icon

Dovolenka štátneho zamestnanca

2xmama
19. aug 2022

Dobrý deň, prosím Vás, som štátny zamestnanec a ak si chcem čerpať dovolenku, musím si stále za seba zháňať náhradu z radov kolegov, ktorí nie sú ochotní ma zastupovať. Vedúci mi inak nie ochotný dovolenku schváliť, a to nás je na oddelení dosť. Ako mám postupovať? Ďakujem.

daniela2202
•
19. aug 2022

@2xmama inšpektorát práce

simonkaa27
•
19. aug 2022

podla mna je jedno, ci robis v statnom alebo sukromnom sektore, nerozumiem, preco ty by si si mala za seba zhanat nahradu, od toho tam mas predsa nadriadeneho, aby zabezpecil, aby aj v tvojej nepritomnosti vsetko fungovalo, tak ako ma v praci.

pribinak
•
19. aug 2022

Nie si povinná hľadať si za seba náhradu. Efektívny manager dá ešte v predstihu pred letím urobiť rozpis dovoleniek všetkých zamestnancov aby predišiel kolapsu oddelenia alebo nejakym nežiadúcim zmenám

ddaassuullaa
•
19. aug 2022

Zrejme to odraza vase vztahy na pracovisku. Tym.sa nezastavam nadriadeneho, ale predpokladam, ze tvoj nadriadeny ma.nadriadeneho, cize by som po nesuhlase s dovolenkou za takejto absurdnej podmienky sla o uroven vyssie

bilberryday
•
Autor odpoveď zmazal
•
mandzula
•
20. aug 2022

@2xmama ochota je fajn nadstavba, znamena, ze vztahy na pracovisku funguju, no urcite nie je tvojou ulohou riesit svoju zastupitelnost, na to je nadriadeny. Celkovo by som v takej praci, kde toto nefunguje, nebola spokojna.

cacianka
•
24. aug 2022

@bilberryday náhradu musí riešiť nadriadeny, je to jeho zodpovednosť a problém ako nariadi smeny.
Aj keď musím ísť na PN, najskôr si zoženiem náhradu ? No jasné, zlomenú kosť strcim späť, aj slepak, zbehnem do práce a budem pobehovať po prevádzke, s krvavým hnátom " hallloooo hľadám zástup"

bilberryday
•
Autor odpoveď zmazal
•