Je možné skrátiť výpovednú dobu dohodou?
Vypoved zo strany zamestnanca. Vo firme pracoval 10 rokov.
Je možné mu skrátiť OBOJSTRANNOU DOHODOU výpovednú dobu z dvoch mesiacov na 1 mesiac?
Nebola to dohoda o skončení pracovneho pomeru, ale výpoveď.
Dohodli sa spolocne len na kratšej vypovednej dobe.
Ďakujem.
Po takom dlhom čase pôsobenia je výpovedná lehota 3 mesiace. A áno ak sa da výpoveď dohodou a zamestnávateľ s tým súhlasí moze byt aj mesacna
@anonym_autor Buď sa končí pracovný pomer výpoveďou, alebo dohodou. Žiadna zmiešanina toho neexistuje.
Mal podať dohodou hneď.
@anonym_autor môžete urobiť písomne späťvzatie výpovede so súhlasom obidvoch strán a uzatvoriť dohodu o skončení pracovného pomeru k dátumu, ktorý vám vyhovuje.
Po takom dlhom čase pôsobenia je výpovedná lehota 3 mesiace. A áno ak sa da výpoveď dohodou a zamestnávateľ s tým súhlasí moze byt aj mesacna
@kikusenka1 vypoved dohodou neexistuje. Existuje iba dohoda o skončení pracovného pomeru alebo výpoveď. Toto bola výpoveď
@anonym_autor Buď sa končí pracovný pomer výpoveďou, alebo dohodou. Žiadna zmiešanina toho neexistuje.
Mal podať dohodou hneď.
@anonym_85bc94 tiez si tam myslim. Ale bola to takato miesanina. Výpoveď plus Ústna dohoda, že skončí výpovedná doba skor a môže zamestnanec odíst.
Na paragraf 60 som skončila zo dňa na deň a to mi tiež chceli napáliť dvojmesačnú výpovednú. Povedala som im na rovinu, že od toho a toho dňa nastupujem inde a buď mi orazia výpoveď tak ako som im ju napísala ja, alebo neprídem a môžu mi dávať Áčka celé dva mesiace. Nakoniec mi ustúpili (a to sa bavíme o Lidli, takže žiadny malý súkromný podnikateľ).
@kikusenka1 pise, ze vypoved zo strany zamestnanca... takze nie 3m, ale 2m
@anonym_85bc94 tiez si tam myslim. Ale bola to takato miesanina. Výpoveď plus Ústna dohoda, že skončí výpovedná doba skor a môže zamestnanec odíst.
@anonym_autor nemôžete sa tak dohodnúť. Porušujete zákon. V zákone sa píše o MINIMÁLNEJ dĺžke výpovednej doby, zmluvne sa dá dohodnúť dlhšia, no minimálna musí zostať zachovaná.. tam priestor nie je.

Ak obe strany suhlasia, tak ano. Aj pocas plynutia vypovednej doby je mozne ukoncit PP dohodou ku konkretnemu datumu.