icon

Je negatívny postoj príčinou problémov s prácou?

6. nov 2023

Momentálne mám prácu ale dlhodobo si pri nej hľadám inú, náhradu.
Mám kolegyňu s ktorou sme na tom rovnako (úplne rovnako, skončili sme spolu školu a zamestnali sa v tej istej firme). Poznám ju a jej znalosti, nie je v ničom lepšia (nemyslím to povrchne, len aby ste chápali pointu - máme rovnaké znalosti, skúsenosti, rovnaká úroveň), hlásili sme sa na rovnaké pozície s tým, že ona si našla prácu raz-dva a ja stále nič. Prajem jej to, len neviem kde je chyba. Je problém so mnou? Čo robím zle?
Pýtala som si od nej radu a povedala, že rozdieľ medzi nami je prístup. Kým ja som už znechutená z práce a chcem zmenu, ona to brala vždy pozitívne. Stavala sa k tomu tak ako keby tú prácu už mala a je pravda, že je vždy plná energie a pozitívne naladená. Môže byť problém v tomto? Moje negatívne vyžarovanie?

basska_b
•
6. nov 2023

Urcite to vyzarovanie na osobnom pohovore velmi vela spravi. Ci teba ani nepozvali na pohovor? Naozaj sa musis nastavit, ze pracu chces a ze ju aj dostanes, lebo si proste privolavas neuspech. Ja som mala kolegu, co neznasal svoju pracu, no nemal energiu na zmenu a tak len stale frflal a popri tom sa na oddeleni okolo neho tocili kolegovia a kolegyne, ktorym ked sa nepacilo, raz dva sli inde... Kamoskin uspech by ta mohol skor motivovat, ze aha ona ma rovnake znalosti a nasla si pracu.

lindous
•
6. nov 2023

Asi sa vie proste lepšie predať, určite aj to, že do toho ide s pozitívnym nastavením veľa spraví 🙂 takže trénovať pohovory... ono to asi nie je také jednoduché, keď to človek v sebe nemá, ale mám kamošku, ktorá mala problém pípnuť, proste stres hneď, habkala, nevedela povedať nič o sebe ani svoj názor, tak napozerala kopu videí, na pár aj keď neúspešných nabrala skúsenosti, bola pripravená na všetky klasické pohovorové otázky, to ju trochu ukľudnilo a prekonávala sa až začala hviezdiť a zrazu nevedela, ktorú z ponúk si vybrať 🙂 prípadne ak máš problém dostať sa tam, prerobiť CV

doriiis
•
6. nov 2023

Kolegyňa má obrovskú pravdu.Nase myšlienky tvoria naše činy a naše činy tvoria našu budúcnosť.Ja som tiež typ,čo sa nevzdá,kým to čo mám ako cieľ nedosiahnem.Velmi pomáha pozitívna myseľ,zdravý mamvpicizmus a vizualizácia.U mňa to funguje

syslik81
•
6. nov 2023

samozrejme ze ma pravdu .. dobre spracovany zivotopis,to ako vystupujes ako sa vies "predat" vsetko zavazi ... tiez by si nezamestnala negativistu . alebo niekoho komu je vsetko jedno ..

maranta_leuconeura
•
6. nov 2023

Na privolavanie prace myslienkami neverim.
Finta je v tom, ze aj s rovnakymi informaciami v zivotopise kazdy je napisany inym sposobom. Napriklad ona da fotku, lepsie ho strukturuje, je vizualne krajsi, prida nejake netradicne konicky, dobrovolnictvo ci napise zaujimavy motivacny list a preto ju zavolaju na pohovor a teba s priemerom nie.
Ty by si si ako sefka podla coho ineho vyberala, keby si mala 20 uchadzacov s rovnakym vzdelanim, vacsina zaujmy priroda, sport, knihy a vacsina v tej istej sablone napisana?

autor
•
6. nov 2023

Na pohovor ma zavolajú, zlyham tam

uhnakova
•
6. nov 2023

Proste kamoška pôsobí na pohovore lepšie, to je celé.

maranta_leuconeura
•
6. nov 2023

Tak ak sa dostanes az po pohovor, malo by ti byt jasne, ze ju vybrali a teba nie lebo kazdy z nas je iny (potom nechapem ten prispevok, ze ste rovnake, no nie ste 🤦). Ty im mozno nesedis povahou do tymu, nevies sa prezentovat, nevies zaujat alebo mas ine ,,red flags" kvoli comu si nuspesna (napr. aj to ze zle hovoris o svojej terajsej praci). Ja som si pred pohovormi pozerala dost videi co hovorit, co nehovorit, ako sa pripravit na pohovor... Skus.

sasa2
•
8. nov 2023

Kto viedol pohovor? Nedá sa opýtať na spätnú väzbu?