Jednorázový príspevok rodičovi. Počuli ste o ňom?
Počuli ste o tomto príspevku?
Poskytovaním príspevku rodičovi štát jednorazovo prispieva rodičovi na uľahčenie vstupu alebo návratu na trh práce a na začatie vykonávania zárobkovej činnosti.
aj ja som to mala dostat ale nic som nedostala ani len rozhodnutie a to som tam papiere zaniela 6.9 .bola som sa tam pitat a bolo mi povedane ze maju toho vela a nestihaju ale ze mi to bude vyplatene no neviem kedy pockam este tento tyzden lebo chodia ze vraj este naeke penieze a pojdem tam zas tak uvidime....ja mam toho tiez vela
@mirko221
@gabika82 dievčatá, tak ja som volala môjmu referentovi a normálne ma vytočil, vraj ak som chcela peniaze už teraz, tak som mu to mala povedať, a on by mi dal podpísať papier, že sa vzdávam odvolania a že rozhodnutie si preberiem osobne, a to by sa stihlo do 15.-teho, takže teraz mám čakať,kým mi dôjde rozhodnutie poštou -vraj už bolo poslané - a potom je 15 dní na odvolanie a peniažky až potom v novembri. Ja dora, že som si na to nespomenula, veď keď som brala MD tak som to urobila tiež tak s RP, že som osobne rozhodnutie prebrala a podpísala to neodvolanie a peniažky mi došli vo februári - januárová materská+februároví rodičák... no to je tak, keď si sama na všetko nemyslíš, úradník Ti sám od seba nepomôže, jemu to je jedno... Zas mám slzy na krajíčku, odkiaľ zas požičať na koniec mesiaca na jasle a nehovorím o tom, že som sa zaprisahala, že požičané peniažky vrátim na 200% 15.10., keby aspoň tie jasle preplácali hneď, ale takto...
@edusik ja som tiez prave volala na urad prace a ten pan (mozno sme hovorili aj s rovnakym panom) mi povedal tiez to iste ... ze az v novembri 😒 A pritom ja som dostala rozhodnutie este v septembri, ale az koncom a ze sa to este nestihlo spracovat ... taaakze nic, musime si pockat 😠
@edusik tak to potom patrime k rovnakemu 🙂 Prave zajtra sa k nemu chystam odniest doklad z jasliciek, kvoli preplateniu ... nesiem tam aj ziadost k prispevku o starostlivost, tak dufam, ze donesiem vsetko, lebo kopu papierov k tomu treba, aby mi to preplatili ... no a vravel, ze sa mi na to potom pozrie zajtra, ci vobec v novembri dostanem peniazky ... 😅
no tak ja nemam ani rozhodnutie ani nic takze zajtra tam nacvalam a to som z martina na vsetko maju cas .......
Ahojte , dievčatá prosím vas da sa stiahnuť žiadosť o príspevok rodičoviu aj niekde z netu ? Ja nastupujem v novbembri do prace, mala bude mať tri až v apríli ale od novembra bude v štátnej škôlke. Nastúpi až nejak 8.11.2010 a aj ja dostanem zmluvu s takym nastupom takže za november budem mať ešte RP a následne chcem požiadať o tych 25% PR ä takže podľa všetkého by som mala dostať 25% z 5 mesačných RP čiek a samozrejme aj ten prípsevok na starostivosť to vychádza nejak okolo 30,- E mesačne kéďže pri škôlkach sa ráta len školné a strava . Mali ste to aj vy tak mám nárok na obidva tieto príspevky ??? ( 3 mesiace som dostavala zvyšeny RP takže som posudzovaná podľa nového zákona ) . Nerada by som sa nechala zase o niečo ošmyknúť tak si radšejk zisťujem všade kde sa dá ...
Prosim, vas plati toto este aj dnes? a nevadi ak nepojde o nastup do prace ale o nastup na dalsiu MD?

Dobré ránko, chcem sa opýtať kedy Vám prišiel PR? Nastúpila som do práce 20.09.2010,malá chodí do jaslí už od augusta, hneď som odniesla na ÚPSVaR všetky papiere. V piatok mi došiel posledný RP ale bez tohto príspevku... Tak veeeľmi som sa tešila na tie peniažky.... Malo by to prísť hneď k ďalšiemu mesiacu, či nie?