icon

Dilema pri výbere zamestnania

8. dec 2019

Ahojte, po roku a pol v zamestnani som zmenila pracu..a neviem ci som spravila dobre..keby chcem mozem sa este vratit, len musim konat rychlo-- v predchadzajucej praci, som robila zakaznicky servis, od rana do poobedia odpisovala na emaily, zdvihala telefony, administrativu, obsah na Instagram, dohadovanie spoluprac..stale to iste, trosku ma to ubijalo, ale nenarocne, kludne som denne stihla aj hodku az dve sukromne na internete.. pracovna doba 8 hodin vratane obeda..praca bola na zivnost (kvôli tomu aby usetrili na odvodoch) ale ked som sla cez pracu k lekarovi nevadilo to, nemusela som si to nahradzat, samozrejme som to nezneuzivala, aj ked bolo dieta chore robila som z domu v rozsahu akom sa dalo alebo som ho dala babine...dovolenku som mala podla zakona..nova praca je online marketingova agentura, kde sa venujem nastavovaniu reklam a vseobecne online marketingu..teda budem venovat, este to neovladam.. tiez na zivnost, o 100 eur vyssi plat, ale v praci treba byt 8,5 hodiny (8 hodin plus obed). Pracu si musim trackovat - cize vykazovat kazdu minutu prace, vraj kvôli klientom..plus mam na kazdu cinnost odhadovany cas kolko mi to ma trvat.. kolektiv vyzera byt fajn , ale na sefa dost nadavaju, maju toho vela, praca je asi dost stresujuca..ak idete k lekarovi, treba si vsetko nahradit, ak mi ochorie dieta, treba si zobrat dovolenku, atd..dovolenka ale platena je tiez v ramci zakona...na obed fakt iba tych 30 minut ak to presvihnem co i len o 5 minut treba nadrabat (najblizsia restija je cca 7 min pesi, takze jedlo najlepsie objednavat)za tie dva tyzdne co som tam, som zistila ze 8,5 hodiny je pre mna vela, ze to tazko zlucim so sukromnym zivotom, a chcela by som sa spytat ci by bolo mozne pracovať 7 hodin plus polhodka obed.. mojim cielom je v buducnosti si najst robotu na tpp, praca na zivnost mi nevyhovuje, kedže to nie je naozajstna zivnost iba kvoli tomu aby zamestnávatelia usetrili..od jula budúceho roku si zacinam platit odvody aj do sicialnej poistovne, cize sa mi naklady zvysia minimalne o 200-250 eur mesacne..problem je ze v mojom meste co sa tyka prace skoro nic nie je a planujem si za rok hladat pracu v ba, ale s home officom dvakrat do tyzdna a s platom takym aby sa mi oplatilo minat cca 200 eur na cestovanie.. pred materskou som robila v Bratislave na marketingu cca 2 roky, ale moja kariera sa len rozbiehala takze nemam v nom az tolko skusenosti, ale je to moja vysnena praca - teda robit eventy, pisat clanky, spravovat socialne siete.. v tejto novej robote by som sa naucila marketingove analyzy a veci co si myslim, ze by mi v buducnosti pomohli pri hladani uz "normalnej" prace pomoct.. len sa bojim ci to nie je privelka obeta za stres v novej praci, za tu slobodu co som mala predtým..mozno by som sa tie veci naucila tak dobre, ze by som mohla byt na volnek nohe, ale tazko povedat..vo volnom casu pisem blog, venujem sa Instagramu aj to mi zabera vcelku dost casu, ale bavi ma to a beriem to tak, ze sa udrziavam aspon v obraze v tom, co chcem robit...tak neviem ci radsej zostat v starej a mozno si najst nejaku spravu sociálnych sieti alebo pisanie clankov k tomu alebo risknut tu novu..bojim sa tak velmi preto, ze nic ine tu nie je, aby som neskoncila nezamestnana...dakujem za kazdu radu...

ledgerka
8. dec 2019

Ak mas male dieta tak ta stara praca je asi v tomto momente pre teba lepsia z casoveho hladiska a aj flexibility. Ja by som pockala ako byt v strese, zalezi od tvojej osobnosti. Na novu pracu a rezim si tiez musis zvyknut. Ja napriklad neznasam takyto mikromanagement, trackovanie by mi na pohode nepridalo. Nechaj tomu par dni, napis si pre a proti. Potom sa rozhodni.

elenita
8. dec 2019

A do starej prace sa vratit nemozes?

autor
8. dec 2019

@ledgerka dakujem pekne, veru presne to trackovanie mi vadi, neviem ako si zvyknem.. plus mam trosku psychicke problemy a stres tomu neprida..len sa bojim ze co bude ak mi zacnu tie odvody..a ze aku mam perspektivu si najst lepsiu pracu ked v tejto som v podstate dievca pre vsetko a nic som sa tam nenaucila.
..

autor
8. dec 2019

@elenita praveze mozem..ale neviem ci to mam spravit..mne ide v novej praci o vedomosti co sa tam naucim..lebo mam pocit ze nic poriadne neviem..

ledgerka
8. dec 2019

Stale sa mozes sama vzdelavat vo volnom case, spravit si nejake kurzy. Ukazes ze na sebe pracujes, treba si len verit. Skus hladat nieco kde sa pracuje inym sposobosom, viac uvolnene. Nikto nepovedal ze musime zobrat ihned vsetko. Alebo si povedz ze to damu das rok, nieco sa naucis a potom pojdes dalej.

autor
8. dec 2019

v novej praci je aj flexibilny pracovny cas, aj home office raz do tyzdna, aj som pred nástupom hovorila, ze nadcasy nebudem moct robit.. ale potom tam vidim tych nie moc stastnych ludi zavalených pracov.. vraj nadcasy sa ani nemaju robit (aby to nemuseli preplacat) ale beru siludia pracu aj domov..a je tam velka fluktuacia..vacsina ludi je tam rok..

