icon

Je možné podať výpoveď s dlhšou ako zákonom stanovenou lehotou?

Dnes o 14:08

Nie je to asi bežný postup, no je možné podať výpoveď s výpovednou dobou napr.4 mesiace, keď zo zákona by mali byť 2? Dôvodom je, že tam ešte chcem/musím pracovať tie 4 mesiace ale už chcem, aby vedeli, že budem odchádzať (sťahovanie do iného mesta).
Zamestnaná som vo firme vyše 6 rokov a chcem za seba plnohodnotne zaškoliť náhradu, čo podla mňa bude trvať viac ako tie 2 mesiace (mínus hladanie toho človeka, takže času by bolo reálne menej)

patrike
Dnes o 14:16

Vsetko sa da, ale dohodou. Cize nie cez paragraf, kde je presne uvedena doba. Dohodou to viete upravit aj na 3 dni, aj pol roka.
Len pozor, nerob im taku sluzbu, to nik neoceni a mozu to otocit proti tebe, napriklad pri premiach a bonusoch, vela firiem ma napisane "kto je vo vypovedi, tomu nic nedat".

autor
Dnes o 14:29
@patrike

Vsetko sa da, ale dohodou. Cize nie cez paragraf, kde je presne uvedena doba. Dohodou to viete upravit aj na 3 dni, aj pol roka.
Len pozor, nerob im taku sluzbu, to nik neoceni a mozu to otocit proti tebe, napriklad pri premiach a bonusoch, vela firiem ma napisane "kto je vo vypovedi, tomu nic nedat".

@patrike ďakujem pekne, to je pre mňa pozitívna informácia.
čo sa týka bonusov a pod. tie v tomto čase aj tak nedostávame (máme raz ročne na konci roka), čiže po tejto stránke o nič neprídem, ak pre mňa nie sú nejaké iné riziká.

mogaa
Dnes o 14:56
@anonym_autor

@patrike ďakujem pekne, to je pre mňa pozitívna informácia.
čo sa týka bonusov a pod. tie v tomto čase aj tak nedostávame (máme raz ročne na konci roka), čiže po tejto stránke o nič neprídem, ak pre mňa nie sú nejaké iné riziká.

@anonym_autor tak na tvojom mieste dám klasickú 2 mesačnú výpovednu dobu....naozaj sa to ľahko môže otočiť proti tebe - napr.viac práce, lebo toto treba podokončovať, tamto treba urobiť naviac.....a hlavne, žiadna firma nebude 3-4 mesiace platiť 2 ľudí na jednu pozíciu....ty dáš 4mesačnú výpoveď a nový zamestnanec nastúpi posledný mesiac na zaučenie.....

tykat
Dnes o 16:36

Vies to natiahnit na 3 mesiace ak to podas pravy den v mesiaci, kedze vypovedna doba sa pocira od prveho dna mesiaca nasledujuceho po mesiaci kedy si podala,vypoved. Tj. Ak podas vypoved 2 2. tak vypovedna doba skonci 30.4.
Inak len dohodou