icon

Kedy a prečo ísť na PN po ukončení pracovného pomeru?

Dnes o 15:44

na druhý deň po skončení pracovného pomeru? Prečo Soc poisťovňa neskúma takéto prípady, keď má v systéme informácie o dátume ukončenia pomeru a dátume začatia PN? Tak asi má peňazí dosť, či?

Strana
z2
simca06022011
Dnes o 16:56

velmi zalezi na lekarovi, nie len co nasimuluje, ja som minuly tyzden nabehla k dr, totoalne zle.. ledva som stala na nohach, chbrat, tlak 160/110, bolesti brucha a kadeco.. rpste neviem, vypnuta som cela bola... ekg, ze to je reaktivne som si vypocula a hajde domov.. :DD pnka nehrozila..
a teda preco pn.. idu lebo ju maju platenu, v ochrannej dobe, posuva sa aj termin registracia na urade prace atd atd... Ano je to blbost, ak sa ide bez dovodu na PN. Ale je to u nas taky folklor... PNky ale uz posudzuju prisnejsie, aj kontroly chodia viac... ono je to len a len o pristupe lekara a potom posudkoveho lekara (napr byvala prakticka moja, ho tam mala kazdy mesiac jeden den a on uz vtedy ( cca 10r dozadu) na tvrdo ukoncoval PNky dlhsie, ktore podla neho nemali diagnozy na "dlhu PN". Bez diskusie, lekarke povedal, ze nech si najde diagnozu riadnu, a lieci.. ak ma byt ten clovek doma.. napr 3-4tyzdne a viac... moja polovica bola pn s boreliozou a kazdy jeden mesiac, neurolog, infektolog pisali do sprav podrobne co sa deje, a preco ma pokracovat PN = inak by mu to ukoncili. Tu proste musia fungovat aj znamosti ak nietko je aj dlhodobo PN s hocicim. S chrbtom, ani ked som na infuzie chodila, som na PNke nebola... (a nie zeby som nesla, ani mi ju lekarka nedala, tak mi to pride dost divne... ).
Na dalsje strane.. vela ludi je realne chorych, nie je im dobre a fakt je ze lekari velmi nepomahaju, a posuva sa to, a ked maju moznost, a aj tak maju byt doma, tu PN vezmu.. otazne je ci, je pnkarov neopravnenych tolko, ze je to problem.. alebo sa prost einde ulieva penazi viac

anonym_5ad165
Dnes o 17:05

Moj otec robil cely zivot na stavbe. Na PNke bol za tych xy rokov mozno 5krat. Pcka vyuzival minimalne, kedze chodil na tyzdnovky, tak si naraz v 1 den ( piatok) vybavoval preventivky a vsetko potrebne, pretoze vacsinou bral aj inych chlapov a nemohol len tak kedykolvek ist k lekarovi. Po nastupe na dochodok isiel na dlho odkladanu operaciu a daval si do poriadku koleno. Vyuzil PN v ochrannej lehote a keby mu to lekar nenavrhne, tak mu to ani nenapadne.

anonym_e6a0fe
Dnes o 17:12
@anonym_autor

@minenkaa sama takže na Slovensku je PN aj na regeneráciu 😄 no bohatá krajina 💪

@anonym_autor tak mi povedz,ako si mám inak zregenerovať vytečené platničky,ak nie na PN?
Tiež som išla na PN s chrbticou.Zničila som si ju v práci.A keď som už nevládala,tak ma vyhodili.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
anonym_e6a0fe
Dnes o 17:24
@minenkaa
Odpoveď bola zmazaná

@minenkaa v robote sa už nezregenerujem,dostala som výpoveď práve kvôli tomu

anonym_21ca19
Dnes o 17:43

@anonym_autor ja verim, ze to bude pokladat za ucelove !!!!!

anonym_21ca19
Dnes o 17:45

@anonym_autor zrusit OL pre materkse 180 dni a takisto OL pre PNKarov po skonceni TPP. ak som chory neplanujem to predsa po skonceni TPP ale hned ako je potrebne. a to umele navysovanie materskych a podpor, je uplne na hlavu tiez, podobne ako PN v OL

lenka7477
Dnes o 17:46
@anonym_e6a0fe

@minenkaa v robote sa už nezregenerujem,dostala som výpoveď práve kvôli tomu

@anonym_e6a0fe využiť PN bude úplne prioritné , a odôvodnené . Treba sa dať doporiadku . Držím palce !

autor
Dnes o 18:08
@viestta

@anonym_autor tak ked nemas stastie byt zdrava a zaroven necerpat PN je tvoja hlupost. Nie je to hrdinstvo, ktore by ktokolvek, vratane zamestnavatele, nejak ocenil. Nenahraditelnych su plne cintoriny.

@viestta nie som zdravá, ale moju robotu vladzem robiť. Dokonca ma to veľmi baví a ešte mi za to platia. Nie som nenahraditeľna, nemusela by som pracovať. Nikomu PN nezávidím, len ma zaujíma tento slovenský fenomén. Vždy tu nadávate na zneužívanie systému, tak som chcela vedieť, ako a prečo to tí ľudia robia.

autor
Dnes o 18:09
@anonym_e6a0fe

@anonym_autor tak mi povedz,ako si mám inak zregenerovať vytečené platničky,ak nie na PN?
Tiež som išla na PN s chrbticou.Zničila som si ju v práci.A keď som už nevládala,tak ma vyhodili.

@anonym_e6a0fe to nie je regenerácia, to je liečba.

viestta
Dnes o 18:23
@anonym_autor

@anonym_e6a0fe to nie je regenerácia, to je liečba.

@anonym_autor regeneracia je uvedenie do funkcneho, pripadne povodneho stavu, Uzdravenie. Ked sa ti zahoji spalena ruka pokozka regeneruje tak, aby bola znova funcna. Je rozdiel medzi regeneraciu a rekreaciou.

Strana
z2