7a4 prvý krok konsolidácie mali byť platy a odmeny tých prasiat v parlamente. A to hovorím ako osoba čo nebola ešte nikdy na Pnke ani žiadnej podpore. Všetko čo je v zákone, je legálne nech s tým ženy akokoľvek špekulujú.

autor
17. feb 2026
@billy_jean

@anonym_autor nebudeš mať predĺženú zmluvu? Vieš to dopredu? Ak nie si fit, ostaň doma, daj sa dokopy a potom si hľadaj npvú prácu.

@billy_jean neviem, ale myslím si, že kvôli tejto PN mi zmluvu nebudú chcieť predĺžiť. Je tam viac problémov nie z mojej strany ale z ich. Nútia nás aj do polovičného úväzku ,kto nesúhlasí....

anonym_afc7a4
17. feb 2026
@anonym_16501e

@anonym_afc7a4 prvý krok konsolidácie mali byť platy a odmeny tých prasiat v parlamente. A to hovorím ako osoba čo nebola ešte nikdy na Pnke ani žiadnej podpore. Všetko čo je v zákone, je legálne nech s tým ženy akokoľvek špekulujú.

@anonym_16501e tie prasata v parlamente su obrazom tohto naroda…obohacovanie na ukor inych, pochybna moralka…

autor
17. feb 2026
@anonym_16501e

@anonym_16501e je neskutočne všetko drahé. Dcéra ešte študuje na vysokej - internát a všetko okolo toho... Aj keď len o 100 eur dostať viac je pre mňa záchrana.

anonym_16501e
17. feb 2026
@anonym_afc7a4

@anonym_16501e tie prasata v parlamente su obrazom tohto naroda…obohacovanie na ukor inych, pochybna moralka…

@anonym_afc7a4 ale chápeš že keď je to v medziach zákona, tak tie ženy nerobia nič zlé? Keď sú také podmienky na PN aké sú tak to ľudia budú využívať. Keď budú mať raz zamestnanci nárok trebárs 70dni dovolenky, tak aj to by každý využil. Keby bola podpora pekná suma, tak by to tiež veľa ľudí využilo. Prečo sa hnevať na ľudí ktorí využijú čo je zákonné? Oni to nevymysleli.

anonym_13ea9c
17. feb 2026

@anonym_autor prečítaj si zmluvu, za akých podmienok máš príplatky, aby si nebola sklamaná z výplaty!
1-2 týždne sa PNka " neoplatí" prídeš o dosť veľkú časť peňazí, aj keby v jednom mesiaci odpracuješ 2 týždne a 2 premarodiš.
Keď Pnka, tak celý mesiac- pre financie, ale ako som napísala hore, pozri si zmluvu a časť príplatky, pretože firma kde pracuješ to môže mať inak nastavené a tebe sa teda môže oplatiť marodiť aj len krátko.

anonym_430665
17. feb 2026
@anonym_3ee1a0

@anonym_3ee1a0 vsetci spekuluju, nikto na teba neberie ohlad v nicom, z roboty ta vyhodia, ked sa im zachce.

anonym_430665
17. feb 2026
@anonym_16501e

@anonym_16501e ty si nebola nikdy chora? Kolko mas rokov?

autor
17. feb 2026
@anonym_13ea9c

@anonym_autor prečítaj si zmluvu, za akých podmienok máš príplatky, aby si nebola sklamaná z výplaty!
1-2 týždne sa PNka " neoplatí" prídeš o dosť veľkú časť peňazí, aj keby v jednom mesiaci odpracuješ 2 týždne a 2 premarodiš.
Keď Pnka, tak celý mesiac- pre financie, ale ako som napísala hore, pozri si zmluvu a časť príplatky, pretože firma kde pracuješ to môže mať inak nastavené a tebe sa teda môže oplatiť marodiť aj len krátko.

@anonym_13ea9c nič nemáme v zmluve len koľko máme odrobit hodín týždenne, že máme nerovnomerne navrhnutý pracovný čas a hrubú mzdu. Ale bola som chorá rok dozadu v decembri, ale bola som na PN len týždeň pokým som mala horúčky a za ten mesiac som mala v čistom 720 eur. Tak zato neviem keď teraz dám dva týždne,alebo tri ako to bude

anonym_afc7a4
17. feb 2026
@anonym_16501e

@anonym_afc7a4 ale chápeš že keď je to v medziach zákona, tak tie ženy nerobia nič zlé? Keď sú také podmienky na PN aké sú tak to ľudia budú využívať. Keď budú mať raz zamestnanci nárok trebárs 70dni dovolenky, tak aj to by každý využil. Keby bola podpora pekná suma, tak by to tiež veľa ľudí využilo. Prečo sa hnevať na ľudí ktorí využijú čo je zákonné? Oni to nevymysleli.

@anonym_16501e na PNku mas narok ak tvoj zdravotny stav objektivne naplna nejake atributy a mas urcenu diagnozu, kt sa PNku vyzaduje, vsetko co nesplna toto je podvod a zneuzivanie davky. Takze v medziach zakona je cerpat to na co mas narok nie zneuzivat system a neopravnene cerpat davky.
Podpora sa vypocitava zo mudy, takze ak dokazes zarobit peknu sumu, tak aj podpora je pekna suma.

anonym_f67acf
17. feb 2026
@anonym_16501e

@anonym_16501e Ved ak to je zdravotny stav vyzaduje, nech je dalej PN, to urci lekar. Tu sa vyslovene pyta, co je pre nu lepsie financne. To je ta spekulacia.

anonym_d8ef89
17. feb 2026
@anonym_afc7a4

@anonym_afc7a4 Tie prasata v parlamente naucili vsetkych, ze robit sa neoplati a treba vych.at so systemom. Ale cim menej ludi plati, tym viac to boli tych poctivych (vyssie dane, vyssie odvody) a cim viac chcu vsetci so systemom "vydrbat", tym skor sa system zruti a vybabru sami so sebou. Potom to este len bude boliet, ak nebude na dochodky silnej generacie buducich dochodcov (husakove deti), ktora poctivo platila predoslym generaciam dochodcov, ale sama nedostane nic.
Kazdy si dnes hovori, ked ostatni odrbavaju, nebudem blba, pripojim sa k nim.

anonym_a70174
17. feb 2026

@anonym_autor Jagje3,že finančne ísť do roboty .Ale ty špekuluješ..

anonym_a70174
17. feb 2026
@anonym_f67acf

@anonym_f67acf To máš odkiaľ..väčšinou to tak nie je .

Strana
z2