Je normálne mať po škole nízky plat?
Doštudoval som vysoku školu, čakal som plat aspoň 2000 euro v čistom, ale všade ponukaju maximalne 1000 a tvaria sa, že mam byť ešte vďačný, je to normálne ?
@anonym_autor záleží od odvetvia ale áno, je to normálne. Bežne junior pozície začínajú na nízkej mzde a ak sa naozaj snažíš tak vieš príjmovo slušne rásť. Ale akosi nechápem, absolvent Vš a nikdy si si nepozrel aké príjmy sú na pozíciach, na ktoré by si sa hlásil? Ja som to robila pred štúdiom, počas štúdia aj po štúdiu.
@anonym_ac60fa to čo je za logiku? 🤣 nevidím dôvod, prečo by mal každý začínať na tom istom. Podľa logiky - Ja sa síce nemám dobre, ale hlavne, ze ani susedia sa nemajú, ze? 😎A ešte by ma teda zaujímalo, koľko by to “rovnoprávne počiatočné obdobie” akože malo trvať..
@anonym_a348ae ked kazdy zacne na rovnakom, potom podla toho co vie, aky je sikovny a podobne, sa bude zvysovat aj plat. Nemusi sa v intervaloch, ale podla sikovnosti. Ked zacina sikovny SS a lemravy VS, preco by ten sikovnejsi mal mat menej, lebo nesedel za statne na VS? LOGIKA...
@anonym_ac60fa Preber sa, ved pises nezmysly.
@anonym_694186 no tak mi to vysvetli.
@anonym_ac60fa to čo je za logiku? 🤣 nevidím dôvod, prečo by mal každý začínať na tom istom. Podľa logiky - Ja sa síce nemám dobre, ale hlavne, ze ani susedia sa nemajú, ze? 😎A ešte by ma teda zaujímalo, koľko by to “rovnoprávne počiatočné obdobie” akože malo trvať..
@anonym_a348ae ja ti napíšem reálnu skúsenosť. Do firmy prišiel po VŠ chalan a hneď na flek "riaditeľ". Pod sebou 60 chlapov (stavbárov), čo pre firmu robili roky. On žiadne skúsenosti, ale majiteľovi veľmi "učaroval". No bol to masaker spolupracovať s takým človekom. Nakoniec z firmy odišiel do zahraničia a tam začínal od piki ako pomocník na stavbe. Dnes neviem na akej robí pozícií v zahraničí, ale viem že ešte v zahraničí aj študoval nejaké odborné veci.
@anonym_a348ae ked kazdy zacne na rovnakom, potom podla toho co vie, aky je sikovny a podobne, sa bude zvysovat aj plat. Nemusi sa v intervaloch, ale podla sikovnosti. Ked zacina sikovny SS a lemravy VS, preco by ten sikovnejsi mal mat menej, lebo nesedel za statne na VS? LOGIKA...
@anonym_ac60fa tak založ firmu a podľa tejto svojej logiky tam funguj na všetkých pozíciách, od upratovačky až po junior IT, daniara, právnika či kontrollera. Talenty sa k tebe len tak pohrnú.
Alebo ešte lepší business plán - predavaj toto svoje know-how ako konzultant iným firmám 🙈🙏.
Treba si uvedomiť (aspoň) jednu základnú vec: Sú firmy/pozície, kde platia dobre no o uchádzača bez (správnej) VŠ ani len nezavadia a môže byť šikovný ako len chce, no ani len filtrom neprejde na prvý pohovor.
@anonym_5e92c5 socialnu pracu
@anonym_autor socialna praca je praca vo verejnej sfere, tam su platy tabulkove, a nizke. Mozno nejake sukromne DSS vedia dat zamestnancom viac, ale nie az tolko ako si ty predstavujes. Ak hladas mimo odboru, tak zamestnavatelom je tvoja VS ukradnuta, nemas vzdelanie v odbore takze si na rovnakej startovacej ciare ako maturant.
@anonym_a348ae ja ti napíšem reálnu skúsenosť. Do firmy prišiel po VŠ chalan a hneď na flek "riaditeľ". Pod sebou 60 chlapov (stavbárov), čo pre firmu robili roky. On žiadne skúsenosti, ale majiteľovi veľmi "učaroval". No bol to masaker spolupracovať s takým človekom. Nakoniec z firmy odišiel do zahraničia a tam začínal od piki ako pomocník na stavbe. Dnes neviem na akej robí pozícií v zahraničí, ale viem že ešte v zahraničí aj študoval nejaké odborné veci.
