Je krik od šéfa dôvodom na výpoveď?
Ahojte.
Chcela by som sa opytat na vas nazor, na to, co sa mi dnes prihodilo. Mala som sa stretnut so sefom v obchodnom centre u notara vyzdvihnut dokumenty a zaniest ich zas inam. Dosla som v dohodnutom case, lenze problem nastal, ze sme sa nevedeli najst. Hned ako som vosla do nakupneho centra, pisali sme si kde som, kde ho najdem atd. Behala som z podlazia na podlazie, dvakrat som obisla podlazie na ktorom mi povedal, ze je..lenze bol na inom….skratka uplne sme sa nepochopili a ja som 10minut v strese a panike ho hladala. Aj mi vyvolaval parkrat som nezdvihla, lebo som sa pytala sbskara aj informatorky…ked mi koncne poradili, rozbehla som sa za nim na deuhy koniec nakupneho strediska..v tom zodvihnem hovor, zacal po mne neskutocne vrieskat, kde som, co robim tak dlho, ze on sa ponahla, ja som si myslela najprv, ze je to joke, ze sa smeje, ale potom som ostala bez slov, len som hapkala…krical po mne Beeez Beeeez ku mne!!!!!!pocujes?!? Halo pocujes maaa??!? Okamzite prid sem!!!! Doslova zjapal..ja so slzami v ociach som konecne nasla toho notara, on uz odisiel, lebo ze ho cakal taxik, co som vobec nevedela, ze sa ponahla..zobrala som dokumenty a sla prec. priznavam svoju chybu a zlyhanie, ze som sa skratka suchtala a nevedela som ho najst. Lenze mna taxi vyhodilo na jednom konci centra a on bol na uuuplne opacnom konci a na inej strane. A este mi aj zle poschodie povedal…..Chcem sa vas opytat, ci by bol toto pre vas tak zavazny dovod, ze by ste dali vypoved? Ja nie som citlivka, uz som zazila kadeco, ale jednoducho nie som stotoznena s tym, aby na mna zamestnavatel krical..som zena, po tridsiatke, dve deti..vobec sa necitim komfortne zajtra s nim stretnut. Dakujem za kazdy nazor ci precitanie.
Bez ohladu na to, ze si nedvihla telefon ked zvonil a bez ohladu na to kto spravil vacsiu a mensiu chybu v labyrinte....platia urcite hranice, cez ktore sa v biznise ani zamestnani nesmie zajst.
Manners...manners...akoby amici povedali.
Nesmie, ale ze nesmie na teba nikdy dvihat hlas. Ako on neni baca na salasi, ty nie si jeho pes ani ovca. A ziadne omacky okolo. Bodka, koniec teorie.
Ak je toto pre neho na vyhadzov, ty nemas co lutovat. Nechaj to vyhnit a nevracaj sa k tomu. Zachovala by som dekorum a profesionalnu hrdost. A ak, tak este ocakavala ospravedlnenie ja od neho.
Skusim odlahcit...
Su baby, ktore to vedia krasne zahrat "na pipinu"...ako je sklamana, prekvapena...prehnala sa a zbytocne, drbnuti taxikari, sak postavila na nohy celu sbs nech ho vyhladaju asap. A aj tak nic, len si sla nohy zodrat. Pipina by si este aj zaviazala clenok a sedela v kancli ofucana, ze si skoro vytkla clenok...zbytocne, este jej aj krivdil a dovolil si na nu revat (slzy v ociach)...
Rano by ho zato od nej mozno cakala velmi horka vlazna kavicka 🤣
Zasluzene...ale to len na odlahcenie.
Netrap sa, rano mudrejsie vecera.
@taynee pochop je len skratka k pochopeniu, to je to, co vy absolutne nemate. Uz ste sa pobavili, od zaciatku az do teraz? I completely blond som si aj ja vsimla, nedalo sa to uz upravit, malo tam byt Im ale namiesto m som stlacila dvakrat medzernik.
