icon

Dá sa garantovať zamestnanie po zmene vlastníka firmy?

Včera o 12:27

Dnes nám v práci oznámili, že firma kde pracujem sa predala. Majiteľ tvrdí že nový majiteľ preberie aj nás zamestnanecov. Ale čo ak nás nový majiteľ pošle všetkych k vode? Možno nie hneď ale už o pár mesiacov
Je to mala rodinná firma dokopy je náš 15, medzi nimi aj manžel aj moja 61r mama, ale pracuje tu niekoľko príbuzných. Majiteľom bola moja teta, ale ona náhle zomrela a dedič.moj bratranec , si miesto dedičstva, rodinnej firmy,z ktorého mu rodicia platí školu v zahraničí, kúpili byt, vybral predaj. Jeho majetok,jeho vec, len po prebratí dedičstva nám hovoril úplne opak. Tu u nás je málo práce, mama bude mať problém nájsť si novú prácu.

anonym_110eaf
Včera o 12:30

Môže vám dať výpoveď z organizačných dôvodov ale to zas máte nárok na odstupné

anonym_022891
Včera o 12:30

Mama môže ísť do predčasného dôchodku uz

biba_18
Včera o 12:38

máte skvelé vzťahy v rodine, by som povedala ...
nie, nový majiteľ vám nemusí nechať prácu. ako tu bolo napísané - bude vám ale musieť dať odstupné ... ale nebuďme naivní ...
čo je to za firma?

katkaseiner
Včera o 12:39

zial nic sa neda garantovat... skus momentalne len mysliet pozitivne, pretoze o nic lepsie ti nebude ked budes mat pravdu a po prevzati novym vlastnikom vas vsetkych vyhodi a ty sa dovtedy budes tymto dusit...
Ja ta samozrejme uplne chapem, pred 3 rokmi ma vyhodili (hromadne prepustanie) z firmy kde robi aj moj muz. On sa odvtedy trapi tym ze aj on pojde - je to mozne... Ale uz sme si povedali ze co sa ma stat, stane sa. Potom sa postavite na nohy a budete hladat. Co sa mamy tyka, nech taha kym sa da a max pojde do predcasneho dochodku.

autor
Včera o 12:53
@biba_18

máte skvelé vzťahy v rodine, by som povedala ...
nie, nový majiteľ vám nemusí nechať prácu. ako tu bolo napísané - bude vám ale musieť dať odstupné ... ale nebuďme naivní ...
čo je to za firma?

@biba_18 pozri, bola som v maturitnom ročníku keď sa bratranec narodil, bol vytúženým. vymodleným dieťaťom svojich rodičov, ktorý mali vtedy 40+. Dieťa čo vždy dostalo všetko na čo si pomyslelo. Žačal niekoľko skôl, ktoré potom nedokončil, rodičia mu to všetko platili, po 30ke má síce Bc, ale odbor ktorý nakoniec vyštudoval čoskoro nahradí umela inteligencia. Je medzi nami gerenacný rozdiel, takže tie vzťahy ako by sme ani neboli rodina

anonym_1e14a8
Včera o 12:56
@anonym_autor

@biba_18 pozri, bola som v maturitnom ročníku keď sa bratranec narodil, bol vytúženým. vymodleným dieťaťom svojich rodičov, ktorý mali vtedy 40+. Dieťa čo vždy dostalo všetko na čo si pomyslelo. Žačal niekoľko skôl, ktoré potom nedokončil, rodičia mu to všetko platili, po 30ke má síce Bc, ale odbor ktorý nakoniec vyštudoval čoskoro nahradí umela inteligencia. Je medzi nami gerenacný rozdiel, takže tie vzťahy ako by sme ani neboli rodina

@anonym_autor A nevieš založiť firmu, ktorá by mu konkurovala a pracovať sama na seba? Veď musíš mat know-how v malíčku.

anonym_110eaf
Včera o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor pozri, možno sám usúdil že nemá na to, aby viedol firmu. Možno ho tá oblasť v ktorej firma pôsobí nezaujíma a je lepšie firmu predať ako doviesť ku krachu

Takúto ak taka situácia nastane, že nivy majiteľ bude chcieť prepúšťať tak bezi vám výpovedná lehota + máš nárok na odstupné
Pri krachu ideš do prdele hneď a dostaneš veľké kakanie
Takze tak

Zbytočne sa na neho hneváš, má právo urobiť čo uzná za vhodne. Veď ak si schopnejších, mali ste sa rodinka poskladať a firmu odkúpiť a ukázať svoje kvality

anonym_667f64
Včera o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor bratranec ma po 30, ty si bola v maturitnom rocniku, ked sa narodil, takze mas kolko? 48? a tvoja mama ma 61. to ta mala v 13 ?

autor
Včera o 13:05
@anonym_667f64

@anonym_autor bratranec ma po 30, ty si bola v maturitnom rocniku, ked sa narodil, takze mas kolko? 48? a tvoja mama ma 61. to ta mala v 13 ?

@anonym_667f64 pre všetky ktoré sa tu smejete, nie som biológická dcéra svojej matky, tú ktorá má porodila som nikdy nepoznala, teda manželku môjho otca volám mama. Čo to mení na fakte že všetkci prídeme o prácu?

purple_wolf
Včera o 13:20

po prve - nepanikar, po druhe - preco mas potrebu vysvetlovat cokolvek debilovi??? nemusis si obhajovat nic so svojich rodinnych vztahov, toto je internet ... po tretie comu sa ta firma venuje??

prasiatko30
Včera o 13:52

Tak na bratranca sa nemozes hnevat. Jedine ak vam slubil, ze vam prednostne preda firmu za trhovych podmienok a nakoniec ju ponukol tajne uplne niekomu inemu a Vam ani nepovedal, ze ma moznost predat firmu za tolko a tolko a ak vy mu to zaplatite bude firma vasa. Inaksie sa naozaj nemas preco na neho hnevat, ani rozmyslat nad tym ako vsetko dostal na zlatom podnose. On ak sa necitil byt priklincovany ku firme a odboru, ktory mu nic nehovoril mal plne pravo firmu predat. Predpokladam, ze previedol aj zavazky voci zamestnancom na noveho majitela - cize on si svoju povinnost splnil. A bohuzial, áno, novy majitel vas moze casom vypoklonkovat ak sa mu nebude pacit co robite, ako to robite a bude chciet prijat na vase miesta svoju rodinu. Ale bude vam musiet zaplatit odstupne za cele Vase posobenie vo firme a potom uz mozete rozmyslat co budete robit dalej