icon

Je práca v materskej škôlke menej náročná ako v škole?

13. sep 2026

Ahojte.
Stále sa tu diskutuje iba o školách a preto sa chcem opýtať, či je práca v materskej škôlke menej náročná s porovnaním so školou. Ak by tu bol niekto kto by to vedel porovnať.
Plus sa chcem opýťať aký máte pracovný čas v materskej škôlke, či to je ako v škole?
Za každú odpoveď ďakujem.

anonym_cb708a
13. sep 2026

@anonym_autor pre mna to bolo v skolke narocnejsie - fyzicky aj psychicky. Vydrzala som pol roka. V skole pracujem uz roky a som spokojna. No toto je moj pohlad. Myslim si, ze je to velmi individualne.

autor
13. sep 2026
@anonym_cb708a

@anonym_autor pre mna to bolo v skolke narocnejsie - fyzicky aj psychicky. Vydrzala som pol roka. V skole pracujem uz roky a som spokojna. No toto je moj pohlad. Myslim si, ze je to velmi individualne.

@anonym_cb708a aky si mala prosim ta pracovny cas?

anonym_a160ed
13. sep 2026

@anonym_autor ja zase opacne, viac mi vyhovuje školka, mam vzdelanie aj aj, aj som ucila na zš...vyhovuje mi aj striedanie rannej a poobednej...

hylary
13. sep 2026

@anonym_autor za mňa jednoznačne zs.. v skolke uz nikdy robit nechcem..

anonym_93b356
13. sep 2026

@anonym_autor to bude individualne, niekto ma vztah k starsim detom a niekto k malym

marsmykkok
13. sep 2026

@anonym_autor Podľa preferencií, osobne keby mám učiť vyberám 1 stupeň zš, detičky čo už majú trochu rozum, ale zase stále ešte celkom dobré ktoré myslím že vieš zaujať alebo nasmerovať ak sa posnažíš a vieš si v tom prvom ročníku k ním vytvoriť vzťah a zvládnuť do s nimi prvé 4 roky. V materskej škole sú malé a navyše tam nemajú pevný program ako v škole a teda pri hre divokejšie ako pri učení, druhý stupeň zase puberta a už trocha skazené svetom...

prosimopomoc
13. sep 2026

@anonym_autor rozhodne je lepšie v škole, mňa by do MŠ nedostali, stačilo na praxi počas štúdia

autor
13. sep 2026
@hylary

@anonym_autor za mňa jednoznačne zs.. v skolke uz nikdy robit nechcem..

@hylary preco a aky si mala prosim pracovny cas?

autor
13. sep 2026
@prosimopomoc

@anonym_autor rozhodne je lepšie v škole, mňa by do MŠ nedostali, stačilo na praxi počas štúdia

@prosimopomoc preco?

hylary
14. sep 2026
@anonym_autor

@hylary preco a aky si mala prosim pracovny cas?

@anonym_autor pretože odmietam byt cele dni v neustálom hluku, chodit na 6 alebo 6:30, pisat plány a vsetko okolo toho.. teraz robím asistentku na zs a neda sa to ani porovnať.. je to ovela lepsie..
V skolke som bola 5,5 hodiny na pracovisku

autor
14. sep 2026
@hylary

@anonym_autor pretože odmietam byt cele dni v neustálom hluku, chodit na 6 alebo 6:30, pisat plány a vsetko okolo toho.. teraz robím asistentku na zs a neda sa to ani porovnať.. je to ovela lepsie..
V skolke som bola 5,5 hodiny na pracovisku

@hylary dakujem.

hylary
14. sep 2026
@anonym_autor

@hylary dakujem.

@anonym_autor keďže som tam aj obedovala tak 6 hodin.. v skole na plny uvazok je ucitelka resp. Asistentka aj s obedom 6,5 hod.

anonym_6eda52
14. sep 2026

Za mňa tak isto určite škola. Lepšie sa s deťmi komunikuje, pracuje.

prosimopomoc
15. sep 2026
@anonym_autor

@prosimopomoc preco?

@anonym_autor v škôlke to je pre mňa nezaujímavé, v škole sa dajú so žiakmi robiť úplne iné aktivity, len treba rátať s tým, že tá príprava na vyučovanie je neporovnateľne náročnejšia. V škôlke je to bavkanie.