Je krik od šéfa dôvodom na výpoveď?
Ahojte.
Chcela by som sa opytat na vas nazor, na to, co sa mi dnes prihodilo. Mala som sa stretnut so sefom v obchodnom centre u notara vyzdvihnut dokumenty a zaniest ich zas inam. Dosla som v dohodnutom case, lenze problem nastal, ze sme sa nevedeli najst. Hned ako som vosla do nakupneho centra, pisali sme si kde som, kde ho najdem atd. Behala som z podlazia na podlazie, dvakrat som obisla podlazie na ktorom mi povedal, ze je..lenze bol na inom….skratka uplne sme sa nepochopili a ja som 10minut v strese a panike ho hladala. Aj mi vyvolaval parkrat som nezdvihla, lebo som sa pytala sbskara aj informatorky…ked mi koncne poradili, rozbehla som sa za nim na deuhy koniec nakupneho strediska..v tom zodvihnem hovor, zacal po mne neskutocne vrieskat, kde som, co robim tak dlho, ze on sa ponahla, ja som si myslela najprv, ze je to joke, ze sa smeje, ale potom som ostala bez slov, len som hapkala…krical po mne Beeez Beeeez ku mne!!!!!!pocujes?!? Halo pocujes maaa??!? Okamzite prid sem!!!! Doslova zjapal..ja so slzami v ociach som konecne nasla toho notara, on uz odisiel, lebo ze ho cakal taxik, co som vobec nevedela, ze sa ponahla..zobrala som dokumenty a sla prec. priznavam svoju chybu a zlyhanie, ze som sa skratka suchtala a nevedela som ho najst. Lenze mna taxi vyhodilo na jednom konci centra a on bol na uuuplne opacnom konci a na inej strane. A este mi aj zle poschodie povedal…..Chcem sa vas opytat, ci by bol toto pre vas tak zavazny dovod, ze by ste dali vypoved? Ja nie som citlivka, uz som zazila kadeco, ale jednoducho nie som stotoznena s tym, aby na mna zamestnavatel krical..som zena, po tridsiatke, dve deti..vobec sa necitim komfortne zajtra s nim stretnut. Dakujem za kazdy nazor ci precitanie.
Som v praci, sefa som nestretla osobne. Komunikuje ako by sa nic nestalo, dokonca ako mi vcera este odpisoval na instrukcie, tak zacal Good morning. Vcera prebehlo dalsie overenie doku, aj ich odovzdanie, ale cez tretiu osobu lebo sa nemal cas dostavit do kanclu. Podakoval mi za to, a napisal mi Good job. Cize mi z toho vypliva, ze on si svoje spravanie vobec neuvedomuje, nic sa pre neho nestalo a normalka funguje dalej. Ja proti nemu nic nemam ani na neho nenadavam, zjavne je ale na taketo spravanie zvyknuty, kedze ho berie uplne normalne. Pre mna to ale normalne nie je, a ako ste viaceri pisali, dakujem za tuto podporu, pre mna je toto tak stresovy faktor, ze v praci tu pokracovat nemienim. Premyslam stale nad tym, co bude dalej, pre niekoho som fnuka a slaboch, respektujem, ale toto vnimam ako pracovny teror a moj psychicky problem momentalne v tejto praci a je mi to tak strasne luto, ze naozaj nedokazem nad tym prestat rozmyslat. Ale budem sa musiet pohnut dalej.
Este raz velmi pekne dakujem, aj za nazory na moju neschopnost, aj za radu na ukoncenie prac.pomeru.
ako neverim ze este to nie je vyriesene, zamysli sa nad tym ze viris problem uz 2dni.
OK urazil ta na smrt je to hovado, take neznesies DAJ VYPOVED
OK nevydalo z oboch stran - predychaj , pripadne si to vydiskutuj a KONIEC , co sa v tom stale sparas?
Autorka pozri, ja som ti pisala, ze jacat po tebe nemal, je to uplne neprofesionalne a ja by som si to s nim vykomunikovala hned na druhy den, ze sice spravila si chybu, ale taketo spravanie je neadekvatne a uplne za hranicou. Ja som v takychto situaciach bola denne, mala som taku pracu. Sice som nemala este 30 a mala som len jedno dieta. Ale nikdy som nikam nesla bez toho aby som si presne pozrela kam idem/ku komu idem. Chyba sa ale samozrejme moze stat, nikto nieje neomylny nehovorim ze ja som chyby nerobila(v inych veciach - stalo sa). Poucis sa do buducnosti a ked sef mieni taketo spravanie opakovat, zvazila by som ci je toto zdrave prostredie pre pacu.
@eeffka ale tak to bol pre AUTORKU velky otras a navyse, ak ma inak tu pracu a ludi v nej rada, tak sa v nej odohrava velky boj - rozhodovaci proces. Skusme ju pochopit a skor podporit, ako jej nieco vycitat.
@eeffka a ty tu co stopujes alebo nemas co robit, ze ti to vadi ze to stale “virim”?? Komunikujem a vysvetlujem si to tu s ludmi, ktori sa ma nieco pytaju alebo mi nieco radia. Tebe to ocividne tu od zaciatku vadi, tak nevidim dovod, naco sa tu stale pchas s tvojimi arogantnymi komentarmi, ak to nechces citat, tak si vypni notifikacie, ked si uz raz mala potrebu sa vyjadrit a nemusis byt vobec podrazdena, hm? To bude krajsi den ovela, tak sa maj pekne.
