Je normálne mať po škole nízky plat?
Doštudoval som vysoku školu, čakal som plat aspoň 2000 euro v čistom, ale všade ponukaju maximalne 1000 a tvaria sa, že mam byť ešte vďačný, je to normálne ?
📢 Damy a pani, prosim,utvorte koridor, prichadza cerstvo vystudovany socialny pracovnik 👑 Takeho sme tu este nemali,takze si z rozpoctu na neho vyclente aspon 3000e,aby mu min. tych 2000e zostalo. Takto nejako si si to predstavoval,ze? A zrazu prisla realita a ty si vytriezvel😁
No,vitaj vo svete danovych poplatnikov v SR. Vybral si si odbor,kde sa zaraba malo,takze bud sa s tym zmieris,alebo sa budes dalej vzdelavat a nakoniec pracovat v uplne inej oblasti.
Zasa ďalší troll.
@anonym_da772f Nemyslim,ze troll, taketo predstavy ma vacsina mladych po skole,niektori uz rovno po strednej.
@anonym_da772f Nemyslim,ze troll, taketo predstavy ma vacsina mladych po skole,niektori uz rovno po strednej.
@iwesska Tiež som sociálna pracovníčka, síce v Česku, ale vedela som dopredu aké platy sú v tejto oblasti. Preto nerozumiem autorovi príspevku, čo čakal.
Teraz v 33 som sa k takemu platu dostala. Cize po VS odrobenych 9 rokov a mala som pracovne skusenosti uz pocas VS. Mimo IT ako zelenac uplne nerealisticke ocakavanie
@anonym_autor tak nečakaj a podnikaj. Kto/čo ti bráni prevziať zodpovednosť za svoj príjem?
2000 euro v cistom by mala byt pri dnesnych cenach minimalna mzda. Ale nie je a zamestnavatelia platia aj menej. Zial taka je na SVK realita. Ty ako cerstvy absolvent, zrejme bez praxe, nemas co ponuknut, preto ti taky plat nikto neda. Ostava ti bud to zobrat alebo ist robit do zahranicia.
@anonym_2fb572 tej firme musíš tie peniaze najprv zarobiť, aby ti mohla platiť 2000 v čistom. Firme musíš vedieť zarobiť 3800€, aby sa jej oplatilo ťa zamestnať, ak žiadaš taký plat.
@anonym_autor to si snáď robíš srandu 😀, chcel si len rozprúdiť debatu na MK? 🤣
@anonym_ccc087
To si vazne mysli, ze so sociálnou prácou (co ma vyštudované kazdy lenivý vysokoškolák, lebo je to o nicom a lahke) zarobi hned 2000 eur??? 😂😂😂 Nieže hned, ale nikdy 😅😂.
Tak toto je hláška mesiaca 🤣 👍.
Ja som mal cez 1000 € už počas školy pred 20 rokmi. Lenže ja som študoval elektrotechniku/informatiku a nie sociálnu prácu... 😈
že sa na tej sociánej práci toľko bavíte, som zvedavá, keď sa vám naskytne v okolí situácia, keď ju budete potrebovať a zaplatili by ste aj tisíce eur mesačne za starostlivosť, ale nezoženiete ju...
@anonym_autor môžeš skúsiť PhD. štúdium, zvykne byť na 3 alebo 4 roky a častokrát študenti popritom stíhajú aj nejakú brigádu. Sleduj na stránke ministerstva part time joby cez projekty, teraz ich beží niekoľko. Zvýš si vzdelanie - supervízia, projektovanie, mediácia (najmä po rodinnej začína byť dopyt). Môžeš sa uplatniť vo väznici, ako už bolo spomenuté - si v zbore, sociálne benefity, vyšší plat. Prípadne v školstve, kde ďalším vzdelaním vieš postupne pracovať aj ako špeciálny pedagóg. Ak by si zvažoval DPš, tak čo najskôr - môžeš si dať uznať predmety. Môžeš si urobiť aj lektorský kurz a uplatniť sa v rámci vzdelávania dospelých. Väčšina z nás, ktorí máme v sociálnej práce vyššie platy, fungujeme na viacerých veciach naraz
že sa na tej sociánej práci toľko bavíte, som zvedavá, keď sa vám naskytne v okolí situácia, keď ju budete potrebovať a zaplatili by ste aj tisíce eur mesačne za starostlivosť, ale nezoženiete ju...
@anonym_4217d6 Podľa mňa na starostlivosť v skutočnosti vysokú školu netreba.
@anonym_4217d6 ,
presne tak!
Písal som o tom - magistrov zo sociálnej práce najviac na hektár a keď niekoho potrebuješ v teréne, tak nikde nikoho.
Lebo každý chce kanceláriu a nástupný plat od 2000 € a takouto školou prelezie len preto, aby ju mal alebo sa potom mohol s diplomom z tejto VŠ zašiť niekde inde.
Ako autor témy - nemal ani toľko rozumu, aby si vopred overil aké sú platy v tejto branži, ale mal toľko naivity, že ako vysokoškolák očakával hneď všade 2000 € plat.
Tento troll je vtipny, taku hovadinu vymysliet.
@anonym_4217d6 Podľa mňa na starostlivosť v skutočnosti vysokú školu netreba.
@anonym_17d9f1 iste, oni ju ani nevykonávajú. Poskytujú špecializované sociálne poradenstvo, čo už nie je sranda a na rozdiel od psychológa a ďalších odborníkov sledujú komplet sociálne fungovanie klienta, teda nielen jeden problém. Okrem toho zastrešujú individuálne plány pre klientov, mali by vstupovať do nastavovania starostlivosti o klientov, ale aj systému starostlivosti a legislatívy, dokážu realizovať aj zložité výskumy a teda overovať a navrhovať nové metódy a systémy fungovania, projektovať. Tak to funguje v zahraničí, ale tam sú aj zaplatení a spoločnosťou vážení...
@anonym_4217d6 Ale prečo ju nezoženieme? Lebo VAČŠINA ľudí, ktorá ju študuje, nemá vôbec v úmysle ju v budúcnosti robiť. A nemahovarajme si, že každý, kto to študuje, by sa okamžite hnal za touto pracou, ak by tam stúpli platy - nie je to len otázka peňazí. Len je to pomerne ľahká cesta za titulom …
@anonym_4217d6 Ale prečo ju nezoženieme? Lebo VAČŠINA ľudí, ktorá ju študuje, nemá vôbec v úmysle ju v budúcnosti robiť. A nemahovarajme si, že každý, kto to študuje, by sa okamžite hnal za touto pracou, ak by tam stúpli platy - nie je to len otázka peňazí. Len je to pomerne ľahká cesta za titulom …
@anonym_a348ae chápem tento pohľad na vec, žiaľ, je to zacyklené. A úprimne nerozumiem tomu, načo je niekomu titul zo sociálnej práce, keď ju nechce robiť... veď je to tak zosmiešňované. Inak u nás to nie je až také zlé s motiváciou, mnohí absolventi sú v praxi, a máme ťažké predmety - metodológiu výskumu a štatistiku, kde je to sito je celkom veľké. A mnohí pochopia už v prvom ročníku, že to nie je pre nich, lebo to nie ľahko získaný titul 😂 Tým pádom štúdium ukončia toľkí, že sa vedia uplatniť - aspoň teda tí, ktorí chcú ostať v odbore

@anonym_a4e224 práveže hovorím o čistom plate . Ale samozrejme pracujú pre zahraničné firmy
@anonym_29d9b2 tak to uz ano v cistom je tu uz uplne nadherne cislo.