Je to ťažko s prácou v dnešnej dobe
Ešte pred pár mesiacmi som vyhľadávala rôzne články o tom ako si nájsť prácu a prečo to tak dlho trvá a ak sa vôbec niekto ozve 🙂. Ako viete prišiel Covid-19 a myslela som si že po strate zamestnania keďže znižovali stavy, nájdem niečo nové a rýchlo. Mám VŠ, dokážem sa rýchlo zaučiť a nie som ani lenivá... Problém nastal vtedy, keď som odoslala XY životopisov a v podstate mi asi 95 % neodpísalo a tých zvyšných 5% bolo na pohovoroch v podstate niečo iné ako uvádzali v ponuke. Človek by rád aspoň na tú chvíľu pracoval aj manuálne, avšak keďže je pre-kvalifikovaný tak ho nevezmú, pretože vedenie vie, že sa v takej práci dlho neohreje a pôjde za niečím lepším. Práce typu ponuky nejakej služby a chodiť sa vyprosovať po domoch (práca dobre ohodnotená) avšak človek nemá na to ani srdce niekoho klamať s produktom, či službou kt. v skutočnosti nie je výhodná pre ľudí. Tie lepšie práce už boli sľúbené iným ľuďom dopredu - viete ako to chodí :D máte v rodine jedného v danej firme a pracujú tam neskôr všetci 🙂. Brigádovala som sem tam aspoň, aby som čosi mala pre dobrý pocit i keď som to skôr brala ako charitu. Neskôr ma vzali do práce kde už v prvý deň mi dali zabrať a to som ešte aj naviac sa snažila aj po pracovnej dobe no usúdili sme spoločne so zamestnávateľom, že to nepôjde. Mať prácu za každú cenu, v ktorej od 1. dňa sa predvedú v zlom svetle, dajú ti do hlavy 1000 nových info bez prestávky, a tlačia na Teba druhý deň aby si prácu vykonala rýchlejšie a bez chyby, od niekoho kto mal prax 3 roky je veľmi smutné a plus nie je ani dobré ohodnotená vedie k presne tomu pocitu že radšej žiadnu prácu ako mať a trápiť sa v nej keď si to človek môže (finančne) dovoliť. Často som chodievala von sa prejsť až nemyslím na to, prečo práve ja... Neskutočne som bola nahnevaná na celý systém ako to funguje. V podstate keď nemáte kontakty - tak smola. Celý život sa snažíte učiť novým veciam, máte rozhľad, športujete, ste komunikatívny, vzdelaný a nehanbíte sa pracovať ani manuálne, pretože niekedy takáto práca viac uspokojí ako iné. Áno manuálne sa narobíte, ale odrobíte si hodiny a doma máte čistú hlavu plus máte fit kondíciu 🙂. Je jedno akú prácu vykonávate pokiaľ Vás psychicky nevedie ku dnu. Každá práca má negatíva, pozitíva... Je jedno čo robíte, všetko je to o hlave ako vy beriete Vaše zamestnanie. Každá práca je pre nás dôležitá a netreba sa hanbiť aj keby ste robili upratovačku s VŠ. Radšej nejakú prácu ako nič, ale nie za cenu duševného zdravia. Celý život sa snažíme a je veľmi dôležité mať okolo seba dobrých ľudí, dobrú rodinu kt. nás vypočujú i keď v práci to nie je ružové. V tej dobe som bola sama, potrebovala som kľud od každého a porozmýšľať čo bude ďalej. Rodičia mi tiež v tej dobe dávali zabrať. Je dobre mať pár dobrých priateľov ako stovky falošných. Všetko potrebuje svoj čas, učiť sa hospodáriť s financiami a chrániť svoje zdravie a byť milý k ľuďom kt. si to zaslúžia🙂. Je mnoho ľudí na antidepresívach, pretože žijeme v uponáhľanej dobe kde sa zabúda na najdôležitejšie veci v živote - byť šťastný🙂 No a teraz konečne mám prácu, kde som veľmi spokojná, kolegovia sú super. Takže nezabúdajte na to, že po daždi býva Slnko 🙂
@vikinka292 pracujem pár dní v mesiaci, aktuálne som na mesačnej PN. A úplne v pohode to beriem, tvoju otázku. 😉
@vikinka292 môže mat flexibilnú pracovnú dobu. To nieje práca od čo ja viem 7-14. Je to celodenná práca častokrát možno aj víkendová .
