icon

Je lepšie maródiť, alebo evidovať sa na úrade práce?

exupery
16. jan 2012

Ahoj,potrebujem radu...
Kamaratka je v 8tyzdni tehotenstava a hrozi jej vypoved zo strany zamestnavatela,pretoze ide ku krachu.Pracuje tam 7rokov.
Ma na vyber bud vypoved formou dohody z organizacnych dovodov plus odstupne,alebo prechod od zamestnavatela z pracov.pomeru z doby neurcitej do agentury na dobu urcitu a zostat pracovat...
Co je lepsie a vyhodnejsie....ak podpise vypoved,a isla by napr.na UP bude mat narok na materske?

anjelicek26
16. jan 2012

Samozrejme PN....

nibiru
16. jan 2012

nech vezme odctupne do 7dni po ukonceni pracovneho pomeru moze ist na pn alebo podporu ak pojde na podporu aspon nebude mat obmedzeny vychadzky jasne ze bude mat narok na matersku ta sa jej rata za minuli rok.

sympa1
16. jan 2012

PN jednoznacne

libka1
16. jan 2012

existuje bud vypoved z org. dovodov alebo dohoda ale nie vypoved dohodou.... dohodu by som nepodpisovala, alebo teda mozno ano ak sa s nimi da dohodnut na rozumnom odstupnom 😉 agenturam nedoverujem 😝 ak sa neoplati podpisat dohodu kvoli vyssiemu odstupnemu ako je zo zakona nech ide na PN

meloa
11. nov 2012

určite by som sa informovala na inš.práce - je tehotná, to znamená, že je v ochrannej lehote, bolo by dobré sa pre istotu poradiť s niekým kto sa tomu rozumie, kvoli materskej....a určite z organizačných dôvodov, a potom PN - aj s prechádzkami :D ( ešte bude v ochrannej dobe , tak sa bude PN-ka z denného vym.základu, ako keď robila....