@anonym_a0ef14 no tak ale tu sa bavíme o nejakom protekčnom decku, to snad nejdeme porovnávať s tým čo píše anonym, na ktorý som ja reagovala... Autor zjavne protekčnym deckom nie je keď ho nevedia zaplatiť.... ja som narážala na normálne firmy, kde hádam nik pricetny nevezme na riaditeľský flek človeka po škole, ktorý je úplne mimo a bez skúsenosti. Nebavme sa prosím o príkladoch kde sa kozmetička stane z noci do rana top manažérkou alebo hlúpučká čítačka správ vyfasuje ministerské kreslo.
Jemine nezartuj, moj muz je IT s mega praxou a zarobi menej ako 2000 v cistom.
So socialnou pracou necakaj vyssi plat, iba ak by si sa stal velkym panom riaditelom
@anonym_a0ef14 no tak ale tu sa bavíme o nejakom protekčnom decku, to snad nejdeme porovnávať s tým čo píše anonym, na ktorý som ja reagovala... Autor zjavne protekčnym deckom nie je keď ho nevedia zaplatiť.... ja som narážala na normálne firmy, kde hádam nik pricetny nevezme na riaditeľský flek človeka po škole, ktorý je úplne mimo a bez skúsenosti. Nebavme sa prosím o príkladoch kde sa kozmetička stane z noci do rana top manažérkou alebo hlúpučká čítačka správ vyfasuje ministerské kreslo.
@anonym_a348ae nie nebol žiadny protekčný, bol absolvent VŠ stavebnej. Poukázala som na to, že je potrebné prejsť celým procesom a vypracovať sa, získať prax aj následne aj zodpovedajúce finančné ohodnotenie. Ani v zahraničí mu nikto nedá plat, lebo titul.
Zasa ďalší troll.
@anonym_a348ae či bol náš šéf príčetný, nooo to je na diskusiu 😀 On sa v ňom videl, ako v synovi, ktorého nemal. Mali spoločné hobby, záujmy. Ale v praxi to bola katastrofa.
@anonym_a348ae či bol náš šéf príčetný, nooo to je na diskusiu 😀 On sa v ňom videl, ako v synovi, ktorého nemal. Mali spoločné hobby, záujmy. Ale v praxi to bola katastrofa.
@anonym_a0ef14 to ste dopadli ešte dobre s takým šéfom, mohok vam tam nanominovat nejakú neskúsenu “slečnu” 😉
Čerstvých absolventov VŠ sociálnej práce, bez praxe a so žiadnymi praktickými skúsenosťami, ktorí nechcú pracovať v teréne, ale chcú hneď vlastnú kanceláriu a nástupný plat min. 2000 € máme zo všetkých európskych štátov najviac na hektár.
@anonym_autor záleží čo by si chcela robiť lebo napr kamarátka chodila na strednu zdravotnú, na výšku nešla, šla robiť predajcu a zarába aj pár tisíc v čistom ale samozrejme to nebolo hneď....ako opísali vyššie, musíš niečo ponúknuť alebo sa vypracovať
@anonym_autor ak chceš veľa zarábať aj doma, tak ako dobrý remeselník. Ale v tom prípade je dosť pravdepodobné, že budeš takmer furt v robote, často aj soboty, niektorí aj nedele. Peniažky sú droga.
@anonym_694186 prax ziskava kazdy rovnako... Ci ten z VS uz vsetko vie, ked nastupi? Nie, nevie....
@anonym_ac60fa cize ty chces aby lekar, ktory ma VS mal minimalnu nastupnu mzdu, tak ako smetiar s trojrockou ano? Uz sa spamatajte. Nie, VS nie je patent na rozum, ale rozdielnje medzi nimi zasadny. Lekar moze ist o hodinu robit smetiara, kdezto smetiar asi operovat nemoze ze? Pises ciste bludy. Ale z vysokej sa vacsinou posmievaju ti, ktori neboli schopni si ju urobit.
