icon

Dostávate príplatok za prácu v sobotu a nedeľu?

bublinkaeva
21. apr 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať, tie čo robíte dlhý a krátky týždeň, dostávate príplatok za sobotu a nedeľu?

anonym_fdf366
21. apr 2026

ty nedostávaš?
Je úplne jedno,akým systémom pracuješ,podľa ZP máš dostávať príplatky

bublinkaeva
autor
21. apr 2026
@anonym_fdf366

ty nedostávaš?
Je úplne jedno,akým systémom pracuješ,podľa ZP máš dostávať príplatky

@anonym_fdf366 asi nie, keď sa pýtam 🤦

anonym_fdf366
21. apr 2026
@bublinkaeva

@bublinkaeva a dôvod,prečo ich nemáš?

elenajezova
22. apr 2026

Áno, mám.

anonym_e7a2e9
22. apr 2026

Ano,mam mame pekne vyznacene v paske nocne,soboty,nedele.

melanta
22. apr 2026
@bublinkaeva

@bublinkaeva a aký je dôvod, že toleruješ porušovanie zákona a naďalej ostávaš pracovať u zamestnávateľa, ktorý ťa okráda? Je úplne irelevantné, čo ti tu iné ženy napíšu. Príplatky za víkend a sviatok sú povinné zo zákona.

Čo navrhujem, ak nechceš rovno odísť - písomne alebo mailom napíš na zamestnávateľa dotaz, že v najbližšej mzde ho žiadaš o spätné doplatenie všetkých víkendových príplatkov, ktoré ti vyplatené neboli a že zároveň žiadaš, aby boli od aktuálneho mesiaca príplatky hradené načas. Zároveň že ho obratom žiadaš o potvrdenie, že toto nastane.

Ak sa nič neudeje, máš 2 možnosti - ostať a tolerovať to (v takom prípade ale nevidím dôvod sťažovať sa) alebo podať podnet na Inšpektorát práce (následne odísť alebo počkať na reakciu zamestnávateľa).

doriiis
22. apr 2026

Samozrejme, že áno. Prichádzas o celkom zaujímavú sumu. Mimochodom. Netoleruj to

anonym_e49225
22. apr 2026
anonym_e7a2e9
22. apr 2026
@bublinkaeva

U nas tieto priplatky robia okolo 400eur,takze +- sa nechavas okradat o take peniaze.
Ries to.
@bublinkaeva

magdalienka11
22. apr 2026

@bublinkaeva mám firmu a všetci zamestnanci dostávajú príplatky za víkendy, nadčasy, prácu v nocí, sviatky. Všetko podľa ZP musí byť.

anonym_095c6f
22. apr 2026

@bublinkaeva a pracuješ na pracovnú zmluvu, plný úväzok, všetko riadne cez pásku? Či dohoda na dve hodiny a peniaze na ruku?