icon

Je nejaká možnosť ďalšieho príjmu matky v domácnosti?

19mejko
16. júl 2021

Ahojte, vie mi niekto povedat, kedze teraz v auguste koncim pracovnu zmluvu a az v oktobri odchadzam na matersku potom predpokladam rodicovsku dovolenku, ak budem aj po nej doma s dietatkom kedze tatko bude jazdit na kamione budem sa musiet starat, je tam este daka moznost dalsieho prijimu matky v domacnosti?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
19mejko
autor
16. júl 2021

@taskataska ta podpora mi moze vzniknut ked uz nebudem mat pracovnu zmluvu ? Tam treba mat asi odpracovane 730 dni za posledne 4 roky co by som mala mat

taskataska
Odpoveď bola odstránená
izabela181
16. júl 2021

@19mejko nič v zlom ale zaujíma ma aký je problém po skončení rodicaku dať dieťa do škôlky a ísť pracovať? Ale ak splnas podmienky na vznik podpory v nezamestnanosti, dá sa poberať 6 mesiacov 😊

19mejko
autor
16. júl 2021

@izabela181 pracovat neni problem samozrejme, len sa pripravujem na vsetky moznosti, kedze budem na dietatko sama, lebo najst pracu s dobrym pracovnym casom tiez nieje lahke ale samozrejme ze hladat budem to je jasne aj keby polovicny uvazok, len chcem vediet vsetky moznosti

izabela181
16. júl 2021

@19mejko no len ak budeš na rodicaku celé 3 roky tak asi nebudeš spĺňať podmienky na dostavanie podpory 😌podpora sa dá poberať najneskôr do 2 rokov od skončenia pracovného pomeru. Ešte by bola možnosť po skončení materskej poberať podporu pol roka( čiže vyšší príjem) a až potom rodicak do 3 rokov dieťaťa. Lebo je škoda nepoberat podporu keď máš na ňu nárok. Ja som to teraz riešila lebo som brala podporu 4 mesiace, nastúpila som na materskú a po skončení materskej dopoberam podporu ešte 2 mesiace a až potom rodicak 😊

zafir01
16. júl 2021

@19mejko manžel jazdí na kamióne. Mam 2 deti. Bývam na dedine (teda viac starosti okolo prevádzky domu, pozemkov...) na stráženie nemám nikoho
Šla som oba razy do prace hneď. Pri prvom som si našla prácu veste 20 km od našej dediny a práca od 7 do 15, aby som stihla škôlku. A pri druhom som pracovala krátky a dlhý týždeň v neďalekom penzióne... Čiže občas v týždni voľno na úkor víkendu, kedy bol s deťmi muž. Ale zas som nebola s mužom..
Taktiež mi veľa firiem nukalo aj 6 hodinové zväzky (ostala som milo prekvapená) teda aspoň v určitých sektoroch je práce veľa, ľudí malo a zamestnávatelia sa snažia vyjsť v ústrety

19mejko
autor
16. júl 2021

@izabela181 super dakujem 🙂

daniela1911
17. júl 2021

@19mejko nárok na dávku v nezamestnanosti si môžeš uplatnit max 2 roky po skončení pracovného pomeru. Čiže po RD, nemáš narok

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená