Je 1000 € čistého naozaj malý plat?
Je 1000 € netto fakt malý plat pre vysokoškolsky vzdelaného človeka v NR kraji ? Voľakedy pred covidom sa zdal super, ale posledné roky inflácia / konsolidácia a človek musí veľmi premýšľať.
Veľakrát neviem vyžiť, tak ako by som ešte pri menšom, keď tu ľudia písali že 1000 netto plat by chceli a je super … no mne sa nezdá.
@vsetkounas nikdy nerobim nadcasy,keby ich robim mam aj 2000eur v cistom,no to by mi riadne drbalo na hlavu tahat 16tku v zavode.Staci mi 8cka,svoje smeny za 1500eur v cistom a niekedy aj viac.Ale mame takych blaznov.
@anonym_ce255f Môžem sa spýtať kde pracuješ?
Ja mam v NR plat 900 netto. Tiez mam VŠ.
@anonym_ce255f Môžem sa spýtať kde pracuješ?
@anonym_3334da nechcem pisat kon.nazov fabriky,ale minule tu bola tema a jedna pani to perfektne vysvetlovala a medzi tymi fabrikami,bola aj ta,co pracujem.
@anonym_autor
Ide o vysokoškolsku pozíciu?
Lebo ak ano, je nízky.
Kosice ani 900 e ciste
@anonym_autor je to nízky plat aj pre stredoškolaka. A zbytočne zisťujes, či je nízky alebo nie, ak nemôžeš vyžiť, tak pre teba nízky je. Pre niekoho, kto má partnera s príjmom 3000, je dostačujúci
@anonym_ebbf17 minule tu bola diskusia mozno ju najdes kde pisali že nemaju ani 1000 eur v cistom že je to luxus ale ano aj na zapade je 1000 eur v cistom dobry plat niekto nema ani to a ked ma tak robi v zavode soboty nedele nadcasy aby mal viac .
@vsetkounas áno, čítala som to a vtedy som si tak povedala, že mám asi dobrý plat..u mna to je asi tým, že som 5 rokov na tom istom..a prace mi pridávajú stále viac a viac..tak mám take myšlienky a teda nemám VS a robím celkom ‘ľahkú pracu’, ale veľmi zodpovednú.
@anonym_autor my ak by sme mali s manželom len po 1.000 €, využijeme v pohode, ale žijeme v dome, bez hypo. Všetko je o splátkach, povinné platby prirataj, stravu, vyživované osoby a zrazu zistíš, že je to fakt malo, alebo LTT.
Mam tolko po 15 rokoch prace v jednej velkej banke.
Áno, pre vysokoškolskú pozícia …viacero agend za 1 plat kde inde by možno také robili aj 3 ľudia … :/
Ukazes sa, že si šikovný a všetko stíhaš na začiatku prvé roky … a robota sa ti nabaľuje, radšej do budúcna sa neukazovať aký máš potenciál …
Ukazes sa, že si šikovný a všetko stíhaš na začiatku prvé roky … a robota sa ti nabaľuje, radšej do budúcna sa neukazovať aký máš potenciál …
@anonym_autor A zvysili ti od nastupu plat? Ja kazdy rok pytam o zvysenie. Pri tejto inflacii, co bola posledne roky, to je nevyhnutne
O 100 hrubého za posledných 6 rokov
@anonym_autor je to zúfalo málo...
1000 € v čistom nie je vysoký plat v dnešnej dobe pre žiadneho človeka, nie to ešte pre vysokoškolsky vzdelaného, ktorý pracuje na pozícii adekvátnej jeho vzdelaniu.
Podľa mňa to je malý plat na dnešnú dobu...pred 4-5 rokmi ok...ale dnes už málo ...podľa mňa čokoľvek pod 1500€ v čistom je málo...
@dadis sorry. Ty tu postnes nejaky blog. Okrem toho 6 rokov stary. To je vtip? Ked das prilis nizku ponuku tak sa ti neprihlasia relevantni uchadzaci. Mala si dat nejake profi statistiky a cisla. Ja som vybral napriklad tn. Nech sa paci.
@anonym_ed539b priemerná mzda človeka s ukončeným vysokoškolským vzdelaním 2. Stupňa je na Slovensku 2.300€
Pre SŠ odbornú je to 1.600€
Pre SŠ všeobecnú to je 1.900€
Stsci si otvoriť štatistický úrad a ich DataCube
Ja mám tiež taký plat, mám vysokú školu a pracujem vo verejnej správe, čiže je to žalostne málo, ľudia vo fabrikách zarábajú viac....