ledgerka
8. dec 2019

Tak to vela napovie ze vacsina ostane rok. Pozrela si si online recenzie na firmu? Glassdoor.com by mal fungovat aj na slovensku.

matapo
Autor odpoveď zmazal
draik
8. dec 2019

Predovšetkým za základ hodnotenia práce neberte to zamestnanie, v ktorom vlastne 2 z 8 hodín venujete svojmu súkromiu a nemusíte dodržiavať ani iné predpisy. Inak sa Vám kopa zamestnaní nebude pozdávať.

mijo53
8. dec 2019

Pri tej práci na živnosť ste mali dovolenku platenú?

eliska13
8. dec 2019

Vratila by som sa do starej prace pozri sa na kolegov kolko toho maju a to este tam poriadne nie si rozkukana.

janinah
8. dec 2019

x žien robí 8,5 hod a nielen s jedným dieťaťom...a o 2 hodkách na nete v prac. dobe môžu len snívať....zarad sa do normálneho prac. procesu,niečo sa naučíš,si mladá,to nie je len že ti treba dožiť do dôchodku...aj babka ja poruke ako čítam....treba skúsiť.

missviolet
8. dec 2019

Ja viem o praci v BA ktora ma home office a dochadzas 1x do tyzdna... ak vies jazyky. Hlavne anglinu, druhy jazyk vyhoda. Ale uprimne, uz v maloktorej praci mas taku pohodu ako si mala. Hold, asi si zvykaj.. ja mam tiez psychivke aj fyzicke problemy a ten stres mi neprospieva... mam celkom dobry prehlad o roznych BA spolocnostiach a, bohuzial, skoro vsade je to rovnako. Ale netreba sa zas nechat sefmi prevalcovat, ja som sa poucila. Tiez bojujem, ze mam.odrobit 8,5 a to, ze sefka a kolegyna su v praci 14 !!! Hodin ma nezaujima. V podstate nutit ta nemozu. Zas za ten home office to mozno aj stoji, vsade su vyhody aj nevyhody. Z karierneho hladiska by som v tvojej novej praci ostala rok, velmi ti to pomoze aj platovo v BA.

laska201
8. dec 2019

Ja som znemila pracovnu dobu a aj pracu zo 6hod na 12hod.ale pri 6hod.to som bola vkuse v robote 4dni za volno za cely mesiac.a pri 4 detoch co treba ulohy porobit a pod.teraz sice 12stky ale 4dni robim a 4 dni mam volno.a plat veru vyssi.a tak rychlo mi to ubehne ze ked sem tam kuknem na hodiny sa len kukam kolko uz je vela hodin.

ledgerka
8. dec 2019

Su aj lepsie firmy, treba hladat, pytat sa na pohovoroch a nebat sa zmeny. U nas nikto nekontroluje cas, pozera sa a iba na odrobenu pracu a home office nie je nijako limitovany. Nezbavia sa ma nikdy 🙂

kammik
9. dec 2019

neviem podľa tohto by ti skôr sedela prvá, stará práca, ja by som sa vrátila a zostala tam, teraz je to podľa mňa najlepšie riešenie. Čo sa týka tej živnosti, tak myslím, že to nikomu nevyhovuje, ale čo spravíš, keď robíš pre nejakú menšiu firmu tak to proste takto robia :/

veltraud
12. dec 2019

ahoj, ja robim v agenture v ba. su rozne agentury, niekde sa robi viac, niekde menej. niekde sa da dohodnut, niekde nie. To trackovanie hodin je pravda, predsalen potrebujeme vidiet, ako je ktory klient rentabilny. praca v agenture nikdy nebude ako praca priamo vo firme/povedzme na strane klienta. ano, v agenture je to stres, ale zaroven menej stereotypu. a nie kazdy to da. co sa tyka zivnosti, nejde ani tak o usetrenie, ale o menej administrativy. u nas napr vyzadujeme tpp a zivnost byt nemoze 🙂. co sa tyka prac doby, u nas plati, ked je robota, robi sa ked nie, nemusis tam byt celych 8 hodin, v podstate je to o tvojom managemente - robota musi byt spravena, klient spokojny. a za vela k praci v agenture hovori, ze u nas z cca 45 ludi, polovica zien a dve matky z toho. prosto sa to tazsie zlucuje (aj ked nevravim, ze sa to neda 🙂). odporucanie za mna, ak ti prinasa vacsi klud povodna praca, vrat sa. ten pokoj ti nic nenahradi. a popri tom, co mas tu hodku dve volnu, uc sa nove veci z online marketingu. ak prejavis zaujem tohto smeru, urcite to ocenia aj u vas vo firme 🙂 drzim palce. a neboj, rozhodnes sa spravne ;)

taskataska
Odpoveď bola odstránená
lussyl5
19. dec 2019

V prvom rade si zrátaj či si to vieš zladiť so starostlivosťou o dieťa.Ak áno tak potom zváž koľko ťa toho nová práca naučí.Ak sa tam naučíš nové veci a naberieš prax v tom čo túžiš robiť alebo ti to pomôže nájsť vysnívanú prácu prípadne ti pomôže byť časom na voľnej nohe oplatilo by sa v novej práci vydržať.Dôležité je ozaj kam ťa nová práca posunie profesionálne.

uglybetty1234
19. dec 2019

ostala by som v starej, vzdelavala by som sa sama na kurzoch a casom ked dieta podrastie by som bola pripravena na zmenu. Za mna stres vobec a ak ta tam caka blby sef, tak chodit do prace so stiahnutym zaludkom neprosim.