icon

Je normálne, ako pracujú učiteľky v materskej škole?

Dnes o 10:17

Kamarátka má soš kaderníčku potom si dorobila maturu a zrazu sa rozhodla že ide na BC. Učitelstvo MŠ spravila si 3 roky a má papier, robí kratký dlhý týžden, jeden týždeň robí od 10:00 do 16:00 a druhý od 6:00 do 12:00 je toto normálne ? Ešte za 990 eur keď má triednictvo ešte viac a majú toľko prázdnin voľna víkendy sviatky voľné ...druhá kamarátka tiež učiteľka ale má normálnu pedagogickú a 3 roky BC a začala si robiť Mgr no asi skončí lebo nezohnala pracovné miesto učitelky pretoze v našom meste idú len cez známosti fleky, nikdy som nevidela ešte na profesii alebo niekde na portáli že zhaname učiteľku do MŠ tak je z nej normálne pracujúca žena vo Fabrike maká 8-čky za minimálnu mzdu cize 680-750 eur plus víkendy sviatky proste nepretržitá prevádzka a stále sa sťažuje že nemá nechať s kým deti nemôže cez prázdniny toľko voľna zobrať že je to život na nič a ja jej verím je to také no.

Strana
z4
anonym_a6838f
Dnes o 10:20

Ta prva kamaratka snad mala odmietnut dobry job, lebo druha kamaratka taky nenasla? Vzdy bude niekto, co ma viac stastia (lepsia praca, lepsia rodina, lepsi manzel, lepsie sa vyda,...) a viac sa jej bude darit ...

estellas
Dnes o 10:21

Za mňa 990 eur je taký bežný plat, nič extra čo by sme mali závidieť. Robiť v škôlke je veľká zodpovednosť, nie je to úplne jednoduchá robota.
Tá prvá len využila podniku, to by urobil každý v jej situácii.

abbey1
Dnes o 10:24

Tebe čo bráni urobiť si školu a šup do škôlky za ten bohovský plat?

anonym_dd93e9
Dnes o 10:25

Naše učitelky v Mš robia takto ale prazdniny teda nemajú
mš je otvorená aj ked su na zakladne prazdniny
tento rok celý jul ale august je zatvorene
a akože 900€ to robiť

anonym_43fb39
Dnes o 10:26

Tá druhá má na to tiež vzdelanie, dorobila si ho, tak prečo by nemohla? K “skvelému” platu a prázdninám sa radšej vyjadrovať ani nejdem

autor
Dnes o 10:28
@estellas

Za mňa 990 eur je taký bežný plat, nič extra čo by sme mali závidieť. Robiť v škôlke je veľká zodpovednosť, nie je to úplne jednoduchá robota.
Tá prvá len využila podniku, to by urobil každý v jej situácii.

@estellas nie plat jej závidím to vôbec ...skôr to že mi je ľúto tej kamošky a druhých žien čo nemôžu takto robiť a za nič, moja kamoška učí v škôlke na dedine na východe kde majú v triede až 8 deti v malej su na nich vždy 2-3 a ona mi hovorí že sa tam nudi a že chodí do roboty oddychovať teraz boli na plaveckom výcviku a povedala mi že všetky ucitelky si išli zatiaľ zaplávať do wellnessu a môžem pokračovať do nekonečna takisto aj výlety kto si môže len tak namiesto roboty chodiť na výlety ? Alebo do wellness ? A všetko v kľude v pohode naobeduju sa dajú si kávičku pokecaju poohovaraju a idú si na autíčko domov, v noci si v kľude spinkaju a zatiaľ čo druhá drie v tej robote ako kôň deň noc v horucave dvíha ťažké konštrukcie a nemôže sa ani poriadne najesť to je život čo ? ;)

autor
Dnes o 10:29
@anonym_43fb39

Tá druhá má na to tiež vzdelanie, dorobila si ho, tak prečo by nemohla? K “skvelému” platu a prázdninám sa radšej vyjadrovať ani nejdem

@anonym_43fb39 nezohnala miesto bohužiaľ čo jej iné ostávalo ..

autor
Dnes o 10:30
@anonym_dd93e9

Naše učitelky v Mš robia takto ale prazdniny teda nemajú
mš je otvorená aj ked su na zakladne prazdniny
tento rok celý jul ale august je zatvorene
a akože 900€ to robiť

@anonym_dd93e9 u nás sú zavreté v škôlky cez prázdniny ani by sa im neplatilo mať 2-3 deti možno v meste je nejaká zberná pre všetky dediny okolo ...a dokopy ich je asi 35 v celej škôlke v 4 triedach

jaskolka
Dnes o 10:31

Ja asi nechápem celú pointu toho príspevku...a čo s tým akože máme robiť,že jedna kamoška robí tak a druhá tak? Proste to tak je...🤔

domkakvet
Dnes o 10:34

@anonym_autor co je na tom zvlastne, ved si dorobila skolu.

