icon

Implantovaný číp do ruky

larissa007
13. dec 2016

Ahojte pracujem v zahranici a zacina byt trendom namiesto cipovych kariet implantovat čip do ruky. Chcem sa spytat aky mate na to nazor? Mozno je to zaciatok plošneho čipovania ludi? Co ak coskoro cipi v ruke nahradia vsetky nase doklady,zdravotne karty,platobne.nebudeme potrebovat hotovost. Mozno je to super ale tym padom ak vam zablokuje exekutor ucet nekupite si ani rozok. Uz teraz v google ucte mozete najst zoznam vsetkych gps poloh od kedy do kedy kde ste sa kde nachadzali. s cipom v ruke sa uz veru neskryjeme. Vyzera to byt totalna kontrola? Ja by som nerada mala takyto cip ale co ak ho budu mat vsetci? Bez neho budem mimo. :( povedzte...

larissa007
autor
14. dec 2016

@marusia12 ja netrpim samomluvou a neodpovedam sama sebe na otazky. Na otazku moze kazdy slobodne povedat svoj pohlad

marusia12
14. dec 2016

@sibalka21 No... k tvojmu príspevku, ktorý je mimo.... Daj mi jeden jediný príklad výhody čipu v ruke... keď to tak pišeš. A či by si na to nepristúpila? Veď si na to dávno pristúpila napr. čipovým občianskym.... máš tesco kartu? DM kartu? bingo.... majú o tebe dostatok info... máš bankový účet? Vedia o tebe všetko.... 😀 A tie drísty, že budeme len bábku.... už nimi totiž dávno sme. Len nie všetci si to stačili už uvedomiť.

co sa tyka praci, videla som v spravach a zevraj vsetci zamestnanci suhlasili.... Je to vyhodnejsie, ked sa to tak vezme ale co sa tyka platobnych kariet dokladov a pod. urcite by som na to nepristupila.... Je to velka kontrola nad ludmi a to mi pride ako v hre The Sims :D Budeme len babky co ovladaju ti ,,vyssi,, .....

sibalka21
14. dec 2016

@marusia12 nevyryvaj laskavo, ja tebe nemusim vysvetlovat moj nazor....

emilia25
14. dec 2016

@lenoca daj si sekom posielat rp a exekutor ti na to v ziadnom pripade nesiahne.

duhovavila
14. dec 2016

@slimstar každý človek má tie svoje dôvody prečo niekde zotrvávať a prečo "cestovať" svetom. ja osobne to nekategorizujem do skupiniek,národností,vierovznaní ani politického presvedčenia. rozhodli sa tak, možno riskujú a stratia aj čo mali,alebo niečo získajú. vždy tu bude fungovať že niekto za niekoho.. nejaký úkor, úrok, záväzok.. máme však slobodnú vôľu a môžeme sa rozhodnúť čo áno a čo nie. iba smrti nemožno odpovedať,tá si to režíruje sama a dokonca aj tu sa ľudia naučili manipulovať a kamuflovať a myslia si, že ich spravodlivosť nedostihne. ja osobne zastávam názor, že každý sa raz bude zodpovedať z jedinej veci. a to je práve to, ako sme boli schopní milovať.. každým dňom by sme sa stali lepšími a chápavejšími, ohľaduplnejšími, keby sa budíme s myšlienkou, že zbožňujeme a rešpektujeme aj práve takých, ktorí nám nie sú až tak blízky, dokonca sa im zámerne vyhýbame. je to normálne a ľudské, teda prirodzené.jednoduchá veta: ži a nechaj žiť. akonáhle sa snažíme nasilu niečo presadzovať a meniť, otočí sa to proti nám, aj keby to malo mať ten najušľachtilejší úmysel..

duhovavila
14. dec 2016

a ešte som chcela len toľko, že ak by sme sa mali vyhýbať zmenám práve kvôli zlyhaniam a prípadnému "vyhnanstvu" nebolo by tvorivosti, prevládal by strach a stúpali by len obmedzenia práve z dôvodu strachu o bezpečnosť, aj keď by sme v hĺbke duše vedeli, že sa niet čoho báť a život stále plynie tak, že sa rodí a umiera, bola by to zase len strata energie pre ničotu. ak skúšam, čakám, objavujem, bádam, hľadám, pýtam sa, zhováram sa, čítam, pozerám, vyrábam, tvorím, poslúcham a prikazujem.. žijem a tým riskujem pád aj vzostup no každý má inú mierku a každý pokladá niečo iné za pád a niečo iné za vzostup, preto sa vraví sto ľudí, sto chutí. no ak sa človek dokáže dohodnúť sám so sebou, môže sa proti nemu postaviť celý zástup kritikov, aj tak sa usmeje a povie si v sebe, že ich čas ešte len príde, keď sa dejiny zase o kúsok zmenia.. svoje názory nikomu nevnucujem, iba som sa vyjadrila k téme. ja by som seba, ani svoje deti očipovať nedala ani žiadne domáce zvieratko. stačia tie ostatné číselné kódy a šifry okolo mojej osoby, netreba si pridávať, už ma to popravde nebaví.

