icon

Je to ťažko s prácou v dnešnej dobe

womenpower
7. jún 2021

Ešte pred pár mesiacmi som vyhľadávala rôzne články o tom ako si nájsť prácu a prečo to tak dlho trvá a ak sa vôbec niekto ozve 🙂. Ako viete prišiel Covid-19 a myslela som si že po strate zamestnania keďže znižovali stavy, nájdem niečo nové a rýchlo. Mám VŠ, dokážem sa rýchlo zaučiť a nie som ani lenivá... Problém nastal vtedy, keď som odoslala XY životopisov a v podstate mi asi 95 % neodpísalo a tých zvyšných 5% bolo na pohovoroch v podstate niečo iné ako uvádzali v ponuke. Človek by rád aspoň na tú chvíľu pracoval aj manuálne, avšak keďže je pre-kvalifikovaný tak ho nevezmú, pretože vedenie vie, že sa v takej práci dlho neohreje a pôjde za niečím lepším. Práce typu ponuky nejakej služby a chodiť sa vyprosovať po domoch (práca dobre ohodnotená) avšak človek nemá na to ani srdce niekoho klamať s produktom, či službou kt. v skutočnosti nie je výhodná pre ľudí. Tie lepšie práce už boli sľúbené iným ľuďom dopredu - viete ako to chodí :D máte v rodine jedného v danej firme a pracujú tam neskôr všetci 🙂. Brigádovala som sem tam aspoň, aby som čosi mala pre dobrý pocit i keď som to skôr brala ako charitu. Neskôr ma vzali do práce kde už v prvý deň mi dali zabrať a to som ešte aj naviac sa snažila aj po pracovnej dobe no usúdili sme spoločne so zamestnávateľom, že to nepôjde. Mať prácu za každú cenu, v ktorej od 1. dňa sa predvedú v zlom svetle, dajú ti do hlavy 1000 nových info bez prestávky, a tlačia na Teba druhý deň aby si prácu vykonala rýchlejšie a bez chyby, od niekoho kto mal prax 3 roky je veľmi smutné a plus nie je ani dobré ohodnotená vedie k presne tomu pocitu že radšej žiadnu prácu ako mať a trápiť sa v nej keď si to človek môže (finančne) dovoliť. Často som chodievala von sa prejsť až nemyslím na to, prečo práve ja... Neskutočne som bola nahnevaná na celý systém ako to funguje. V podstate keď nemáte kontakty - tak smola. Celý život sa snažíte učiť novým veciam, máte rozhľad, športujete, ste komunikatívny, vzdelaný a nehanbíte sa pracovať ani manuálne, pretože niekedy takáto práca viac uspokojí ako iné. Áno manuálne sa narobíte, ale odrobíte si hodiny a doma máte čistú hlavu plus máte fit kondíciu 🙂. Je jedno akú prácu vykonávate pokiaľ Vás psychicky nevedie ku dnu. Každá práca má negatíva, pozitíva... Je jedno čo robíte, všetko je to o hlave ako vy beriete Vaše zamestnanie. Každá práca je pre nás dôležitá a netreba sa hanbiť aj keby ste robili upratovačku s VŠ. Radšej nejakú prácu ako nič, ale nie za cenu duševného zdravia. Celý život sa snažíme a je veľmi dôležité mať okolo seba dobrých ľudí, dobrú rodinu kt. nás vypočujú i keď v práci to nie je ružové. V tej dobe som bola sama, potrebovala som kľud od každého a porozmýšľať čo bude ďalej. Rodičia mi tiež v tej dobe dávali zabrať. Je dobre mať pár dobrých priateľov ako stovky falošných. Všetko potrebuje svoj čas, učiť sa hospodáriť s financiami a chrániť svoje zdravie a byť milý k ľuďom kt. si to zaslúžia🙂. Je mnoho ľudí na antidepresívach, pretože žijeme v uponáhľanej dobe kde sa zabúda na najdôležitejšie veci v živote - byť šťastný🙂 No a teraz konečne mám prácu, kde som veľmi spokojná, kolegovia sú super. Takže nezabúdajte na to, že po daždi býva Slnko 🙂