Nie sedemnastkrat bolo myslene zvelicene, ze aj keby sa milionkrat nieco opytam, ten druhy ochotny sef mi to vysvetli. Mozete sa aj vyjadrit k pointe, ci je podla vas v poriadku ak sef nadava a zjape po zamestnankyni, alebo sa stale budete drzat svojho hrdinskeho, ze som si to zasluzila lebo som primitivna?? Dakujem
@stanislavicenka dakujem za komentar. Ano ospravedlnila som sa niekolkokrat. Nereagoval, len ked som napisala ze doku su odovzdane tak za to podakoval. Uz nekomunikujeme, dnes idem opat tie doku vyzdvihnut tak sa s nim bud stretnem alebo mu ich necham na stole.
@taynee asi nevieme, aku ma autorka poziciu (tipujem asistentku), aka uroven anglictiny a slovenciny sa od nej vyzaduje, no podla toho, co pise, je v praci nova, takze ak im jej realne schopnosti nevyhovuju (ci uz jazykove, vedomostne alebo rychlost pochopenia problematiky), maju moznost vyriesit to v skusobnej dobe, ak ju ma za sebou, tak vypovedou. Chcem tym povedat len tolko, ze krik, a este na verejnosti, je nepripustny, na tom sa zrejme zhodneme. Ten skor vypoveda o nadriadenom ako o zamestnancovi.
Pozrime sa na to ako mamy - asi by sa nam nepacilo, keby ucitel krical na nase dieta, ked sa mu nepodari veza z kociek ci neuposluchne prikaz, vzdy su aj ine moznosti, ako situaciu riesit, a este medzi dospelymi.
tak na jednej strane chápem ho. Boli ste na niečom dohodnutý, on sa ponáhľal, na druhej strane má sa aj on vedieť ovládať. Ale kto z nás nechytil nervy že? Ty si vedela kam ideš, nechápem, prečo si si dopredu nepozrela, kde sedí ten advokát. Pre mňa je toto prvé, čo si zistím, keď niekam idem. Takže zlyhanie je aj na tvojej strane. A tiež neviem, prečo si nemala telefon v ruke. Ja keď niečo neviem nájsť držím telefon v ruke pre prípad, že by mi niekto - s kým som dohodnutá volal.Tiež mi to pripomenulo jednu kolegyňu. Človek jej niečo povie , pošle ju niečo vybaviť, dostane presné inštrukcie a aj tak to nezvláda. Myslím, že by ste mali obaja vychladnúť a vyjasniť si situáciu.
Nadavky a krik su na vypoved,ale.ty si nejaka domotana cela.Vyrobila si to sama tym zmatkovanim a este aj reves.
Vyzerá, ze ten šéf ma jednoducho taky temperament. A k tomu iný kraj, iný mrav. Nič z toho ho ale neospravedlňuje, no práve pre tieto dôvody by som to nebrala osobne. Uvidíš, ako sa to vyvinie dnes. Ak s ním máš byť v častejšom kontakte, porozmýšľaj či zvládneš takéto výbuchy. Ak je to majiteľ, tak zjavne žiadne testy na to, či sa hodí na pozíciu šéfa nerobil. Môže byt vzdelaný, múdry atď., no trpezlivist, sebareflexia, empatia asi chýba.
Keby bol milí šéf v USA a tak si nakričal na podriadenu, kt by sa s tým dlho nezaoberala ale rovno ho šupla na HR, či na súd tak by si donadaval . Do kedy si dáme prdieť na hlavu, toje akože v poriadku ako reagoval ujo?
@adrianap83 oni su dvaja, ano majitelia, ceo je to och biznis. Ten druhy je kamo, vzdy pokeca, pyta sa na problemi, pomaha riesime spolu. Ale ten druhy hukal na mojho kolegu nonstop. Aj ma kolega upozornoval ale neverila som, ze sa moze jeden nadriedeny takto spravat k zamestnancovi, kolega je dokonca starsi ako on. Ale zazila som to vcera. Prv vybuch v telefone, potom predychal, ukludnil sa. Potom sa zasa rozhneval a zacala sprska, potom sa ukludnoval. Vsetko sa to stalo v priebehu par minut a bola som ako obarena. Kedze uz teraz viem, ze takto fungoval bezne, mam ine pocity ako na zaciatku a aj ked to nie je zarucene, mam pocit, ze sa to bude opakovat. Vzdy reagoval prudsie, ked som nieco na prvu nepochopila, co pozadoval. Hovorim, vyslovene casto s nim nespolupracujem osobne, ale kedze ten kolega dal vypoved, tak som tu nato uz iba ja, na koho sa moze obratit. A mne sa uz teraz robi mdlo, ked viem, ze mi zavola alebo sa stretneme. Viem vsetci ma tu sprdli ako to prezivam, mozno to je z detstva, z minulosti, mojou osobnostou, sle ja skratka ludi, ktori na mna vrieskaju a nadavaju mi, nedavam.