anonym_9c4f6b
Dnes o 10:35

Nezávid.Nieje vsetko zlato čo sa blyští.Každa robota ma pre aj prpti.Napr tam kde ja robim ja to chvalim,l a kolegina sa furt sťažuje.Ked by si vypocula ma, tak by si zavidela,keď ju,tak by si nas lutovala.Takže si nájdi takú pracu ktora ťa bude baviť a nezaviď iným.

kiki68
Dnes o 10:38

A v com je problem? V AT mas Kleinkinderzieherin za 6 mes, to si asistent, ale viac menej ucis normalne, len mas menej pripravy a dokumentacie, potom mas Kolleg na 2-3 roky, po prvom roku ucis min 25h a si ucitelka ako taka, potom mas pre ped a socialne VS smery moznost za 1 rok dat elementarku. Cize kde je nejaky maler v tomto na Slovensku. Deti idu rovnako do 1 triedy. Odklady su skoro nemozne, nakolko dieta ide do integracnej triedy, alebo do beznej. Rodic nemoze odmietnut.

autor
Dnes o 10:39
@jaskolka

Ja asi nechápem celú pointu toho príspevku...a čo s tým akože máme robiť,že jedna kamoška robí tak a druhá tak? Proste to tak je...🤔

@jaskolka no že to proste nieje fér ako to vyzerá tu na Slovensku že sú roboty a roboty ktoré sú otrasné, ženy by nemali takto drieť ako kone

anonym_a6838f
Dnes o 10:42
@anonym_autor

@jaskolka no že to proste nieje fér ako to vyzerá tu na Slovensku že sú roboty a roboty ktoré sú otrasné, ženy by nemali takto drieť ako kone

@anonym_autor Spytaj sa pri volbach, preco su tu nizke platy a vysoke dane. Tam smerujte svoje staznosti. Zivot za to nemoze, ale skorumpovana vlada, ak tu niekto robi za minimalku a v obchodoch su vysoke ceny vdaka vysokej DPH a ficovym konsolidacnym balickom. Sorry, ale na zapade v at, de,... by sa nestalo, aby niekto mukloval vo fabrike za par eur, iba v postkomunistickej krajine, ktora 40 rokov po 1989 stale voli skorumpovanych byvalych komancov.

anonym_2360b5
Dnes o 10:45

Ja neviem co by ste poniektori robili, keby neboli ucitelia. O koho by ste si nonstop usta obtierali.

bronkax
Dnes o 10:48

Fúha, tak to poďme rovno riešiť ľudí, ktorí majú home office, vstanú, umyjú si zuby a zarobia si 3000€ dajme tomu. Poťukaju niečo do počítača a je to. Zarobené. A porovnajme to s pracovníkom v korporate, ktorý pracuje od nevidím do nevidím, sviatky, víkendy aj choroba. Zarobí ledva 1500€. 😀

jaskolka
Dnes o 10:49

Ja úprimne by som v tejto dobe nešla do škôlky (ani do školy) robiť učiteľku,ani keby som tam mala denne vstup do wellness. Odkedy mám deti,stále premýšľam,ako je schopný niekto robiť také povolanie dlhé roky. A ešte mu to mnohí "skveli rodičia"často riadne sťažujú.

januska12323
Dnes o 10:51
@anonym_autor

@anonym_autor odkedy je život fér? Tá spokojná mala šťastie na miesto a tá druhá nie, čo s tým má teraz robiť? Má ísť tiež makať do fabriky lebo druhá nevie zohnať miesto? Druhá sa môže odsťahovať kde miesto majú a nezávidieť kamarátkam.

cacianka
Dnes o 10:54

ČO bráni jednej kamoška zmeniť fabriku za škôlku? Sú lokality, kde učiteľky hľadajú lampášom, kľudne si môže dorobiť špecializáciu, zvýšiť kvalifikáciu v nejakom žiadnom odbore a flek má obratom ruky.
Čo všetko je nefér v tejto krajine ?! Haciendy z nakradnutého, versus milovanie vo fabrike.
Vždy sa nájdu ľudia, čo si berú iné povolanie do huby, učiteľky, hercov, spevákov, ale na hnilych politikov nie, tých oprašuju a velebia. A to sú práve oni, kde ryba smrdí od hlavy...

maris5
Dnes o 10:55

Praca v skole a v skolke sa nehlada na profesii. Inzeraty zverejnuju zriadovatelia na svojich strankach.

anonym_43fb39
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@anonym_43fb39 nezohnala miesto bohužiaľ čo jej iné ostávalo ..

