Čo sa oplatí viac: predĺžiť PN alebo návrat do práce?
Ahojte. Do 5.2 som pracovala, potom som išla na PN kvôli zdravotným problémom. Na kontrolu idem teraz v piatok t.j. 20.2. Keďže je aj krátky mesiac myslíte si, že je lepšie potiahnuť Pzn už do konca mesiaca alebo nastúpiť do práce od soboty? Myslím, že čo sa viac oplatí finančne. Zdravotné problémy ustúpili, ale ešte to nie je 100% zato môžem uvažovať o predĺžení PN. Ešte sa chcem opýtať, že mi končí zmluva v marci. Od apríla mám nárok na podporu, ale táto PN mi predĺži nárok na ňu? Presne pred dvomi rokmi som bola na podpore, celé dva roky som nonstop pracovala toto je prvá PN počas pracovnej doby. Ďakujem
@anonym_autor tak z fin.stránky do práce...ak sa ale necítiš dobre, tak sa dolieč... zdravie je na 1.mieste...
@anonym_autor tak z fin.stránky do práce...ak sa ale necítiš dobre, tak sa dolieč... zdravie je na 1.mieste...
@nominka86 ďakujem.
Obcas si zaťukam na čelo, ze som tak hlupa, že neviem byť spekulant, ako ludia co su za svoj zivot neustale pn alebo na podpore.. ja ako idiot pracujem nonstop, pn ked som chora chora max týždeň a ak by nahodou prišlo k tomu ze zostanem bez prace, tak kvoli spekulantom za dlhe roky nebude uz ani podpora ani nic... potom ze to vyzera ako to vyzera, lebo tu sa zije fajn tym, ktorí len špekulujú ako mat co najviac penazi a nerobit🙄 porušila by som všetko a ziadna podpora pre tych, ktory su opakovane doma a nepracuju normálne...
Obcas si zaťukam na čelo, ze som tak hlupa, že neviem byť spekulant, ako ludia co su za svoj zivot neustale pn alebo na podpore.. ja ako idiot pracujem nonstop, pn ked som chora chora max týždeň a ak by nahodou prišlo k tomu ze zostanem bez prace, tak kvoli spekulantom za dlhe roky nebude uz ani podpora ani nic... potom ze to vyzera ako to vyzera, lebo tu sa zije fajn tym, ktorí len špekulujú ako mat co najviac penazi a nerobit🙄 porušila by som všetko a ziadna podpora pre tych, ktory su opakovane doma a nepracuju normálne...
@leskovael veď nám na tú podporu strhavaju. Ako aj na dochodok. Kde idú tie peniaze? Vy zavidite ľuďom, že ochorejú a musia byť doma viac ako týždeň?
@anonym_autor však keď vieš na 100%že v práci končíš ťahaj PNku dokedy sa bude dať.PNka je lepšie platená ako podpora
Ja by som rok ťahala PN a potom podpora.Ved si si poctivo zdravotné odvody platila tak čo by si to nevyužila keď treba.
@anonym_3ee1a0 zrušiť mi ju nemôže lebo mám stále problémy len nie už veľké bolesti. Aj tak by som radšej išla do roboty už. Ale nájom a šeky treba platiť, zato som sa opýtala k čomu mi ten posledný týždeň v mesiaci pomôže viac.
@anonym_autor pomoze ti predsa k vyssej vyplate :DD
@leskovael veď nám na tú podporu strhavaju. Ako aj na dochodok. Kde idú tie peniaze? Vy zavidite ľuďom, že ochorejú a musia byť doma viac ako týždeň?
@anonym_autor toto je dost vychcany prispevok.. nie podporu ti nestrhavaju, ten mini poplatok za "poistenie v nezamestnanosti" vobec nesiaha na vysku podpory, cize v podsate vascinu podpory platia ti, co pracuju.. nie ti co si ju kazde dva rocky vycerpaju. Vdaka takymto ako ty, nam skratili obdobie vyplacania davky, znizili, upravili.. lebo takito ako ty, si to vycerpaju veselo kazde dva roky
Inak mimochodom lekar moze ukoncit PNku aj ked podla teba "uplne nie si fit".
@anonym_autor finančne určite práca
@anonym_autor finančne určite práca
@anonym_c40f38 ďakujem
@anonym_autor A este ide niekto nieco pindat na szco ako tu bolo minule........

@anonym_afc7a4 Tie prasata v parlamente naucili vsetkych, ze robit sa neoplati a treba vych.at so systemom. Ale cim menej ludi plati, tym viac to boli tych poctivych (vyssie dane, vyssie odvody) a cim viac chcu vsetci so systemom "vydrbat", tym skor sa system zruti a vybabru sami so sebou. Potom to este len bude boliet, ak nebude na dochodky silnej generacie buducich dochodcov (husakove deti), ktora poctivo platila predoslym generaciam dochodcov, ale sama nedostane nic.
Kazdy si dnes hovori, ked ostatni odrbavaju, nebudem blba, pripojim sa k nim.
@anonym_d8ef89 akože nechápem. Kde sú peniaze, čo nám od 17 rokov strhávali na dôchodok? Koľko dôchodcov sa dožije mesiac dochodku a zomrie. Kde sú zvyšné peniaze? Koľko ľudí zomrie pred dôchodkom? Kde sú tie peniaze, co sa mesačne strhávali? Na nezamestnanecké mi tiež z platu strhávajú a keď budem potrebovať ja pomoc od šťátu tak mi podporu bude od tretieho mesiaca krátiť. Z akého dôvodu? Veď mne strháva rovnako z platu... na všetko sú peniaze v parlamente. Na ich autá, dovolenky, bufet kde majú všetko zadarmo, steny za statisíce ale ja idem odrbať systém, lebo som chorá, mám zdravotné problémy, ale chcem ukončiť aj tak PN keby sa mi lepšie oplatilo vrátiť do roboty? Týmto prístupom môžem mať v budúcnosti horšie zdravotné problémy, ako keby som potiahla o týždeň biac Pzn a vyliečila sa úplne. Verím, že tieto midrlantky v živote nebudú potrebovať podporu, PN alebo akúkoľvek pomoc...