icon

Je krik od šéfa dôvodom na výpoveď?

9. jan 2024

Ahojte.
Chcela by som sa opytat na vas nazor, na to, co sa mi dnes prihodilo. Mala som sa stretnut so sefom v obchodnom centre u notara vyzdvihnut dokumenty a zaniest ich zas inam. Dosla som v dohodnutom case, lenze problem nastal, ze sme sa nevedeli najst. Hned ako som vosla do nakupneho centra, pisali sme si kde som, kde ho najdem atd. Behala som z podlazia na podlazie, dvakrat som obisla podlazie na ktorom mi povedal, ze je..lenze bol na inom….skratka uplne sme sa nepochopili a ja som 10minut v strese a panike ho hladala. Aj mi vyvolaval parkrat som nezdvihla, lebo som sa pytala sbskara aj informatorky…ked mi koncne poradili, rozbehla som sa za nim na deuhy koniec nakupneho strediska..v tom zodvihnem hovor, zacal po mne neskutocne vrieskat, kde som, co robim tak dlho, ze on sa ponahla, ja som si myslela najprv, ze je to joke, ze sa smeje, ale potom som ostala bez slov, len som hapkala…krical po mne Beeez Beeeez ku mne!!!!!!pocujes?!? Halo pocujes maaa??!? Okamzite prid sem!!!! Doslova zjapal..ja so slzami v ociach som konecne nasla toho notara, on uz odisiel, lebo ze ho cakal taxik, co som vobec nevedela, ze sa ponahla..zobrala som dokumenty a sla prec. priznavam svoju chybu a zlyhanie, ze som sa skratka suchtala a nevedela som ho najst. Lenze mna taxi vyhodilo na jednom konci centra a on bol na uuuplne opacnom konci a na inej strane. A este mi aj zle poschodie povedal…..Chcem sa vas opytat, ci by bol toto pre vas tak zavazny dovod, ze by ste dali vypoved? Ja nie som citlivka, uz som zazila kadeco, ale jednoducho nie som stotoznena s tym, aby na mna zamestnavatel krical..som zena, po tridsiatke, dve deti..vobec sa necitim komfortne zajtra s nim stretnut. Dakujem za kazdy nazor ci precitanie.

veselo_neveselo
9. jan 2024

Ja by som s tym v pohode nebola, po mne vrieskat nikto nebude. Ale vypoved by som nedala, nech mi da vypoved ked chce (s odstupnym a vsetkym co k tomu patri).

Sorry, ale taxi pocka 5 minut. Zaplati mu za to i tak. Ak nepocka, bude dalsie. Taxikov je plna rit. Ale asistentku ma len jednu, tak nech sa uvedomi .
Nenechaj sa, doma sa naser, potom nabehni za sefom a povedz mu ze takto sa k ludom nesprava, nech je odkial chce. Nemusis sa pri tom citit dobre, ale nenechaj sa. Musi si uvedomit, ze prekrocil ciaru.

Podla mna je uplne OK ked sa niekto strati, nenajde nieco na prvykrat, vyjde inym vchodom atd. To nie je dovod na krik, a po zamestnancovi duplom. To kde sme, aby sme tu ospravedlnovali ziapanie po inej dospelej osobe? To vam to fakt pride normalne?

tanyag
9. jan 2024

@veselo_neveselo Mne to osobne normálne nepríde a ja by som nenechala nikoho na seba kričať...

@autorka nie je medzi vami jazyková bariéra? Rozprávate po anglicky? Rozumeli ste sa vlastne? Či ho náhodou nevytočilo to, že si myslí, že mu nerozumieš...ale aj tak ho to neospravedlňuje...ja by som mu žalúdok vyčistila a ak by sa to opakovalo, vtedy by som zvažovala výpoveď.

autor
9. jan 2024

@veselo_neveselo dakujem za pochopenie. Nechcem tu jednostranne nazory zeby mi tu kazdy drzal palce a odobroval moje chovanie, ja nechcem posobit ze sa obhajujem, a absolutne neospravedlnujem svje spravanie zbludilej ovecky, mne to je fakt luto a serem sa na seba ze som bola v uplnej panike a nerozmyslala promptnejsie. Ale som rada ze niekto chape moje zmyslanie, ze asi moc nie je okej kricat po zene, cudzej, mojej podriadenej. Kricat a vulgarne zjapat. Ja som sklamana zo seba ze sa situacia vyhrotila ked nemusela, ale aj so sefa, ze tak kultivovany, studovany clovek, ukrajinec co akoze je aj cloveku luto hej lebo sak ukrajina…otec manzel sef vlastnej firmy, uspesny muz, a takto sa vyjadruje na adresu zamestnanca. Vyprovokovany neschopnostou a v casovej tiesni, ale zobralo ma to moc.