slimstar
14. dec 2016

@duhovavila vy ste veľmi zaujímavý, duševne založený človek. Pre mna teda je dôležitá bezpečnosť, naše tradície a kultúra. Ak ste narážali na to, ohladne politickej situácie. Teda tí ostatní sa tým neriadia, že by nechali žiť ostatných, ale snažia sa ich pretvárať na svoj obraz, aj so svojimi stredovekými pravidlami aj nasilu. AK sa im to vráti, tak len dobre. Karma je zdarma, to je pravda.. Len keby to už bolo, toľko zákonov je u nás proti ľudom nastavených, že to ani nie je pravda a ubližuje sa aj tým najslabším. Teda ja som toho pocestovala dosť, teraz sa už ani moc nedá, bezpečnosť je slabá. Ale najlepšie som sa asi cítila v Španielsku na Mallorce. Tí Ľudia sú tak vyspelý a empatický, národ na úrovni. A tým, že som prišla sem na Slovensko, tak som pocítila slovenskú náturu, už v prvých sekundách, keď ma chceli okradnúť. Vy by ste boli, možno dobrá pastorkyna, len či by vás aj počúvali. 🙂

duhovavila
14. dec 2016

@slimstar tak to je pravda, v tom s Vami súhlasím a tiež aj to s tým Španielskom. Všade sa odráža vyspelosť národa v niečom inom a človek si len musí vybrať, čo mu vyhovuje a čo nie. Vlastne môže si vybrať, nemusí si. Ja som sa vydala do manželovej "domoviny" a až ako sme sa rozhodli pre spolužitie a rozrástli na rodinu som pochopila, že domov je tam, kde je moja rodina, moji najbližší, moje lásky,moje radosti a to teplo domova a tú pohodu si vytvárame sami. my sme tie najhlavnejšie články, naše presvedčenie, priority a hodnoty a tie ostatné vonkajšie okolnosti sú buď obmedzenia, alebo bonusy.. a pastorka? našli by sa čo by počúvali, len by som mala pochybnosti, že ich nevediem "dobrou cestou".. ponúknuť názor, vedomosť či radu môže každý a ten kto prijíma sa aj tak rozhodne a zariadi podľa seba. avšak to ovplyvňovanie je dnes niekde inde, nie v priamej interakcii ľudí.. stačí si pozrieť televízne noviny a hneď som neskutočne pozitívne naladená a zaspáva sa mi s ľahkosťou na duší. netvrdím ale, že to "zlé" máme prehliadať. nemusíme to ignorovať ani sa tváriť že o nás nejde, stačí s tým nesúhlasiť a nerobiť to. dosť ma poznamenal film, čo som pozerala nedávno a hlavne slová jedného muža, ktorý sa "živil" zabíjaním po tom, čo jeho 10 ročnú dcéru zastrelili gumenou guľkou. prehlásil, že až toto ho doviedlo k tomu, aby prestal s pomstou a povedal jej nie.. to je zmena a pre tú jednu zmenu zomrela jeho dcéra,aby prestal v sebe živiť to, že pomsta je dobrá.. ( film: http://www.csfd.cz/film/371254-clovek/prehled/ )

stardust
14. dec 2016

@marusia12

máš tesco kartu? DM kartu? bingo.... majú o tebe dostatok info... máš bankový účet? Vedia o tebe všetko.... 😀

kto vie o tebe vsetko? Dotycny ma teda velmi uzitocne informacie od tebe...priam na vydieranie 😀 😀

stardust
14. dec 2016

@obsadenemeno mozno preto noviny prechadzaju na online verzie...aby neminali tolko vela papiera na tie hovadiny, co sa popisu 😀

larissa007
autor
14. dec 2016

@stardust tak urcite nie predavacka...minimalne potravinove korporacie maju obrovsku databazu produktov podla toho vedia co sa najviac kupuje a s akym obalom za aku cenu..pomaha im to v strategii predaja.. napr. Si vsimni kolko produktov je pod znackou nestle... obrovska korporacia ktora skupuje vsetko co sa predava...este aj carpatia polievky napr. A preco to kupili lebo sme im dali info ze to kupujeme. Bez namahy zisk. To by si ale trosku musela pozriet na problematku z roznych hladisk nie len ze ja neviem kto a preco tym padom je to hlupost..

obsadenemeno
14. dec 2016

@stardust no jo, ale s pocitacom si rit nevytries..... ☹

este aj tu s nami tie korporacie vypiekli.....

stardust
14. dec 2016

@obsadenemeno ved uz nezijeme v totalite, ze by bolo malo hajzliaku v predajniach.