@lucyluska dakujem za podporu, naozaj
@lucyluska podla vacsiny, nepocitam ale len z pocitu co mi tu pisu, bola jeho reakcia adekvatna, k tomu, som vyviedla. Lebo to je moja otazka, ci je to okej spravanie a ci je toto spravanie dovod na vypoved. Z mojej strany. Vdaka za podporu naozaj.
Niektorí dostali rozum a niektorí funkciu. Nerád to hovorím lebo sám som nadriadený ale nezriedka sa da vidieť že rozum a funkcia si nenájdu toho istého človeka.
Žiadna chyba zamestnanca nemôže mať za následok že nadriadený ho bude ponižovať, jedinou výnimkou kedy je nakričanie tolerovateľné (u zamestnancov aj u detí 😁) je akútne ohrozenie na živote a na zdraví.
Za mňa, porozprávaj sa so šéfom že jeho správanie je neakceptovateľné. Ak je to veľká firma s fungujúcimi štruktúrami môžeš dať podnet na HR. Ak je to malá firma tak musíš dúfať že sa z toho rozhovoru poučí alebo odisť.
@hugger ja súhlasím ak by som kvôli tomu bola na pokraji výpovede určite by som na rovinu dvihla hlavu aj keď s roztrasenyminrukami pod stolom🤣ale povedala by som že si takéto správanie neželám a nabudúce poprosím o rozhovor v súkromí ak sa niečo domrvi.tam si to môžeme vysvetliť ale vrieskať na mňa na verejnosti je pod úroveň. A už by bolo na ňom ako sa zachová. Sme ľudia.ludia s citmi,každý s inou povahou.
Mila autorka, urcite si nezlyhala🤗.Bratia cesi hovoria:"Komu neni z vule boha dano,v apotheke nekoupi."
Ci je to na vypoved,je na Tebe.Je tam viac faktorov.
Ak sa dokazes preniest,cez jeho spravanie,tak pracuj dalej.Ak mas mat dlhodoby stres z primitiva,tak ano,uvazuj nad zmenou zamestnavatela.Ziadna praca nestoji za to,aby si si podlomila zdravie.Drz sa,posielam virtualne objatie.
Och ja ti verím, ja by som toto dlhodobo nedávala, alebo by som musela na sebe popracovať, ako sa riadne obrnit. Lebo áno urobila si chybu aj Ty, ale takéto reakcie nie sú ôk, to si videla aj z toho , ako po Tebe u notára pozerali. Lebo šéf cholerik, ktorý hore dole mení termíny, časy a keď je potom aj kvôli tomu problém, tak dostane záchvat....skus pokecat aj stým druhým šéfom, že ako to vidí ďalej, ze takáto pracovná atmosféra je neudržateľná, aj keď on je v pohode - asi až príliš, možno sa to snaží podvedome kompenzovať. Ktovie, koľkí už odtiaľ ušli....
@autorka ujo by sa mal ukľudniť. Lead by example. Neviem v akej ste firme, ale leadoval ujo fakt exemplarne. Toto bola situacia na rýchlo. Ok stalo sa. Vrieskať po niekom je totálne neprofesionalne. Hod to za hlavu, keď sa ta o rok opýtam co sa dialo 9 Januára nebudeš vedieť. Keď sa chceš poradiť napíš mi. Som v Slovenských korporatoch cca 7rokov, vela x ako manažér. Aj keby si nebola z korporátu, napíš mi aj tak, keď chceš poradiť ako riešiť toto. Ujo je hulvát a nemá čo vyblakovať. Všetko dobré želám.
