Je povinná fotka na internom profile v práci?
u nas teraz chcu aby sme si v internom systeme nastavili profilovku. vraj len pre kolegov, nikde verejne. ja tam ale svoju fotku proste nechcem mat 😅
mozu to od nas normalne vyzadovat alebo sa da povedat ze profil chcem bez fotky?
Áno, máme to aj my. Pri nástupe spravili fotku a tá je na sieti. Veľakrát mi to pomohlo. Keď dostávas 40 mailov denne, tak mnohokrát nevieš koho a kde máš potom hľadať. Ale keď vidíš fotku, tak si spomenies, že ten týpek, čo ti píše 2 maily za rok je ten istý, s ktorým sa pravidelne stretávas pri automate na kávu. 😃
@anonym_autor mať tvoje problémy 😀 áno v roku 2026 v dobe remote a hybridnej práce je normálne mať profilovú fotku
tiez mame fotky .. uz nas fotia sobne kedze si mnohe davali tak prefiltrovane,ze ich aj tak nikto nespoznal
@anonym_autor U nas sa ta profilovka neda priblizit/zvacsit. Takze ak ma niekto celu postavu, tak v podstate nic nie je vidiet.
Ale ono je to fakt len na interne ucely. Je celkom fajn vidiet, ze ako vyzera clovek, ktory ti vola.
@anonym_autor my sme to tak tiež mali. Fotky sme nosili na kartičkach ktoré nám dovoľovali v stúpiť do určitých miestnosti plus boli fotky aj na našom intranete. Aj na recepcii každé ráno identifikovali a porovnávali s fotkou na kartičke a na intranete
@anonym_autor myslim, ze mozes povedat, ze tam fotky mat nechces. Ved sa opytaj, pripadne hraj mrtveho chrobaka 🙂 My sme museli suhlasit. Ked suhlas nedas, tak fotku mat nebudes. Nevidim v tom problem.
Ja osobne som radsej, ked ludia tu fotku maju 🙂
Nemusis tam mat fotku ak nechces. Ak by si ju tam mala tak potrebuju tvoj suhlas, ktory podpisujes. Ale ten mas pravo kedykolvek aj odvolat. Inak mne tie fotky ani nepomahaju, pretoze vela krat ludia na tych foto vyzeraju proste uplne inak ako v reale na chodbe alebo na calle cez kameru.
@anonym_autor
Daj vypoved nemas tam co hladat
Nie, myslim, ze na toto nie je potrebny suhlas. Niektore spolocnosti sa suhlasom chrania, davaju ho podpisovat pre istotu, ale postacil by ako pravny zaklad aj opravneny zaujem. Suhlas by bol nutny napríklad v pripade, ak by bola tvoja foto na webe.
@anonym_autor nie je. U nás má fotku cca 90% ľudí a ja skratka nemám.

V našom systéme tiež máme fotky. Je to pre kolegov, ktorí ani nevedia, s kým komunikujú. Podpísali sme to na interné účely. V súhlase máš aj napísané, na aký účel to dávaš. Mne tie fotky veľa krát pomohli neskôr. Ak máš problém dať fotku na intranet, tak asi tá firma nebude pre teba tá pravá.