obsadenemeno
14. dec 2016

@stardust hey, len co tu tak citam, teraz si ten hajzlak zase niekto nemoze dovolit..... ach jo

a co pamatam, tak to vtedy bol poziar ci co v zavode na vyrobu toaletaku, nebol to problem dlhodoby....

naoi
Odpoveď bola odstránená
sunny8
15. dec 2016

No dakedy to pride aj na sk a bez cipu si nekupime ani jedlo ... Aj tak by som si ho nikdy nedala !!! Mame polia zahrady od Boha treba byt sikovni a dopestovat si chovat zvierata a tak ... Som z mesta nezaujima ma taky sposob zivota ale ked stojim medzi volbou cip a trapit sa na poli tsk snad je to jasne

emilia25
15. dec 2016

@sunny8 ani to uz pomaly slovak nevlastni aj podu predavaju pomaly na sk stat uz nic nebude vlastnit za chvilu aj vodu zacnu predavat a vlastne studne si budeme kupovat.ved uz teraz co zaviedli od noveho roka aby aj vlastnik studne mal merace no fakt aj vzduch sa bude platit.ved uz aj za to ze prsi sa v byte plati ked som to videla az mi zle prislo.ked bude sucho ani kvapka nepadne potom si zmyslia zase nieco ine.

kralovahola
15. dec 2016

@larissa007 vyzera to skor tak, ze si si vytvorila temu na vytvaranie zmatku medzi ludmi... Tak preto sa pytame.

larissa007
autor
15. dec 2016

@kralovahola zmatku??? Ja vam ale fakt za vas zmatok v hlave nemozem.to sorry. Cest vynimkam

fiffinkaa
29. apr 2017

Zjevení 13,16-18 - Všem malým i velkým, bohatým i chudým, svobodným i otrokům nechá dát znamení na pravou ruku nebo na čelo, takže nikdo nebude moci kupovat ani prodávat, nebude-li mít to znamení – jméno šelmy nebo číslo jejího jména. Zde je zapotřebí moudrosti. Kdo tomu rozumí, ať spočte číslo té šelmy, neboť je to číslo člověka. To číslo je 666.

šelma je antikrist, diabol..
kresťania vedia že povstanie antikrista už nie je ďaleko, Božie slovo nám hovorí aby sme si všímali znamenia..žiaľ je to tak, kto si dá číp, tým zapiera Boha a vyzná diabla...vyznanie diabla znamená po smrti-smer peklo..
je to strašné inak, ak si nedáme číp..už len do hôr a na korienkoch prežívať a loviť jedlo..

moni244
29. apr 2017

@fiffinkaa preboha 😀 toto je uz aky fanatizmus 😀

evittam
29. apr 2017

@fiffinkaa Psychiater na to co hovori?

fiffinkaa
29. apr 2017

@moni244
a ty čomu veríš že si sa vyvinula z opice? ja nie..
Ja som verieci človek, verím v Boha, v Jeho Syna Ježíša a čítam Bibliu..Boh je náš stvoriteľ a zanechal nám božie slovo bibliu ako návod na život - božie zákony..ja sa konfrontujem s Bibliou...nájdeš v nej odkaz ako máš žiť..absolutne aktuálny odkaz do dnešnej doby..lebo tie proroctvá sa radom napĺňajú..

moni244
29. apr 2017

@fiffinkaa ano, verim v evoluciu a nie v tie keci nabozenskych fanatikov

obsadenemeno
29. apr 2017

@fiffinkaa no jo...az na to, ze to "bozie slovo" si ludia pocas storoci prepisovania biblie prisposobili, ako im vyhovovalo..... mozno by si bola prekvapena, keby si mala moznost citat "originalne" zvitky z cias, ked Kristus zil.....

ja len tolko 😉

fiffinkaa
29. apr 2017

@evittam
ale baby, ved ja som normálna matka a mám normálnu rodinu, čítam Bibliu..Biblia dáva odpoveď na všetko..

fiffinkaa
29. apr 2017

@obsadenemeno
ano viem že niečo bolo pozmenené a niečo bolo vynechané..

ale pre mňa je to jedina kniha na tomto svete ktorá dáva odpoveď na všetko..

evittam
29. apr 2017

@fiffinkaa Prepac,ale podla tvojho prispevku a hlavne toho dodatku to tak nevyzera. A nezdieľam tvoj nazor.

fiffinkaa
29. apr 2017

@moni244
nie som náboženský fanatik a nie som ani kostolníčka, normálna mamina ktorá nečíta napríklad Evu alebo Emu/ uvádzam len ako príklad/ ale Bibliu

napísala som iba to čo som sa dozvedla z Biblie a čipovaní..

moni244
29. apr 2017

@fiffinkaa ale to nikoho nezaujima, nejaka biblia a reci, co si ludia prisposobia, aby im vyhovovvali