sama najlepsie vies, ako to je inak v tvojej praci. jednu takuto udalost by som prekusla, ak by ma to malo stat inak dobru pracu. ziapat na teba nema - ani keby co bolo. ak sa ma niekto ospravedlnit, tak hlavne on (ved ty si to uz aj spravila). cize fakt si to vyhodnot podla dalsich okolnosti. zazivat kazdodenne stresy vacsinu svojho bdeleho casu, fakt za to nestoji... ani za ziadne peniaze.
a tym hnusnym komentom fakt nerozumiem. mozno maju sami taku zlu pracu a potrebuju si ospravedlnit, ze je normalne tam zostavat.
videla som, ako niekoho vie nicit kazdodenny stres v praci a nie, dakujem. radsej budem zarabat menej, zit v klude a robit, co ma bavi.
Kričať a nadávať nemal spravili ste chybu obidvaja.Viem si predstaviť, že zúril, že sa niekde ponáhľa a ty mu hovoris názvy obchodov kde si a on nemá tušenia Ty si si mala v kancli pozrieť kde sedí notár, ale to je už jedno.Vypoved nedávaj je to hulvát a uvidíš pri ďalšom stretnutí podľa mňa na to za 10 min zabudol.
Stále tu niektoré obhajujete šéfa a jeho temperament. Toto do pracovnej oblastí nepatrí. V žiadnom prípade človek na riadiacej pozícii nesmie zvyšovať hlas a správať sa ako hulvát. Za žiadnych okolností.
Ahoj autorka, ja Ta uplne chapem a po taktom vystupe by som seriozne uvazovala nad vypovedou a hladanim si niecoho ineho. V praci travime velku cast z dna a aj zo zivota a nestoji to za to, travit ten cas s hovadami, co sa nevedia slusne chovat. Cudujem sa, kolko sa tu naslo zien, co obhajuju jeho spravanie a este sa navazaju do Teba. Ano beriem, ze je to Tvoja chyba a mala si sa vcas dostavit na miesto, ale na druhu stranu, je uplne neprijatelne, ze po Tebe bliakal vulgarne a na verejnosti. Neviem ci tieto zeny su bezne zvyknute z domu, ze po nich tak manzel bliaka, ked nieco domotaju alebo co a len sklopia usi a zalezu do budy. Ja som taketo spravanie na vlastnej kozi nezazila a je pre mna neprijatelne. Tiez by som bola asi v soku, keby na mna takto hocikto vybliakne.
Autorka, tvoj sef je despota a narcisticky psychopat. Ja som tiež porobila kraviny v robotach a aj bola na koberčeku, ale nikdy opakujem nikdy si po mne nedovolil ziaden sef ziapat. Kde sme to preboha? V lagri? Takéhoto gestapaka mat, tak ja na neho tak navrieskam, ze mu stena da druhú. Ty si velmi slušná a zdvorila osoba, on to vie, a preto vieska. Z toho, co píšeš, sa mi dvíha tlak - ved ty si totálne submisivna. Vsak mu odpapuluj, normálne ho uzemni debila, lebo ti bude po hlave skakat! Nedaj sa a prinajhoršom vzdy mozes dat vypoved. Ale nenechaj so sebou zametat, lebo aj ked das vypoved, bude ta este dlho predlho srat, ze si mu aspon nepovedala nieco na tie jeho útoky.