macekovam
9. jan 2024

Ale.. Kašli na to.. Dôležitý je jak... Pekne zostaň v práci.. Mal zlý deň.. Majster svetla... Ale. Keď ti niečo bude hovoriť.. V pokoji povedz tvoj pohľad.. Na vec... Asi sté nemali jasne zadané miesto stretnutia...

ahhola
9. jan 2024

@tykat no vieš, možno chodí do Niv busom, možno to pozná od vchodu z downtownu😝 a niekto, kto chodí od záložné zvonku vie, ze sú tam zľava notári. Každopádne zadať do Ge notár Nivy jej mohlo ušetriť trapas s tým trapkom. 🤬

autor
9. jan 2024

@tanyag jazykova bariera je. On vie tak perfektne po anglicky, ze rozprava rychlo, hlta slova, v telefone este horsie. Velmi velmi rychlo rozprava, a aj to, ked mi volal, ze kam kedy a preco mam prist, som ledva pochopila ze som to musela trikrat zopakovat. Blblblvabla notar…..on vsetko vyzaduje na lusknutie prsta a kolega mu vzdy kmital za zadkom, mam z neho stres uz len ked vidim ze mi vola. A mozno aj prero sa aj takato banalna situacia zmenila na peklo pre mna…

lusa18
9. jan 2024

Mala som podobného šéfa.... tiež cudzinec, zle rozprával po slovensky, tiež nervák, kričal za každú blbosť , keď mu niekto nerozumel alebo naopak zúril ,no konečná 😁 Prvý krát keď na mňa nahučal, tak som ostala že fuuuha 😱 Potom som si zvykla 🤪🤣 lebo on bol proste taká povaha. Keď si nedal vysvetliť a hučal, najskôr som sa snažila v kľude s ním baviť. Postupom času som už aj ja zvyšovala hlas aj som ho pár krát "prekričala" 😁 On zas bol taký,že keď videl,že sa ho nebojím,tak sa skludnil.Potom zabralo ešte, že na všetko mu prikývnuť a bol kľud. My sme potom spolu aj dobre vychádzali,práca bola super,bavila ma, dobrá pracovná doba, keď som potrebovala ostať doma nebol problém, na plat mi kvôli tomu nik nesiahol. Je to už pár rokov, ale vždy si poviem , že lepšiu robotu už asi nenájdem. Takže buď sa cez to prenesieš alebo nie.... záleží aká si povaha.

reanda
9. jan 2024

ach jaj.. tebe bude musiet nabuduce asi facku strelit, aby si ho prestala tolko chapat a obhajovat a seba ponizovat, aka si neschopna zbludila ovecka a donekonecna sa dozadovat aspon trosky ucty, 'aspon ako k zamestnancovi, ked uz ine nie' 🙄 ..

olimuc
9. jan 2024

Jeho vrieskanie nie je v pohode, urcite by som sa voci tomu ohradila .. aj ked je v strese nema po tebe vrieskat. Na druhej strane ale aj ty musis uznat, ze Ti to moc nemyslelo … mala si sa pozriet kam ides - povie a nie spoliehat sa na to, kto co povie ale otvorit mapu nakupaku. Spoliehaj sa na svoj rozum a nie je to dovod na vypoved, ak sa to stalo 1 x. Dajte si kavu a vyjasnite si to. Ak mu nie uplne rozumies kvoli Anglictine, mozno by si ho mala upozornit aj na to, ze kvaka prilis rychlo … pre teba menej stresu a on sa mozno uvedomi.

daniela2202
9. jan 2024

To je nejaký film ?

autor
9. jan 2024

@amonet v tom co si napisala som sa veruze nasla. Dakujem za pochop. Asi mam orientacny zmysel nula bodov. A naozaj som v tom nakupaci bola asi ze tretikrat.

