icon

Inflácia a mzdy

1. júl 2022

ahojte, len tak pre zaujimavost, bol vam zvyseny plat v poslednej dobe?
Pretoze vsetko je drahsie na co sa len clovek pozrie...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
1. júl 2022

tak nam automaticky nebol zvyseny...teda aspon mne, ale mam v plane si ist pytat..lebo kym sa clovek neozve nedostane nic navyse...

autor
1. júl 2022

teda mne bol naposledy plat zvyseny v r 2019...a dokonca cez koronu plat ponizeny o 15% (april 2020 - maj 2021)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
vikusjk
1. júl 2022

Nam dvihli o 3% od aprila a kedze vela ludi sa ozyvalo, ze inflasia je ovela vyssia, teraz dostaneme "zaplatu na usta" jednorazovu odmenu 350 € v hrubom. Ale ked neprsi, nech aspon kvapka... lepsie, ako nic

zuzliq
1. júl 2022

Áno, u nás zdvihli platy.
Treba sa ísť pýtať vedúceho a požiadať o zvýšenie.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
1. júl 2022

a myslite ze ako hlavny dôvod zvysenia mzdy inflacia je dobry argument?

dadis
1. júl 2022

@autorka vyjednavanie o plate ma viac rovin. Tvoj aktualny plat v porovnani s podobnymi poziciami v regione (platy.sk), spokojnost zamestnavatela s tvojou pracou (pri vyjednavani je dobre si spisat upechy posledneho obdobia), cas od posledneho zvysenia platu..je dobre ist na toto stretnutie pripraveny..

dadis
1. júl 2022

Inflacia ano, trochu, ale v podstate ju nemusis spominat, lebo asi uz kazdy na SK vie, ze tu inflacia je a ze sa dotyka kazdeho..skor ide o to, ci si schopna u ineho zamestnavatela dostat viac a on by musel hladat niekoho noveho, to je jedine, na co zamestnavatelia pocuvaju

autor
1. júl 2022

no kedze s mojim sefom mam taky formalny-neformalny vztah a prevazne robime na home office cize sa stretavame osobne velmi malo, chcem mu napisat email v tom zmysle ze by som sa rada stretla a prebrala prehodnotenie mojho platu...myslite ze dobry napad? a akurat tento mesiac bude 5 rokov ako robim vo firme

andrea169
1. júl 2022

U môjho partnera v práci sa všetci dohodli a napísali žiadosť o zvýšenie mzdy kvôli inflácii , výborne to sformulovali a uspeli . Tento mesiac by mal už dostať vyššiu mzdu

autor
1. júl 2022

@andrea169 tak to je super...u nas taky kolektiv v praci neni...kazdy si to musi sam vydupat

andrea169
1. júl 2022

Tak do toho .. podľa mna to trena skúsiť

22abigail22
1. júl 2022

Ja som v tunajšej praxi zamestnala v roku 2019 (v lete). 2x mi predĺžili zmluvu na dobu určitú (na rok) a teraz som dostala predĺženie zmluvy na dobu neurčitú. Ale mzda sa mi nenavyšila (stále mám nástupný plat). Žiadala som o navýšenie ale doteraz sa k tomu nevyjadrili.
Po lete (po dovolenke) si bude hľadať nové zamestnanie. 🤷

autor
1. júl 2022

@22abigail22 spravne, ked nevedia ocenit zamestanca, traba hladat dalej a lepsie

bubinko1506
3. júl 2022

V aktualnej praci som 2,5 roka, plat mi zvysuju kazdorocne. Plus dostavam rocne odmeny (tento rok skoro 4000e) a dostala som mimoriadnu odmenu za vykonanu pracu (vyse 1000e).

mondolina
3. júl 2022

od júla nám zvyšujú o 6 % od januára o ďalšie 3%

lenkav9
4. júl 2022

@bubinko1506 to je parada, mozes prezradit oblast v ktorej pracujes alebo poziciu? Ak to nieje tajne 😁