@womenpower uff, tak tvoja posledná reakcia ukázala tvoj charakter, gratulujem. Alebo som ťa iba sklamala, že nekupujem tie zemiaky v Poľsku. Odkážem klientom, ktorí zarabájú mesačne 10 000 a viac, že sú neschopní a potrebujú len masírovať svoje ego. Prípadne skús športovcom napísať, že sú neschopní, pretože potrebujú kouča. Pekný deň a úprimne ti prajem, aby sa ti s takýmto postojom bola v práci dlhodobo úspešná, pretože to bude náročné.
@womenpower hej? Ja im mam hľadať prácu? 😂 Ach bože, žena... Hlavne ze si šťastná, ved aj pre takých ľudí ako ty svieti slnko 🙂
No ukončíme to teda 🙂 PS 1: Neviem si predstaviť že manažér akejkoľvek firmy s 3 titulmi by si dal poradiť od niekoho kto ma certifikát s 10 dňovou výučbou... Na to aké máš povolanie je divné, že si komentovala môj článok tak negatívne a dokonca vidíš za tým ešte niečo 🙂 PS 2: Ja som nepovedala, že máš hľadať iným prácu... len som povedala, že namiesto vysedávania tu by si im mohla poradiť ako na to 🙂
@womenpower kouč nie je zamestnanie a je to výmysel 21. storočia? A platia si ho neschopní ľudia? Si riadne vedľa. Čo si nepredýchala, že niekto môže byť úspešnejší ako ty a nepotrebuje zakladať tému, ako získal super zamestnanie a zaslúži si ho? A ešte ju vyšperkovať kvetnatým záverom, že po daždi býva slnko? Prepáč, ale skutočne nevidím zmysle tvojej témy.
@womenpower a ak si nechcela napisat nazov svojej firmy (co je pochopitelne), kludne si mohla popisat len svoju pracovnu napln a ine benefity 👍 Lebo takto to vyznieva naozaj...podozrivo alebo zvlastne.
@elizabet173 ja som sa sem neprišla hádať.... kouč môže byť každý kto si zaplatí 10 dňový kurz - áno prepáč nie je to práca pre mňa. Áno je pár koučov kt. sa rozumejú istým veciam, ale to je naberaním skúseností 🙂 Veď toto hovorím keď nevidíš zmysel mojej témy tak nekomentuj :D Ja nechápem ako jej ktosi mohol like dať na taký blbý komentár o ničom :D z čoho usúdila, že mi ide o niečo iné? aj veštkyňu robí? Ako nebudem sa pretekať s niekym kto má o polovicu viac skúsenosti a rokov, lebo to nie je fér... podľa čoho sa meria úspešnosť ? Vy ste tu fakt akési zakomplexované :D
@womenpower - nemám na teba slov. Darmo sa tu snažíš zosmiešňovať job niekoho iného, stačí si prečítať tvoje reakcie a reakcie @ivkazba a každému je hneď úplne jasné, na akej úrovni ty asi si. Celé zlé 🙈🙈
@womenpower ja mám pocit, že jediná zakomplexovaná si tu ty. Nepamätám si ani jednu, ktorá by sa prihlásila na MK z dôvodu, že získala prácu a napísala tu o tom celý sloh. Príspevky @ivkazba majú vždy hlavu a pätu, aj keď ju nepoznám, z jej riadkov je jasné, že ide o ženu inteligentnú, vzdelanú, úspešnú a rozhľadenú, ženu, ktorá skutočne nemá potrebu naťahovať s niekým takým, ako si ty a sorry, podľa toho, čo si tu predviedla , na jej úroveň sa nedostaneš, ani keby ti išla naproti. Pekný deň
ALE MNA VASE NEGATIVNE POCITY NEZAUJIMAJU .... JA UZ NEVIEM AKO VAM TO MAM POVEDAT :D
@womenpower sklamem ťa, nemám certifikát s 10 dňového školenia. Také školenia ani neviem, či existujú. Byť koučom je troška náročnejšie, ja mám pred koučom niekoľkoročnú manažérsku pozíciu v strednom a vyššom manažmente, takže ja som si svoj súčasný pohodový biznis vydobila rokmi tvrdej práce. Úprimne, je mi ľúto každého, kto má v sebe toľko zlosti ako ty. Apropo, jediný, kto tu rozsieva negatívne pocity si ty.