Strana
z3
annamalaga
7. jún 2021

Ahoj. A kde si sa konkrétne zamestnala?

janai1
7. jún 2021

@womenpower no a otázka? Či si sa len chcela pochváliť?

ivkazba
7. jún 2021

Je skvelé, že si sa dnes zaregistrovala iba kvôli tomu, aby si nám toto oznámila. Prečo za tým vidím nejaký iný úmysel? Napríklad ponuky na MLM a podobne? Žeby preto, že toto sú ich typické kecy,,,

0silvia0
7. jún 2021

@womenpower tešime sa s tebou👍

dominikac321
7. jún 2021

@janai1
@ivkazba podla mna sa len potrebovala vyroizpravat, ja jej uplne rozumiem a som v rovnakej situacii a ziadny MLM za tym nevidim, to len ludia dnes nedokazu vidiet a mysliet pozitivne a za vsetkym nieco hladaju...

dominikac321
7. jún 2021

@womenpower citala som tvoju spravu a za kazdou vetou si hovorila, ci hovoris o mne!

dominikac321
7. jún 2021

@ivkazba a navyse nespomenula ani jednu firmu kde robi ani ziadny produkt....

womenpower
autor
7. jún 2021

Isto pochopíš, že ti nemôžem povedať kde presne robím. Nie nechválim sa. Bývam s rodičmi a dlho som bola nešťastná bez práce a počúvala som to doma nonstop, plus lockdown dá zabrať a aj tých pár kamarátov čo mám boli ďaleko odomňa. Žiadne chválenie dievčatá tu nie je, len som chcela tým povedať a pomôcť tým, kt. sú na tom podobne.... že nie stále to bude ťažké a príde deň D kedy bude lepšie...

annamalaga
7. jún 2021

@womenpower máš súkromnú správu. Prečítaj si ju prosím.

ivkazba
7. jún 2021

@dominikac321 píšeš, že " to len ludia dnes nedokazu vidiet a mysliet pozitivne a za vsetkym nieco hladaju..." na základe čoho tak usudzuješ? Na základe seba? Pretože ak tým narážaš na mňa, tak ťa sklamem, ale ja som veľmi pozitívny človek, ja sa roky nemôžem sťažovať na prácu ani na svoje podnikanie a preto nemám potrebu za vecami niečo hľadať. Len mám otvorenú myseľ a logiku a to, že verejne nechce napísať čo robí, ma v tom len utvrdzuje.

janai1
7. jún 2021

@womenpower to robíš v tajnej službe že nemôžeš napísať firmu? 😂 Hlúposť..
Nechápem tie vyplakavačky a tom ako si ľudia nemôžu nájsť prácu lebo corona, lockdown a kopu iných vyhovoriek... Ja som si našla 2. práce a nebol to žiaden problém ci už v prvej vlne alebo teraz

womenpower
autor
7. jún 2021

@ivkazba som nazoru ze ked mam nieco komentovat negativne, tak to ani nepisem radsej - lebo je to strata casu. Chodila som sem casto citat rozne prispevky ale nemala som potrebu nieco komentovat 🙂

kellypiu
7. jún 2021

no ak sem nieco napises, tak ako je normalne pocitat s tym, ze nie kazdy koment ti bude davat zapravdu a bude pozitivny. preco nevyjadrit aj nesuhlas? vsak to nie je trestne

womenpower
autor
7. jún 2021

@janai1 tak ked mas druhu pracu, si stastna zena 🙂 Niekde je ponuk viac niekde menej. Ja som hladala pracu na viac rokov nie na pol roka 🙂

janka_23
7. jún 2021

@janai1 tak to máš naozaj šťastie, ja hľadám už pol roka a bez úspechu. A naozaj nie som žiadny lenivec, mam odpracovaných 20 rokov a stále sa snažím na sebe pracovať.