@taynee paradox je, že ľudia ako ty /súdum podľa tebou napísaného príspevku/, by sa ohradili, aj keby spravili oveľa väčšiu/dôležitejšiu chybu ako autorka. A možno by si ju ani nepriznali. A tiež trochu preháňaš...jej šéf absolútne nemal dôvod myslieť si, že je niekde na káve a pod ..Komunikovala s ním predsa, že je na ceste, že hľadá, posunul jej náhle čas o pol hodinu skôr, zrejme ani neupozornil, že sa veľmi ponahľa, možno by jej potom napadlo, pozrieť si mapu obchodaku už v aute, veď pôvodne plánovala prísť v časovom predstihu, aby notára v kľude našla... A keď si začala s jazykovým okienkom - máš tam nesprávne vykanie. Vždy koncovka -li, v mužskom aj ženskom rode
Ja som si názor na tvojho šéfa urobila hlavne po prečítaní príspevku o tom, ako to ešte pokračovalo s obálkou, ako nedokáže identifikovať dokumenty, nevie ani v akom poradí sú uložené, ale ziape, že vrchné dať tam a spodné inam. Je to neschopný debil, ktorý nevie zorganizovat poriadne ani svoje veci, vôbec by nemal byt vo vedení. Poznám také osoby, z akýchsi chorých dôvodov sa im v niektorých firmách dáva moc, vedúce pozície, lebo majú kontakty a vedia dohodit biznis a pod. Je pre mňa nepochopiteľne, že takej firme nevadí, že kvôli hulvatovi odídu z prace schopní ľudia. Videla som to už pár krát, ti ľudia sa nezmenía, žerú tabletky, aby boli kľudnejší, ale moc to nepomáha. Ja by som radila zmenu prace. Od jednej takej nervóznej osoby ma kedysi zachránil môj odchod na materskú a teraz už ta osoba zase konci vo firme, takže neriešim. Inak taky človek iným zničí zdravie. V takom prostredí sa neda kľudne žiť, neistota, kedy bude krik, lebo dotyčnému nevieš citat myšlienky, to je na mašľu.
@hugger
@veronicka88
@tundra
@adrianap83
@lucyluska
@kiwi3
@luccija
@veronicka1901
@viky173
@barborachors
@jaroe
@mamutka
Precitala som si kazdy jednu odpoved a velmi vam vsetkym naozaj dakujem za podporu. Aby si niekto predchadzajuci nemyslel, nie neprisla som tu hladat podporu a suhlas s mojim nazorom, lebo casto su tu zeny sprdnute, ze len hladaju niekoho, kto im bude pritakat. Prisla som sa opytat na nazor, ako dalej so situaciou, resp ci by si zeny nechali takto na seba nakricat, bez vyvodenia dalsich dosledkov. Ako citam vsetky nazory, tak naozaj prevazuje moja chyba nad jeho spravanim, len ked sa zamyslim, tak ze ci to tieto zeny aj zazili na vlastnej kozi. Lebo ine je si v net diskusii kopnut do vystresovanej hlupane tridsiatnicky zeny matky zamestnankyni bez orientacneho zmyslu, co chudaka sefika vytocila do (ocividnej) nepricetnosti, ako sa vcitit, ako by sa kazda jedna citila, keby na nu niekto tak hrubo nakrical. Zjavne, sudiac podla vacsiny nazorov, by vacsina sklopila usi a ponizene si sypala popol na hlavu, ze to spackali. A sef mal uplnu pravdu a plne pravo sa takto zachovat, lebo ja som “tela” “dementna” a “nevzdelana”. Ak to niekto cital cele tak v komentaroch su tieto nazory na mna. Len chcem este povedat, ja nie som nejaka feministka nebojujem za rovnopravnost aktivistka za prava zien alebo nieco take co by tu in mohlo rozrusit, len som tym chcela poukazat na vztah zamestnanec-zamestnavatel zena-muz to tie tie klucove slova ktore si treba vsimat v tejto situacii. Netvrdim, ze je spravne kricat na 18rocnu brigadnicku a na tridsiatnicku zenu matku uz nie, aby to zasa tak nevyznelo, ale urcitu uctu, co urcitu…uctu mame mat k sebe vsetci a napriklad v zamestnani detto. Pre toto ma to tak velmi zaskocilo, ponizilo, lebo ja si ho vazim, lebo mi dava pracu ale on by si mal vazit mna, lebo pre neho robim tu pracu. Ano v tejto situacii som ju robila zle, a bolo to na nervy, uz som to tu xykrat priznala, ale pre mna je za hranicou a vrcholom toto vyslovene neslusne spravanie.

chapat je jedna vec, tolerovat druha.. chapat mozme aj vraha, tolerovat vrazdu ale asi nebudeme, ze.. takze aby to chapanie neslo na tvoj ukor.. je dobre, ze sa nedas ovplyvnit, ale za mna rozne nazory cudzich ludi ta mozu skor obrat o energiu, ked si este rozrusena.. by som sa skor zdoverila niekomu, co viem, ze ma fakt pochopi a podpori, ako nechat sa tu nazyvat dementnym telatom