Kedy sa vrátiť do práce po rodičovskej dovolenke?
Ahojte mamičky kedy ste si vybavovali prácu po Rodičaku jak išiel maly do škôlky na celý deň . Alebo kedy ste nastupovali do roboty po Rodičaku . Kedy ste si hľadali robotu . Vopred Ďakujem
Prácu som si hladala keď mal 2, šiel ako 2r do škôlky, rovno na celý deň a ja do práce.
@janka123456879 mne nastupuje dcera do skolky ako 18 mesacna na cely den, ja tiez do prace ale na 6 hodin aby som ju stihala nosit do a zo skolky.
V septembri siel do skolky, mal 2,5 roka. Zacala som hladat pracu a do mesiaca som nasla.
@janka123456879 dieta nastupovali do škôlky ako 2,5 ročne, prácu som si začala hľadať hneď ako mi potvrdili,že ho do škôlky berú. S dátumom od nástupu do škôlky, to som komunikovala vždy dopredu.
18 mesačná do školy ? To rovno dávajte do škôlky novorodeniatka. Dieťa je malé len raz.
@janka123456879 prvýkrát som nastúpila do práce, keď mal malý 4 roky aj niečo, rok už chodil do škôlky. Druhý krát som nastúpila, keď mal malý 3,5 roka a do škôlky chodil dva mesiace. Vlastne tie 2 mesiace bola povinná adaptácia, chodil na pol dňa, takže vlastne od kedy som začala pracovať, chodil na celý deň.
18 mesačná do školy ? To rovno dávajte do škôlky novorodeniatka. Dieťa je malé len raz.
@jaroslav81 1. Ty poznas konkretnu situaciu danej zeny, preco dava dieta do skolky v takom veku? Ty budes tu konkretnu zenu zivit, aby mohla byt doma lubovolne dlho? 2. Cely svet s vynimkou Slovenska, Ceska a mozno par krajin nema taky luxus, aby boli matky s detmi 3 roky doma, bezna dlzka materskej je od 6 tyzdnov po niekolko mesiacov. Cize tie krajiny su podla teba co, tyrani deti alebo co?
@jaroslav81 skus sa rozhodovat za seba a svoje deti, rozhodnutia ostatnych ludi ti naozaj neprinalezi hodnotit, po A ta do toho nic a po B je to len a len ich vec a maju na to svoje dovody
@janka123456879 Syn mal dva roky, keď šiel do škôlky na celý deň a ja som sa vrátila do pôvodného zamestnania.
@jaroslav81 To je pravda, ale okrem prítomnosti matky,potrebuje aj jesť, oblečenie a mať strechu nad hlavou
@janka123456879 dcera nastupila do skolky ked mala 2r8m, intenzivnejsie som si hľadala pracu, ked nemala ani 2,5 roka. Nasla som si ju 1 den po jej 3.narodeninach 🫣
@jaroslav81 zas mudrujes ako stara Blazkova?
@janka123456879 preco hladat nove? Povodne zamestnanie ?
Ked mal maly rok som nastupila uz do prace,teraz som zacala na novej pozicii,uz robim sama ale ide sa pomaly a pomaly sa to vsetko po dovolenkach rozbieha,takze to zapracovanie je super a zbytocny stres som mala doma.Maly uz nastupil do skolky a tiez to zvladol super,ziadne plakanie este nam pomaly usiel rychlo k p.ucitelke a pusa ziadna a len za rucku a uz chcel ist.Len,aby mu to vydrzalo celu dobu skolky,rodicak posledny tento mesiac,ale bolo to super mat aj vyplatu aj rodicak.Tak snad tie zmeny od noveho roku budu len a len pozitivne a bude sa darit aj malemu v skolke aj mne v praci.
Drzim ti palce s hladanim prace,pre mamicky je to uz tazsie ak sa nemozu ani na muza spolahnut alebo aspon na babku.My robime na opacne smeny,aby sa to dalo vzdy vsetko sklbit.
@janka123456879 preco hladat nove? Povodne zamestnanie ?
@alexanderkovacs tam som dostala výpoveď ukončila prácu
ĎAKUJEM za rady
@jaroslav81 jasle a skolky maju snad viac benefitov, ze to zeny, ktore s detmi ostavaju dlho doma ani mozno netusia. Ale nesudim ich, kazdy ma pravo si vybrat a rozhodovat za vlastne dieta. Netreba sa drzat iba myslienky, ze dieta ma byt nonstop pri rodicovi do 3 rokov, lebo vztahova vazba. Treba sa tuto problematiku pozriet zo sirsieho spektra.
Ja si idem predlžovať rodičovskú neplatenú dovolenku, rada by som niekde nastúpila, ale v okolí, kde bývam, je to bohužiaľ nereálne a to ešte syn chodí do škôlky na 4 hodiny a dosť ma potrebuje. Takže asi ako kto má možnosť. Ja by som veľmi rada išla.... keď len na pár hodín, ale v tomto okrese, ťažko. 🫤
Ja si idem predlžovať rodičovskú neplatenú dovolenku, rada by som niekde nastúpila, ale v okolí, kde bývam, je to bohužiaľ nereálne a to ešte syn chodí do škôlky na 4 hodiny a dosť ma potrebuje. Takže asi ako kto má možnosť. Ja by som veľmi rada išla.... keď len na pár hodín, ale v tomto okrese, ťažko. 🫤
@anonym_e66267 to do 12 je v škôlke aká je to rodičovskú neplatenú dovolenku ???
@anonym_e66267 to do 12 je v škôlke aká je to rodičovskú neplatenú dovolenku ???
@janka123456879 alebo ako máte vy nemám v tom skúsenosť ja som riešila teraz škôlku musím dať žiadosti do škôlky boli sme sa spýtať vo vínnom sme ,6 poradí ktorý sa pytali o škôlku no uvidíme keď dám do škôlky prihlášku či mi ho zoberú od mája mám poslať prihlášku a mám problém teraz ho prihlásiť do školy chceli sme ho dať od marca a keď tak od septembra lebo mi končí rodičovská dovolenka od marca a nedávali ste ho na celý deň do škôlky

Mam dve dcéry ako 2,5 ročné išli obe do škôlky a ja do práce