dominikac321
7. jún 2021

@ivkazba nieee preboha nepisala som to na zaklade teba ani seba ale tak vseobecne mi pride ze sa ludia ssustredia skor na negativne veci, ked sa opytas cloveka aky mal den povie ti vsetko zle co sa stalo ale to dobre nespomenie. tak mi to pripada vacsinou ze zle poviem a dobre nikoho nezaujima

dominikac321
7. jún 2021

@ivkazba ja som sa napriklad verejne tiez nerada chvalila kde robim, ani ked som sa stazovala som nechcela konkretizovat firmu ale ja vo vseobecnosti o sebe vela nehovorim alebo neputam pozornost preto mi niektore veci nepridu zvlastne 🙂

dominikac321
7. jún 2021

@janai1 bohuzial nemas pravdu nie je to uplne jednoduche najst pracu a zvlast ak chces nieco na trvalo a nieco co ta zaroven bude bavit aspon trosku...

janai1
7. jún 2021

@womenpower no, tak musí to byť úžasná práca keď sa kvôli tomu registruješ na MK aby si sa mohla pochváliť.... A potom sa hráš na tajnú a dôležitú... Vtipné, neviem ci toto dnes ešte niečo prekoná

janai1
7. jún 2021

@dominikac321 prečo by to malo byť ťažké?

janka_23
7. jún 2021

@dominikac321 v tomto s tebou súhlasím. Ja som v každom zamestnaní pracovala 5 a viac rokov takže tiež hľadám niečo dlhodobé. A tiež za normálny plat a nie za 550 v čistom. A také niečo je ťažko nájsť. Možno v BA nie, ale u nás ano

womenpower
autor
7. jún 2021

@janai1 ano je to praca kt. som chcela 🙂 a zasluzim si ju ... Ja Ti nekazem to citat-nechces citaj nieco ine... ty ked vies zohnat pracu lahko preco nepomozes inym zenam tu ? Nemam za potreby tu komentovat nieco denno denne 🙂

dominikac321
7. jún 2021

@janai1 pretoze napriklad v KE je vela pozicii bud do IT alebo do vyroby, ako pisala autorka do vyroby ma clovek vysoku kvalifikaciu a do IT nedostacuju a tie pozicie ktore su popri tom maju vela uchadzacov, ale ked vravim tak na jednu aj vyse 100 a potom rozhoduju malickosti

mladena
7. jún 2021

@womenpower Tak to je super, zamestnanie kde sa cítiš dobre je veľmi podstatné pre psychickú pohodu

womenpower
autor
7. jún 2021

@ivkazba a v com teda podnikas ked uz hovoris na verejnosti vsetko a mas taky dobry fanklub? Slovenske podnikanie kupim zemiaky v Polsku za 20 centov a predam ich tu za 40? Ci si vymyslela nejaky produkt sluzbu ?

anja27
7. jún 2021

@womenpower pekne napisane suhlasim s tebou..

elizabet173
7. jún 2021

@womenpower rozmyslam, co bolo podnetom na to, aby si sa prihlasila a zalozila tuto temu a akosi na to neviem prist.

anja27
7. jún 2021

baby co tu hejtuju si nevsimaj to su opakovane hejterky na vela diskusiach vidim tie iste a stale len rypu nechapem to ale musia byt dost nestastne v zivote niektore podla mna..

ivkazba
7. jún 2021

@womenpower nikde nepíšem, že hovorím na verejnosti všetko. Ale ak budem hovoriť o tom, že som si našla super prácu a som šťastná, tak budem o tom hovoriť len vtedy, ak som ochotná aj povedať akú. Ak poviem A, vždy som pripravená povedať aj B. Inak je to za mňa čistý alibizmus.
Čo sa týka môjho podnikania, pôsobím ako kouč, koučujem manažérov a podnikateľov, robím workshopy ako riešenie konfliktov v tíme, time & stress manažment, školím manažérov ako riadiť a motivovať ľudí a pod. Zemiaky v Poľsku nekupujem, mám to ďaleko, za to 80% potravín chodím kupovať do Rakúska, ak ťa teda zaujímajú lacnejšie potraviny v zahraničí.

vikinka292
7. jún 2021

@ivkazba nič v zlom, prepáč, že sa pýtam ale kedy pracuješ keď stíhaš vždy medzi prvými reagovať na takéto a podobné príspevky?
(nie, neznevažujem tvoju prácu ale toto ma naozaj zaujíma)

Strana
z3