Kladenie si podmienok na pracovnom pohovore
Ahojte, skúšala niektorá vypýtať vyššiu mzdu ako bola uvedená na inzeráte v rámci pohovoru a skončilo to vo váš prospech?
Ano. Nemali problem. Ale zas treba aj vediet odhadnut situaciu. A tam,kde uvadzaju max.plat napr 900e, si nepytat 2000. To by asi nepreslo😁
Ano a nebol to problem... vzdy je ta suma +/- a ked je kandidat kvalifikovany a velmi vhodny, radi prilozia...
Ak myslíš pýtať si viac ako je uvedené v inzeráte? Áno, to je len minimálna mzda ktorú vedia zaplatiť - podľa podcastu na stránke profesia si vieš pytat az do 40% viac ( mne osobne príde ešte plus 40% až príliš a skúsenosť nemám, ale tiež som si pýtala o čosi viac)
V sukromne sfere ano, ale treba rozumny kompromis nejaky zvolit. V statnej sprave alebo kde su tabulkove platy, tak to je plat, ktory je fixny. Tam sa dohadovat na zakladnom plate neda, lebo tabulka proste nepusti.
Ano, vysli mi v ustrety po skusobnej dobe, ja som mala ale aj ine podmienky ako prioritu … Nakolko ma oslovili oni, tak bud na to pristupia alebo nemenim zamestnanie. Ci mali nejaky inzerat neviem, tak co som uznala za vhodne som pytala
skusala som vypytat si o 200e viac. Povedali mi, ze na tuto poziciu ponukaju o 200e menej. Bodka a nevyriesila som nic. Ale nevadi - vedela som kolko ponukaju a s tym som bola zmierena. Ano vypytala som si viac. Nepreslo, nevadi. Skusit som skusila.
Ano, niekedy aj pisu ze mzda moze byt vyssia v zavislosti od skusenosti uchadzaca.
Ja som na rovinu povedala, za kolko sa mi tam oplati chodit 🤭 a dali. Nebudem robit sponzora podnikatelom.
Dodali ste mi sebavedomie s týmto, ďakujem
Ano, vypytala som si o 30% viac a dostala som. Plus som mala dalsie podmienky, suhlasili. Na tu poziciu oslovili oni mna, takze bud pristupia alebo nemam zaujem