tanyag
9. jan 2024

@autorka
Ja som dlhé roky pracovala a žila v Anglicku, angličtinu mám perfektnú ale keď sa ku mne ozval manažér, tak som mu nerozumela ani slovo...upozornila som ho, že hrozne rýchlo rozpráva a hltá slová...nech sa vyjadruje spisovne, nie slangovo a hlavne tak, aby mu ľudia rozumeli...postupne som sa naučila načúvať viac a už som to neriešila, časom som mu rozumela všetko...ale musela som iným zamestnancom "prekladať" do angličtiny čo povedal 😁 takže možno si myslí, že nevieš po anglicky, vynervovalo ho to, že mu nerozumieš...ale tak či tak by som si s ním sadla a oznámila mu, že si takéto správanie neprajem...a upovedomila by som aj toho druhého šéfa o situácii.
A ak nie, tak si hľadaj inú prácu a vykašli na na neho.

mandzula
9. jan 2024

@autor z toho, co pises, dedukujem, ze mas z neho stres tak celkovo, co nie je dobry zaklad pre korektny a produktivny vztah podriadeny - nadriadeny, pretoze tento stres moze aj v buducnosti sposobit, ze budes reagovat skratovo, "vypinat mozog" a citis sa cim dalej, tym neschopnejsia a hlupejsia. Zvaz, ci toto chces a podla toho sa rozhodni, ako dalej.
Bez ohladu na to, co ten krik spustilo, ja by som sa v takomto vztahu necitila dobre a zvazila by som odchod.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jan 2024

@reanda tak vidis ake tu maju zeny nazory. Ja som sa peisla opytat, ci je okej po vytoceni sefa aby po zamestnancovi zene zjapal a hrubo nadaval, a vacsina ma tu ma za hlupanu neschopnu, ze som si ten rev od nasriadeneho zasluzila, som dementna aj a dokonca aj mozem byt rada ze ma nevyhodil on, podla jedneho nazoru. Neklamem a vazne to myslim, ze mam v tom podiel viny a je mi to uprimne luto. No ako zena matka a zamestnanec na seba nenecham vrieskat nadriadenim, co vacsina zien tu nechape. Hmm ale dakujem za pochop v predoslom komente.

autor
9. jan 2024

@mandzula si presne pochopila zrejme. Dakujem ze si to napisala. Ten stres bol uz asi aj podvedomy.

autor
9. jan 2024

@alessavandervelden dakujem, ze si ma takto hned z komentaru na koniku prekukla. Tela som aleze uplne, hanba mi. Na toto sa neda ine napisat.
Cize keicanie je neprofesionalne podla teba. Ale mat naprd zamestnanca ako som ja hovoris, tiez nie je vyhra. Cize bolo teda v takomto pripade toto kricanie neprofesionalne ale adekvatne? Normalne sa pytam, dakujem

autor
9. jan 2024

@daniela2202 je to film ano, drama, komedia, horor? Kazdemu podla gusta, ale rada som ta na vecer pobavila, dakujem za komentar.

reanda
9. jan 2024

a keby ti vsetky napisali, ze je ok, ze na teba nazjapal, lebo si si zasluzila? zmenilo by to nieco? ved jednam podla seba.. sama velmi dobre vies, co je pre teba ok a co nie, nemusis cakat odsuhlasenie zvonka..

bluka2
9. jan 2024

A spolupráca bola predtým aká?

Ja som tiež raz mala taký typ cholerickej šéfky. Raz ma obvinila, že som niečo nevytlačila, pritom to ona stratila 😄 a tiež mi vynadala. Predo mnou viac ľudí odišlo, mne to bolo jedno, lebo to bola pohodová práca. Potom som jej už vytlačené veci dávala na stoličku a na klávesnicu. Fungovalo to super, potom ma prosila, nech ostanem u nich dlhšie a vyjednala som 2x plat.

Teraz poznáš svojho šéfa lepšie, čo očakáva a jeho slabé stránky, sprav z toho svoju výhodu a nie nevýhodu preboha.

autor
9. jan 2024

@reanda viem, nechcela som aby to vyznelo tak ako pises, ja chapem co si mi chcela povedat. Ale ja som naozaj ten typ cloveka, ze chcem dobre a snazim sa maximalne chapat druhu stranu v kazdej situacii. Preto aj chapem jeho, na 50% ale len. Preto som sa chcela zien opytat, ako by to brali ony. Viem, ako sa zachovam , zeny ma neovplyvnuju, aj tak vacsina pise nazor na situaciu nie na dosledok-pointu, ale nazory som si chcela precitat, ako to je. Velmi pekne dakujem.

