Je možné podať výpoveď s dlhšou ako zákonom stanovenou lehotou?
Nie je to asi bežný postup, no je možné podať výpoveď s výpovednou dobou napr.4 mesiace, keď zo zákona by mali byť 2? Dôvodom je, že tam ešte chcem/musím pracovať tie 4 mesiace ale už chcem, aby vedeli, že budem odchádzať (sťahovanie do iného mesta).
Zamestnaná som vo firme vyše 6 rokov a chcem za seba plnohodnotne zaškoliť náhradu, čo podla mňa bude trvať viac ako tie 2 mesiace (mínus hladanie toho človeka, takže času by bolo reálne menej)
Vsetko sa da, ale dohodou. Cize nie cez paragraf, kde je presne uvedena doba. Dohodou to viete upravit aj na 3 dni, aj pol roka.
Len pozor, nerob im taku sluzbu, to nik neoceni a mozu to otocit proti tebe, napriklad pri premiach a bonusoch, vela firiem ma napisane "kto je vo vypovedi, tomu nic nedat".
@patrike ďakujem pekne, to je pre mňa pozitívna informácia.
čo sa týka bonusov a pod. tie v tomto čase aj tak nedostávame (máme raz ročne na konci roka), čiže po tejto stránke o nič neprídem, ak pre mňa nie sú nejaké iné riziká.
@patrike ďakujem pekne, to je pre mňa pozitívna informácia.
čo sa týka bonusov a pod. tie v tomto čase aj tak nedostávame (máme raz ročne na konci roka), čiže po tejto stránke o nič neprídem, ak pre mňa nie sú nejaké iné riziká.
@anonym_autor tak na tvojom mieste dám klasickú 2 mesačnú výpovednu dobu....naozaj sa to ľahko môže otočiť proti tebe - napr.viac práce, lebo toto treba podokončovať, tamto treba urobiť naviac.....a hlavne, žiadna firma nebude 3-4 mesiace platiť 2 ľudí na jednu pozíciu....ty dáš 4mesačnú výpoveď a nový zamestnanec nastúpi posledný mesiac na zaučenie.....
Vies to natiahnit na 3 mesiace ak to podas pravy den v mesiaci, kedze vypovedna doba sa pocira od prveho dna mesiaca nasledujuceho po mesiaci kedy si podala,vypoved. Tj. Ak podas vypoved 2 2. tak vypovedna doba skonci 30.4.
Inak len dohodou

Vsetko sa da, ale dohodou. Cize nie cez paragraf, kde je presne uvedena doba. Dohodou to viete upravit aj na 3 dni, aj pol roka.
Len pozor, nerob im taku sluzbu, to nik neoceni a mozu to otocit proti tebe, napriklad pri premiach a bonusoch, vela firiem ma napisane "kto je vo vypovedi, tomu nic nedat".