icon

Kde pracujete tesne pred dôchodkom?

Dnes o 16:02

Moja otázka kde je najlepšie robiť pár rokov do dôchodku, resp. kde pracujete vy?
Keďže sa rieši teraz dôchodková prognóza a mne vyšlo skoro do 69 rokov pracovať. Ja si neviem predstaviť kde by som mohla robiť po 60tke, hlavne aby som vladala fyzicky.
Riešili sme to s rodinou, mamina navrhla že buď učiteľku, v škôlke na kuchyni alebo upratovačku, že tieto profesie sa nenarobia.
Po prvé na učiteľku nemám školu a ostatné profesie podľa mňa zarábajú strašne málo. Tak kde sa zamestnať?
Už teraz rozmýšľam ako sa moc nenarobit aby som vladala robiť aj vo vyššom veku. Momentálne robím v závode, robíme 12 hodinové zmeny v stoji. Plat celkom fajn, no je to náročné fyzicky pre ženu a neviem si to tu predstaviť až do dôchodku.

anonym_167c45
Dnes o 16:06

@anonym_autor nechceš si dorobiť vysokú školu? Nejakú kancelársku prácu?

anonym_5bd8c9
Dnes o 16:26

Sestra pred 50-tkou začala robiť upratovačku, lebo už nevládala na 3 zmeny robiť. Povedala, že mala prvé týždne čo robiť, zakedy si telo zvyklo, aj na liekoch od bolesti bola. Takže upratovačka a ani práca v kuchyni nie sú povolania, kde sa nenarobíš. Možno ešte závisí aj kde robíš upratovačku a či varíš vo veľkej jedálni, alebo v reštaurácií nejakej menšej.

anonym_cf9bf2
Dnes o 16:26

Tak ja si viem predstavit robit v zavode aj na dochodku,mame tam kopec zien vo vyssom veku ale aj muzov uz na dochodoku.Mne vyslo,ze v 66r a muzovi v 65tke.A tiez ma uz 50tku a robi v zavode.Ja mam 40tku.

anonym_ce8c97
Dnes o 16:29

Upratovačka sa nenarobí? Tak to je tvoja mamka na omyle.

anonym_4e0ea0
Dnes o 16:37

V kuchyni skolskej sa narobis to mi ver

anonym_33c2f5
Dnes o 16:38

@anonym_autor dievča zlaté, kmotra pracuje v kuchyni zš, že ľahká práca 🤪je tam horúčava, toľko treba veľké hrnce navlačovať, drbú ich za všetko , že by som to dala najradšej vyskúšať tvojej matke., keď také blbosti trepe

barborab1411
Dnes o 17:39

Učiteľka sa nenarobí?nech sa mama skúsi postaviť pred skupinu detí a zaujať ich pozornosť aspoň na 20 minút a potom ich skusi niečo naučiť....a potrebna je vysoká škola....

martinmmartin
Dnes o 17:41

urob si zeriavnicky kurz, robotu zizenies hned a cely den sa nemusis pohnut z miesta

martinmmartin
Autor odpoveď zmazal
anonym_975165
Dnes o 17:45

To sa ešte 100x zmení príde nová vláda prídu nové pravidlá. Nepočítam s tým ze budem robiť do pomaly 68 veď je to na smiech. Robím vonku a neverím ze dokážem do pomaly 70 robiť v každom počasí von. Učím sa 2 jazyky chcela by som sa časom pohnúť a robiť z domu možno doučovania a preklady ale od toho ma delia ešte roky učenia a certifikáty

petronelag
Dnes o 17:59
@anonym_975165

To sa ešte 100x zmení príde nová vláda prídu nové pravidlá. Nepočítam s tým ze budem robiť do pomaly 68 veď je to na smiech. Robím vonku a neverím ze dokážem do pomaly 70 robiť v každom počasí von. Učím sa 2 jazyky chcela by som sa časom pohnúť a robiť z domu možno doučovania a preklady ale od toho ma delia ešte roky učenia a certifikáty

@anonym_975165 Ale vek odchodu do dôchodku sa postupne zvyšuje v celej Europe, tomu sa ani Slovensko nevyhne.

anonym_8571f4
Dnes o 18:31

@anonym_autor Vsetky tieto profesie nie su absolutne jednoduche...ucitelka - po psychickej strane, velmi narocna robota a ostatne mi zas pridu celkok fyzicky. A vsade je tlak na vykon uz..
Mozno nejaka.jednoducha kancelarska robota, ale v dnesnej dobe AI prave tu primitivnu kancelarsku robotu bude robit a mnohokrat uz aj robi robot.

letfenixa
Dnes o 18:53

@anonym_autor a čo robí tvoja mama, keď o spomínaných povolaniach si myslí, že sa pri nich človek nenarobí???

namornicka
Dnes o 19:02

Myslim, ze roky pred dochodkom je dobre robit tvoju profesiu v ktorej si dobre zabehnuta. No a pohodlnejsie z fyzickeho hladiska je v kancli, lebo tie manualne pracujuce zeny su vo vyssom veku uz zrobene. Ked pracujes hlavou, vies si urcit tempo, dat si prestavku a pripadne dorobit neskor, zobrat home office. Manualne prace na smeny su vacsi zaberak, kde clovek stoji alebo manipuluje s niecim tazkym, ma predpisane prestavky a tak. Samozrejme je to individualne. Ale statisticky do predcasneho dochodku chodia manualne pracujuci ludia.

namornicka
Dnes o 19:04
@anonym_8571f4

@anonym_autor Vsetky tieto profesie nie su absolutne jednoduche...ucitelka - po psychickej strane, velmi narocna robota a ostatne mi zas pridu celkok fyzicky. A vsade je tlak na vykon uz..
Mozno nejaka.jednoducha kancelarska robota, ale v dnesnej dobe AI prave tu primitivnu kancelarsku robotu bude robit a mnohokrat uz aj robi robot.

@anonym_8571f4 a ucitelka ked je prilis stara, je medzi nou a detmi dvojgeneracny rozdiel, co nie je idealne ani pre jednu stranu.

anonym_d69473
Dnes o 19:07

@anonym_autor ber to pozitívne, možno sa toho ani nedožiješ 🤷🏻‍♀️.

anonym_4465a3
Dnes o 19:51

Prognoza prace do 69 . Je myslene ako vystraha … zabezpec sa sama, kym vladzes, aby si mohla odist do predcasneho skor , ked telo vypovie sluzbu a nevyniesli to nohami dopredu … zvysovanie veku odchodu do dochodku nnema za ucel, aby lidia viac pracovali, ale aby sa dochodku nedozili … samozrejme okrem politikov