Kosice ani 900 e ciste
@anonym_66e058 pravda. Ja bola som na pohovore v KE a hladali asi nejakeho geniusa lebo chceli aby som hovorila 5 jazykmi za 850 eur. Smiesne no😆
Je to realny plat. Ano,treba si pozriet ponuky a tak sa tie platy nizko naozaj hybu. To by si ale nesmela diskutovat na koni, pretoze tu ma kazda aspon 4 litre brutto,2 investicne byty. Musela by si ist na forum medzi smrtelnikov.
Ano,ja mam v hrubom 3500, ale vdaka stastiu ktore doteraz nechapem. Manzo ma 1900, ovaja mame VS. Dlho sa pohybujem pri velkych firmach, sukromnikoch i statnej sprave a platy 1500-2000 brutto su uplny standard. Nehrajme sa tu na nieco viac.
@anonym_66e058 pravda. Ja bola som na pohovore v KE a hladali asi nejakeho geniusa lebo chceli aby som hovorila 5 jazykmi za 850 eur. Smiesne no😆
@julia51 ano no....kruta realita v Kosiciach nenavidim to tu
O 100 hrubého za posledných 6 rokov
@anonym_autor ja mám tiež VS, vysplhala som sa najviac na 2000€ so služobným autom,no časté služobký na noc,veľmi ma to vycerpavalo a bola som malo s deťmi. Prastila som s tým. Radšej budem mať o polovicu menej € aj stresu a viac času na rodinu
@anonym_autor Ak žiješ sama,splácas hypotéku, platis náklady na bývanie, náklady na stravu, tak to určite nie vysoký plat. Je to len tak-tak
@anonym_66e058 ano. A také ceny na najmy ako v BA. A mozem sa spytat ze v akej pozicii pracujes?
@julia51 verejna sprava
@anonym_ed539b priemerná mzda človeka s ukončeným vysokoškolským vzdelaním 2. Stupňa je na Slovensku 2.300€
Pre SŠ odbornú je to 1.600€
Pre SŠ všeobecnú to je 1.900€
Stsci si otvoriť štatistický úrad a ich DataCube
@misanthropicdann ok. A v com je rozdiel proti tomu co som napisal? Napisal som ze zalezi na type vs a regione. Priemer je kravina. Tahaju to vysokoprofilove pozicie a manaz.. Jasne mozes mat 4.5k ale poznam viacero vs ludi co robia fakturantky alebo referentky za 1200 az 1400 brutto. A nie su to male firmy. Nehovorim ze to je dobry plat. Ale je to realita. Minimalne na severnom slovensku.
@misanthropicdann ok. A v com je rozdiel proti tomu co som napisal? Napisal som ze zalezi na type vs a regione. Priemer je kravina. Tahaju to vysokoprofilove pozicie a manaz.. Jasne mozes mat 4.5k ale poznam viacero vs ludi co robia fakturantky alebo referentky za 1200 az 1400 brutto. A nie su to male firmy. Nehovorim ze to je dobry plat. Ale je to realita. Minimalne na severnom slovensku.
@anonym_ed539b a len doplnim ze boli celkom schopne a maju aj c1 z dvoch jazykov a nie aj a de ale nestandardnych jazykov ako je taliancina a podobne. Cize jazykovo top. Ale ano. Bezny plat sikovnych s vs je okolo tych 2k brutto. Tak ako ta statistika, len ak si niekde v archive tak asi nie.
@anonym_ed539b absolútny súhlas… to by sme boli akí spokojní keby nám doplatili do toho “štatistického priemeru”. Presne tak, veľa ľudí s VS majú takéto platy po rokoch praxe.
To je take konikovske “pýtaj viac, nájdi lepšiu” - ale v mnohých pozíciách verejnej správy to jednoducho nejde. Tiež sa Radim do tejto skupiny, a to nám 3 roky nezdvihli plat ani len o valorizáciu. Nesťažujem sa, len objasnujem - práca ma bavi, ale teda s financiami sa môžem spoľahnúť na manžela.

@dadis SU som samozrejme videl. Ale SU sa v tn velmi neodlisuje od napr. Tej profesie.Zalezi od odvetvia. Mozes pozriet aj linked. Nemusis profesiu. A to profesia ti tam ete slaha aj remote cela sr a to skresluje. Ale linked nehlada asi pomocne prace a podobne tak to nie je relevantna vzorka.ale nech sa paci, rob ako chces.
@anonym_ed539b 🙂 dakujem, budem