@anonym_autor to si snáď robíš srandu 😀, chcel si len rozprúdiť debatu na MK? 🤣
@anonym_autor tak sociálna práca je zárobok od 800 eur čiže áno 1000 môžeš byť rád, v tejto práci nikdy nebudeš mať 2000, pokiaľ nepôjdeš na pozíciu riaditeľa, to je taká škola, že aj plat tomu zodpovedá
zase troll, ktory chce rozprudit debatu. ale nie je o com .....
socialna práca je tu tisic razy omielana. klasicka elektrickova skola, aka vacsina humanitnych škôl v sucasnosti .... tj ak Ta nezrazi elekrricka, tak ju dokonci kazdy.....
uplatnenie ziadne. to, co mozes robit z tejto VS)univerzity je minimalne platené. a na velku cast pozicii ani toto vzdelanie nepotrebujes ......
2000 v cistom je tak 2600 v hrubom. za socialnu pracu nikdy na SK nedostanes
Jemine nezartuj, moj muz je IT s mega praxou a zarobi menej ako 2000 v cistom.
So socialnou pracou necakaj vyssi plat, iba ak by si sa stal velkym panom riaditelom
@anonym_7dd170 nechcem sa ta dotknúť viem že niekomu stačí aj malo ale ak naozaj píšeš pravdu tak plat tvojho muža v it sektore je potom priam mizerný . Poznám ľudí ktorý majú zopár ročnú prax ich platy sú ďaleko cez 5000
@anonym_7dd170 nechcem sa ta dotknúť viem že niekomu stačí aj malo ale ak naozaj píšeš pravdu tak plat tvojho muža v it sektore je potom priam mizerný . Poznám ľudí ktorý majú zopár ročnú prax ich platy sú ďaleko cez 5000
@anonym_29d9b2 zalezi kde na Slovensku pracujes, ano v BA a na vyssej pozicii mozes mat 5000. On pracuje na nizsej pozicii a v hrubom ma cca 2500
@anonym_29d9b2 jasne😄, ja poznam ITckarov viacero, s jednym dokonca chodim a 5000€ ani zdaleka nemaju, a uz vobec nie po par rocnej praxi.. presne ako pise nado mnou, tych cca 2500-3000€ v hrubom je realita, s VS a niekolkorocnou praxou. Nie vsetci ITckari maju 5k mesacne, ale vsetci si to myslia.😄😄
@anonym_7dd170
@anonym_ada72c
@anonym_29d9b2 bavite sa o hrubom plate,co v kazdom pripade vyzera nadherne ale ten plat v cistom uz taky paradny veru neni.
Ani tych 5000 v hrubom,ved to je 3500 v cistom.
2500 v hrubom je 1800 v cistom.To uz su o dost nizsie platy a znie to uz uplne inak.
@anonym_7dd170
@anonym_ada72c
@anonym_29d9b2 bavite sa o hrubom plate,co v kazdom pripade vyzera nadherne ale ten plat v cistom uz taky paradny veru neni.
Ani tych 5000 v hrubom,ved to je 3500 v cistom.
2500 v hrubom je 1800 v cistom.To uz su o dost nizsie platy a znie to uz uplne inak.
@anonym_a4e224 práveže hovorím o čistom plate . Ale samozrejme pracujú pre zahraničné firmy
@anonym_autor mal si sa lepsie ucit🤪
So sociálnou hádam jedine v base sa dá slušne zarobiť. Tam tiež fungujú sociálni pedagógovia.
@anonym_autor socialna praca je praca vo verejnej sfere, tam su platy tabulkove, a nizke. Mozno nejake sukromne DSS vedia dat zamestnancom viac, ale nie az tolko ako si ty predstavujes. Ak hladas mimo odboru, tak zamestnavatelom je tvoja VS ukradnuta, nemas vzdelanie v odbore takze si na rovnakej startovacej ciare ako maturant.
@anonym_5e92c5 nehovoriac o "povesti" tohoto smeru / studia... to hadam este aj pritazi ako pomoze (mimo odboru)...
@anonym_29d9b2 jasne😄, ja poznam ITckarov viacero, s jednym dokonca chodim a 5000€ ani zdaleka nemaju, a uz vobec nie po par rocnej praxi.. presne ako pise nado mnou, tych cca 2500-3000€ v hrubom je realita, s VS a niekolkorocnou praxou. Nie vsetci ITckari maju 5k mesacne, ale vsetci si to myslia.😄😄
@anonym_ada72c sikovny ITckar ma viac… ale robot naraz. Co je sice nelegalne, ale poznam nejedneho, ktory ma 3+ roboty sucasne a dokopy plat nad 8k v cistom.

@anonym_694186 prax ziskava kazdy rovnako... Ci ten z VS uz vsetko vie, ked nastupi? Nie, nevie....
@anonym_ac60fa Preber sa, ved pises nezmysly.