bluka2
9. jan 2024

My sme nezainteresovane, je pravdepodobne, že pointu lepšie odhadujeme než ty ešte keď je polievka horúca…

autor
9. jan 2024

@bluka2 toto sa mi stavalo pravidelne v inom zamestnani. Ze sa jej stratil list. Potom ze nedosiel k nej hovor. Potom ze zmizli jej kluce. Atd atd kricala tiez. Ale bol to iny typ kriku, teda skor zvysenie hlasu a ja som sa s nou normalne dalej bavila v mojej tonine a veci sme si vysvetlovali. Ani tiez nakonci ma poobijimala ze nechod si super najlepsie a blabla…
Ale toto dnes bol vresk a hresenie a nadavky. Tento clovek sa spraval inak. Velmi velmi inak.
Dakujem za pochop.

dzejny656
9. jan 2024

Samozrejme, že jeho správanie ok nebolo, je to neslušné, neprofesionálne, agresívne a ako nadriadený by si mal vedieť zachovať nadhľad a nepodľahnúť v stresovej situácii panike. Ja by som výpoveď na základe tohto jedného incidentu nedávala, skôr by som sa pozerala na to komplexne. Som s prácou inak spokojná? Musím s nim byť v kontakte casto? Aký bol ten predchádzajúci kontakt? Nakoľko je pravdepodobne ze sa podobne situácie budú opakovať? A na základe toho by som sa rozhodla. Ľahko sa ti môže inak stať že aj keď výpoveď dáš a prácu zmeníš, aj v tej ďalšej sa môžeš stretnúť s ľuďmi s agresívnym správaním. Treba sa naučiť na to reagovať, ohradiť sa a vyrovnat sa s tým aby ta to nepolozilo tak že budeš teraz cely deň plakať.

autor
9. jan 2024

@justxme velmi pekne dakujem za pochop, naozaj.

bluka2
9. jan 2024

Ale tak ešte k tvojej ´pointe”. Tiež na mňa raz nahucala kolegyňa, u seba som nevidela vtedy až tak chybu. Dostali sme mediátora, takého fakt dobrého a drahého psychológa, ktorý pracuje s top CEO, kapacita. A musím uznať, že mi ten workshop s mediátorom dal veľa. Dokázala som potom vidieť body, kedy som mala šancu deeskalovat situáciu a neurobila som to. Bolo to preto, lebo som bola moc zaseknuta (ako teraz ty) v myslení, čo je správne a čo nie. Už som neuvažovala, že čo je najlepšie pre celok. Lebo u nás nikto nemal zle úmysly a predpokladám, že ani on ti nechcel aktívne škodiť, nešiel tam s cieľom ti znepríjemniť den a ponížiť ta. Takže odporúčam využiť túto situáciu na svoj rast a nie z nej utekať. Spracujes to, budeš mať lepšie soft skills ako predtým

mandzula
9. jan 2024

@autor mala som totiz nadriadenu, ktora na nas sice nekricala, no mala rozne sposoby manipulacie, takze viem, ze v strese sa dlhodobo pracovat neda, lebo sa to odraza na vykone a napokon aj na zdravi. Ak nadriadeny nie je spokojny s pracou podriadeneho, ma zo svojej pozicie x moznosti, ako mu to povedat, krik tam vsak urcite nepatri.

autor
9. jan 2024

@bluka2 rozumiem, dakujem pekne, samozrejme premyslam nad tym stale, takze urcite skusam aj z ineho pohladu. Vdaka moc

bluka2
9. jan 2024

A čo boli teda tie nadávky? To môže fakt urobiť rozdiel. Ok, ak to bolo niečo, ako f*uck Your mother***er b***ch, You dumb lazy a*s, retard, tak beriem všetko spät

autor
9. jan 2024

@mandzula dnes sa to presne odrazilo na mojom vykone. Ak by tam bol ten deuhy sef, s nim by som este cez telefon posrandovala ze sorry im completely dumb i blonde you know a on sa stale zachechta a vzdy vzdy mu zavolam ak potrebujem pomoct a on trpezlivo aj sedemnastkrat povie to iste (napriklad ekonomicke) aby som pochopila. Som v tej praci v podstate nova. Robim co som v zivote nerobila. Snazim sa, robim omyly, robim super…Niekto chape niekto nie, niekto pomoze niekto nie, niekto sa zasmeje, niekto zjape. Vsetci sme nejaky nemam im to za zle ake su osobnosti. Ale kricat po sebe dvaja dospeli ludia, muz po zene, snad nemusime. Dakujem ti za podporu, pochopenie.