@anonym_autor Sekla som sa, chcela som napísať tá prvá, že prečo by nemohla a nemala robiť v MŠ, keď si na to dorobila vzdelanie... lebo jednu z nich máš radšej?

abbey1
Dnes o 11:00
@anonym_autor

@anonym_autor Aši mi neuveríš, ale ľudia makajú snáď v každej krajine. Aj vo fabrikách za minimálnu mzdu, aj v prímorských destináciách cez sezónu 20 hodín denne, aby zarobili niečo i na mesiace, keď tam turisti nie sú. Áno, platy máme na Slovensku biedne. To nikto nepopiera. Avšak, nemôžeme sa tváriť, že v zahraničí tí ľudia, hlavne manuálne pracujúci, zarábajú dobre a nemajú problém zaplatiť dráhy nájom, kúpiť si vlastné bývanie, lekára, škôlku pre deti.
Ale tvoj pôvodný príspevok vyznel úplne inak. Ty máš problrm, že ťa jedna žena zohnala miesto v škôlke a zarába podľa teba dobre vlastne za ničnerobenie. Tak čo vlastne riešime? Nízke mzdy na Svk, alebo jednu potvoru, ktorá dostala nespravodlivo miesto? Ešte si dovolím napísať, že ľudia v mojom okolí pracujúci vo fabrikách nejdú nikto pod 1000 eur.

anonym_c893c0
Dnes o 11:08

Ach tá slovenská večná závisť a nespokojnosť

anonym_0084e8
Dnes o 11:09
@anonym_autor

@anonym_autor si myslíš že len teraz v súčasnosti takto drú ženy? si na omyle , aj za komunistov dreli, aj roky predtým.
Bolo, je a bude.

anonym_15ae0f
Dnes o 11:17
@anonym_autor

@anonym_dd93e9 u nás sú zavreté v škôlky cez prázdniny ani by sa im neplatilo mať 2-3 deti možno v meste je nejaká zberná pre všetky dediny okolo ...a dokopy ich je asi 35 v celej škôlke v 4 triedach

@anonym_autor Nech sa paci, dopln si vzdelanie a chod si to vyskusat. Ked sa ti to zda taka strasne pohodova robota. Neucila som sice v MS, ale na zakladke, ale po roku som odisla. Aj kvoli platu, aj kvoli chorobnosti.. lenze .. ten stres, co ucky zazivaju, hluk, neposluchajuce deti, rodicia, co maju poziadavky ( nastastie s tym nemam az taku skusenost), ale staci citat konik alebo sa porozpravat s dakym ucitelom...

Taku pohodu robotu si chod teda vyskusat...

My ostatní co sme zas v závislej činnosti mame zavidiet tym, ci podnikaju, darí sa im , hocikedy si vybehnu, vybavia, čo potrebujú?

anonym_9fe038
Dnes o 11:19

@anonym_autor Voľných učiteľských miest je množstvo. Vo fabrike byť nemusí. Nech ide robiť PA.

anonym_f82b54
Dnes o 11:19

@anonym_autor Ďalšia zavistliva hus. Urob si aj ty vzdelanie a choď robiť aj ty do MS

anonym_f82b54
Dnes o 11:20
@abbey1

Tebe čo bráni urobiť si školu a šup do škôlky za ten bohovský plat?

@abbey1 Lenivosť, hlúposť a závisť

maranta_leuconeura
Dnes o 11:22

Tak druha kamoska asi nemala stastie alebo sa nebola osobne pytat ci nezistovala na stranke skolky ci v obci. Neviem preco by mal byt taky inzerat na profesii, to je platena sluzba a davaju sa tam skor inzeraty, ktore nevies tak lahko obsadit. Do skolstva sa snad pozriem na stranku skoly, nie?

Druha vec, budem kruta, ale ked nechcela makat kamoska vo fabrike, tak sa asi mala lepsie ucit alebo zamestnat inde. Nebolo miesto v skolke, mohla ist robit nieco ine, ak by na to mala schopnosti. No asi nema, tak robi vo fabrike. Alebo sa jej nechce tak daleko cestovat. Alebo sa im nechce stahovat inam. Ale vzdy je na vyber a vacsinou je to na rozhodnuti tych ludi. Tak jednoduche to je.

anonym_37fa6e
Dnes o 11:23

To len navonok vyzerá, že učiteľka nič nerobí. Skúste si to však vy – mať v triede približne 20 malých detí bez asistentky, chodiť s nimi na WC, pomáhať im a pritom neustále sledovať ostatné, aby sa nič nestalo. Zároveň ich máte vzdelávať, aj keď ich to často nezaujíma a najradšej by utekali každý iným smerom. Až potom sa môžeme porozprávať o tom, či je to ľahká práca…..

Strana
z4