Je plat 800 EUR v čistom postačujúci?
Je podľa vás plat 800 eur čistom poriadku v dnešnej dobe.
Není v poriadku no žiaľ tak sa zaraba na Slovensku. Samozrejme nie v každom rezorte. Musíš mat soboty a nedele aby si zarobil viac.
Ak robíš pomocnú silu v kuchyni na pár hodín týždenne, tak paráda! Ak si IT v BA, tak veľká bieda 🙂
O akú prácu ide ? To treba špecifikovať , ak už sa chceš popýtať a porovnávať . Učiteľ ,ktorý začína svoju prax v školstve zarobí asi toľko veru- lebo tabuľky ...je to vysokoškolák, s vedomosťami. A naopak predavač v LIDL má takýto plat pri 25h týždennom úväzku ...
@lenka7477 zacinajuci ucitel ma 1200 eur, to nemaju absolventi inych VŠ, to je podla teba tak malo ze zivoria?
Aj hej, niektorí majú aj menej. Záleží ale, kde bývaš, či máš partnera, deti, či si sam/sama.
Je to bieda,co si budeme hovorit vzhladom k dnesnym cenam. Aspon 1000e v cistom by uz mal byt standard. Zial,vieme,ze nie je.
@queendixie Ty pracuješ v školstve? Ktorý učiteľ má nástupný plat 1200€ v čistom? No zaujímavé, som v školstve už nejaký ten piatok a o plate 1200€ v čistom môžem len snívať a snívať a snívať....v čistom mám necelých 900 €, externe študujem VŠ za nie malý peniaz, hlavne kvôli vyššiemu platu, teda presnejšie kvôli tej troške vyššieho platu. Takže znova sa ťa pýtam, pracuješ v školstve, či len deň blbec?
@viera77 v cistom sa nikdy plat neuvadza, uvadzam brutto, a ani to nie je 800 ale 950, podla mna na zaciatok super plat
@queendixie ty sa preber prosim ta, tolko maju ucitelia s niekolkorocnou praxou a nie zacinajuci ucitel
V banke ako poradca klienta som mala pred rokom 750 euro v čistom , čistá hrôza a taká zodpovednosť
Štátna správa - 860 €. Vivat tabuľkové platy.
Ale teda, závisí od pozície a závisí aj od regiónu.
@queendixie Autorka píše o plate netto....prečo sem teda pletieš brutto? A na začiatku čoho je ten úboho-smiešny plat akože "super"? Žiješ ty vôbec na SK? V dnešnej dobe plat pod 1000€ (brutto, netto - to je jedno) nie je vôbec super!
@viera77 ale ja pisem ze na zaciatok, ved ani ini absolventi nemaju viac, pozri si profesiu, je to plat absolventa, mozno keby ludia nevolili fica bol by vacsi
@queendixie 😂😂😂 pobavilo ... že začínajúci učiteľ 1200€ v čistom 😂😂😂 to musí ešte veľa rokov odrobiť, vzdelávania si spraviť, atestáciu, aby toľko mal
@zuzanockamt ja nepisem v cistom, pisem v hrubom, skus citat s porozumenim spravy vyssie, vzdy sa vsade uvadza plat brutto
@queendixie Autorka diskusie píše o plate v čistom. Takže sa držím toho. O tom je diskusia.
Pracujem v zdravotníctve

podla toho za aku robotu