@madeincssr dakujem, ze si to pochopil. Samozrejme ide o tej velky boj, praca verzus buducnost. Hlava ide, nezmenim to. Komunikujem dalej a komu to vadi, vobc nechapem, naco sa zapaja, resp normalne sa daju vypnut notifikacie.
Vdaka za podporu este raz.
@momoftwo ved, zvazujem, presne to ci je toto vhodne prac.prostredie. A ako pises, ze som si to mala pozriet, uz to tu niekde padlo skor, ja som to pozrela, ale nie uplne. Vedela som na ktorom poschodi je, tu mapku mi nenapadlo kuknut, no zabite ma sprosta som teda. Sla som tam o pol hodinu skor presne kvoli tomu, si to obehnut opytat sa presne na info alebo mrknut ten infokiosk. Cuduj sa v tom infokiosku som tukla na notar a tam mi zobrazilo info o nom, ze O.posch a tam to ide uz zasa v kolecku opakujem sa, ale pytam sa sefa ci Oposch on ze first floor a uz to zasa slo, vieme ako pokracovalo. Cize sled debilnych nestastnych situacii a blablabla.
Dakujem za nazor. Rozpravat sa s nim neda lebo nie je pritomny v office, volat mu nebudem a cez vocap toto riesit je tiez troska mimo pre mna. Ale vediet mu to urcite dam, ze toto jeho spravanie bolo pre mna nevhodne.
Ja by som sa nanho vykaslal (nerozviroval to uz). Zda sa, ze on je proste taky, takto jedna s ludmi (nie s tebou osobne) a tvoj rozhovor s nim ho nezmeni. Skor zhodnot nakolko (ako casto) s nim budes v praci prichadzat do kontaktu a ake je percento takychto jeho extempore. A ci inak tu pracu (skor ostatnych ludi) mas rada. Ale zase nema zmysel chodit do prace s obavami, stiahnutym zaludkom (je to tak dlhodobo?) Ziadna vysoka vyplata to nevyvazi.
@madeincssr ano je to tak dlhodobo. Pri nom jednoznacne. Vzdy ked vola tak mam tlak 200 a snazim sa kompletne koncentrovat na to co bude potrebovat a ked si najdem nedajboze zmeskany hovor, tak mam normalne paniku. Pravda, nechcem to s nim rozoberat, presne pre to, ze viem, ze ho to nezmeni, a presne, ze viem uz, ze takto jedna s ludmi. Kedze takto terorizoval aj mojho kolegu. Nebudem s nim prichadzat donkontaktu casto. Mozno castejsie ako doteraz kedze kolega odisiel, sle nie casto. Ale aj napriek tomu, ak ma este nejake stretnutie ci situacia skoncit tak, ako tato posledna pripadne podobne, dakujem pekne, uz teraz mam pocit, ze za par mesiacov som tu zostarla o storokov. Aj bez tohto mi tato praca nerobi dobre, kolegov tu uz nemam dalsich okrem jednej externej zo zahranicia, a toho druheho sefa. Trafena mala firmicka kde je roboty jak pre kona a tento tu chce vsetko lusknutim prsta. Takze je toho dost, uz som s tym aj chcela seknut, len ma odhovoril ten druhy sef, ze som super a ze ma potrebuju. Ale toto bola posledna kvapka.
Dakujem za podporu.
Ja mám pod sebou viacero zamestnancov a v živote som na nich nekričala a to sa teda dorajbalo všeličo . Príde mi to úplne prízemné po druhom vrieskať a ventilovať si na ňom svoje negatívne pocity.Vytýkať sa dá niekomu niečo aj normálnym spôsobom , medzi štyrmi očami . Takéto chovanie len zbytočne zvyšuje stres v práci , produktivita práce klesá , zvyšuje sa fluktuácia .
Ak si to nevedela nájsť , mala si mu povedať že to nevieš nájst a nech tam nechá papiere, že ich vezmeš.
Autorka,
ja som mala despotov sefov a kricali na kolegov tiež. Na mňa našťastie nie. Z mojich pozorovaní však mám tú skúsenosť, že ak na teba navrieska raz, tak je dosť pravdepodobné, že sa to bude opakovať. Preto si dopredu priprav asertivne a racionálne odpovede, akými psychopata uzemnis. Samozrejme slušne, ale rázne. Nie tak, aby si ho dostala ešte do väčšej vývrtky, ale normálne, tak aby si odrazila jeho utok. Žiaľ na vysokých poziciach je drtiva väčšina ľudí práve psychopatov, ktorí idú za svojím hlava nehlava. Každopádne čakaj ďalší útok, ten naozaj príde.
Na YouTube su inak inštruktáže ako reagovať na takéhoto človeka.
Je to veľmi zle prostredie pre prácu. Keď si uvedomíš, že tam strávis väčšinu dna, je jasne, že ti to veľmi ovplyvní život. Ja som pri práci s takým človekom začala mať zdravotne problémy. Mala som pocit, že mi to ubralo roky života. To sú taki ľudia, že im príde ich správanie normálne a ak by si im aj niečo chcela slušne vysvetliť, oni to nepochopia, ty budeš obvinená, že vymyslas, si chorá, niečo zahmlievas a pod. Chorí psychopati s funkciou. Ak máš možnosť zmeniť, radšej sa na tu roboty vykasli. Druhý šéf nech si uvedomí akého ma partnera, nevie si ho poriešiť, vďaka tomu firmu opúšťajú ľudia, tak nech robí miesto nich. Nenechaj sa citovo vydierať od toho normálneho.

Jediny kto tu zlyhal a ukazal slabu buransku neprofi stranku je nervak, sef, jeho vizitka nie tvoja.