@elizabet173 @rebellefleur ženy 🙂 ďakujem za komenty, ste milé. Nechajme to už tak, škoda slov a energie, myslím, že každý ďalší príspevok, ktorým jej niekto naznačí že je v pohode, ju práveže potápa. Už len to, že ju štve, že niekoho reakcia má veľa lajkov svedčí o mnohom. Tak ustúpme a dajme si poobednú kávu alebo aspoň pokoj. 😉
@dominikac321 ku tomu, že autorka tu zakladala jednu tému za druhou. Dostala sa po známosti ku práci. Založila dve nezmyselne témy a pourázala jednu super babu, ktorá tu vždy normálne poradí. Ivkazba sa volala ta baba, ktorú urazila, zato akú ma prácu . Problém je ale ten, že ivkazba sa na tu pozíciu vypracovala rokmi. Čo autorka poznamosti asi ťažko.
@annamalaga jedna super baba Ivka ma veštecku guľu a hneď autorku príspevku zhodila, ze zas ta super práca MLM... A toto robí pod každým príspevkom... Potom ste tu vy zvyšné čo pritakavate... Vieš koľko tu je podobných príspevkov kde sa autorky nepýtajú otázkami ale jednoducho si chcú pokecať, uvoľniť sa... Toto tu bolo cele zbytočné ako ste sa na jednu ženu vrhli... A ako sa môže tak autorka príspevku cítiť? Hlavne, že vy ste sa tu povyventilovali... Zverejniť konverzáciu je úplne od veci...
@vikinka292 autorka príspevku už nemá účet na konikovi. A dostala sa do prace po známosti . Preto som to tu zverejnila aby bolo všetkým jasne. Nezverejnujem bežne súkromné správy vieš.
@vikinka292 a chcem vidieť teba, akoby si sa chválila pracou po známosti. A vypisovala na internet aká je ťažká doba.
@annamalaga no a co ze sa autorka dostala po znamosti? to ze ta niekto odporuci alebo pomoze neznamena ze sa tam udrzis 10 rokov a toto mi pride uplne ako deti na pieskovisku, ak sa pani vika vypracovala sama moze byt spokojna a gratulujem jej a nerozhodi ju ziadny novozaregistrovany nick na modrom koni, a ked uz tak si to mala s nou vybavit pani ivka a nie ty. a to, ze je tazka doba a nakoniec si nasla pracu po znamosti to spolu suvisi, ona netvrdila ze si nasla pracu sama len napisala ze pracu ma a je stastna.
@annamalaga každý nech sa pozrie na seba a nie hľadať chyby na iných... Len toľko
@annamalaga tvoj prispevok je primitivny a tvoja obhajoba hodna dievcata 8.rocnik ZS. dufam ze je ivkazba na teba pysna ze si urobila kravy z vas oboch
@vikinka292 dobre. Nič viac mi netreba. Spýtala som sa len na prácu. Kde si našla. Nič take vehementne ste sa so súkromnej správy nedozvedeli amen.

@ivkazba no vidíš ty si pripravená ja nie... Ani fotku tu nemám potrebu dávať. Pre mňa kouč nie je zamestnanie a už vôbec nie podnikanie. To je nový výmysel 21. st. kt. si platia neschopní ľudia, aby im ktosi pomasíroval EGO za korunky 🙂 Si nakupuj kde chceš aj z Bora Bora 🙂