Dôchodková prognóza: Prečo sú výsledky rozdielne?
Dnes mi prisla prognoza zo soc. Poistovne ze odhadovany dochodok 1600€ a to platim odvody len 5 rokov a dochodkovy vek bude 68 rokov 🤣 mam 26 takze do dochodku mi chyba 42 rokov. To co za blbosti posielaju, a ako to ze mama (46) plati odvody 20 rokov a jej dochodok je vypocitany na 560 €.
@anonym_autor kým ty pôjdeš do dôchodku terajšia suma 1600€ bude mať reálnu hodnotu možno 400€.
@anonym_880c05 presne to ma napadlo ze preto taka suma lebo hodnota bude vtedy mala..
Že sa tým vôbec zaoberáte 😄🙈
@anonym_autor jj aj ja som na ID, tiež len 3 roky za mňa štát odvádza do SP a mám 1600 eur 😅😅😅😅😅😅
@anonym_autor Úplná hlúposť celá prognóza, vyhodené miliony eur zo štátneho rozpočtu, ktoré mohli použiť užitočnejšie
Hlavne tam nie je zarátané štúdium a podobné srandy. Netuším čo za vzorec majú ale je to celé zle.
hlavne sa to vypočitavanie , prepočitavanie ešte bude upravovat, opravovat, kratit, blbiny robit, 2, pilier to nik nevie ako ho dobabru alebo zoštatnia
tažke toto je doslova fraška na entu
chápala by som keby toto posielali 50+ aj ked ani to nema vyznam, ked si nemáš z čoho začat odkladat alebo lepšiu pracu ??? haahaha druhu pracu ? načo aby mi zobrali danovy bonus ? szoč popri TTP načo aby som calovala mikroodvod ktory mi urobi 1€ mesačne k dôchodku 😂😂😂😂😂
hlavne sa to vypočitavanie , prepočitavanie ešte bude upravovat, opravovat, kratit, blbiny robit, 2, pilier to nik nevie ako ho dobabru alebo zoštatnia
tažke toto je doslova fraška na entu
chápala by som keby toto posielali 50+ aj ked ani to nema vyznam, ked si nemáš z čoho začat odkladat alebo lepšiu pracu ??? haahaha druhu pracu ? načo aby mi zobrali danovy bonus ? szoč popri TTP načo aby som calovala mikroodvod ktory mi urobi 1€ mesačne k dôchodku 😂😂😂😂😂
@sara07 alebo aby si to rovno zabalil sám a nebude štát stratový na dôchodku 😁😁
Ja uz mam odrobenych skoro 30 rokov a dochodok predokladany mensi nez vysiel tebe
Hlavne tam nie je zarátané štúdium a podobné srandy. Netuším čo za vzorec majú ale je to celé zle.
@januska12323 koľko máš rokov? lebo štúdium za už dávno nezapočítava. Iba tým čo chodili niekedy na SOU a praxovali v firmách a dostavali za to peniaze
Odrb jak brno,všelijaké somariny vyťahujú,len aby sa ľudia nesustredili na skutočné problemy,ktoré tato vládnuca mafia vyrába ako na bežiacom páse.A samozrejme rieši len svoje vrecká a ako sa vyhnuť base.
Ak sa niekto spolieha na to čislo akoze buduci dóchodok,tak je ako by som to....je nie múdry.
Odrb jak brno,všelijaké somariny vyťahujú,len aby sa ľudia nesustredili na skutočné problemy,ktoré tato vládnuca mafia vyrába ako na bežiacom páse.A samozrejme rieši len svoje vrecká a ako sa vyhnuť base.
Ak sa niekto spolieha na to čislo akoze buduci dóchodok,tak je ako by som to....je nie múdry.
@anonym_autor, súhlasím s @janinah a niečo podobné som chcela napísať. Koncom roka tu máme komunálne a župné voľby a o rok parlamentné voľby. Zrejme terajšia vláda chce nejakými takýmito nekalými praktikami vzbudiť u jednoduchších jedincov dojem, aká je skvelá a aké ich čakajú nadštandardné dôchodky, ak ich budú voliť🙈😂
@januska12323 koľko máš rokov? lebo štúdium za už dávno nezapočítava. Iba tým čo chodili niekedy na SOU a praxovali v firmách a dostavali za to peniaze
@anonym_190b0a viem, že mne nie ale niekomu sa malo a aj tak roky nesedia. Hlavne mladší sa ešte dožijú x reforiem a tento papier im bude o desiatky rokov na dve veci.
@anonym_autor, súhlasím s @janinah a niečo podobné som chcela napísať. Koncom roka tu máme komunálne a župné voľby a o rok parlamentné voľby. Zrejme terajšia vláda chce nejakými takýmito nekalými praktikami vzbudiť u jednoduchších jedincov dojem, aká je skvelá a aké ich čakajú nadštandardné dôchodky, ak ich budú voliť🙈😂
@sovica pravé že mne prišiel oproti kolegom slabý dôchodok, tak zase hučím po mm, že chcem odisť z SR, že to mam aj na papieri
Ja len neviem, ako vedia už dnes, že o 40 rokov, (slovom štyridsať)!!! , bude dôchodok 1600€. Toto normálny človek nemôže povedať 🤔. Len odrbavaju.
@sovica veď Fico si berie pravidelne otázku dôchodkov na paškál pred voľbami, ako naposledy v r.2020 čaroval s minimálnym. Teraz oslovuje pracujúcich v nádeji, že si budú priplácať, aby si budúci dôchodok vylepšili.
mne chyba asi 10 rokov aj viac na tom papieri
Neviem ci je to pocitane správne. Ale suma vyšla zaujímavá 2549 € 😄 mám 32r.. Odchod 67r 9m
Jediná informácia ktorá je tam relevantná je tvoj mzdový bod. Ak máš 1 tak budeš mať priemerný dôchodok tak ako teraz aj o 30 rokov. Ako 2 tak dvojnásobný ak 0,5 tak polovičný. Ono sa tento bod aj vyrovnáva, kto zarába málo tomu sa pridá, kto veľa tomu sa zníži - kto má pod 1 tomu sa 20% pridáva na dôchodok, kto nad 1,2 tomu sa 32% z dôchodku odráta.

@anonym_autor kým ty pôjdeš do dôchodku terajšia suma 1600€ bude mať reálnu hodnotu možno 400€.