Koľko by mala zarábať priemerná 30-ročná žena?
Ahojte, predstavme si, že ste priemerná 30r žena, VŠ vzdelanie, žijúca niekde povedzme nie v hlavnom meste, ale dajme tomu v Košiciach (i keď aj tam sú nehnuteľnosti mega drahé). Koľko peňazí by v čistom potrebovala priemerná 30r single žena podľa vás? Žiadne okázalé veci, normálne slušné bývanie v paneláku, 3r auto, v lete dovolenka niekde v Grécku, v zime lyžovačka. Žiadny luxus, ale normálny štandardný slušný život? Bez plánov na zahniezďovanie.
Lyžovačka podľa mna luxus je
Tak aby sa uzivila aj sama, kedze je sama. Potom zalezi od nej, aky stupen usilia k akemu stupnu zivotnej urovne si zvoli.
Podla mna 1500 eur netto mesacne v single domacnosti, je minimum na ako take normalne prezitie.
Chces konkretnu odpoved, pritom ty sama mas niekolko premennych v otazke - co znamena slusny panelak? V centre/na periferii, 1i/3i, kolko m2… Plati si podnajom alebo splaca hypoteku? Zavisi, za mna je vzhladom k dnesnym pomerom tiez 2x dovolenka do roka uz luxus a nie standard. Tak ale vseobecne by som povedala, ze dnes tak aspon 1500€ v cistom na slusny zivot+rezervu.
@anonym_7e1467 Tak toto ma teda riadne pobavilo 😀 1500 v čistom priemerná žena, priemerný plat.... Ha ha ha.
Chces konkretnu odpoved, pritom ty sama mas niekolko premennych v otazke - co znamena slusny panelak? V centre/na periferii, 1i/3i, kolko m2… Plati si podnajom alebo splaca hypoteku? Zavisi, za mna je vzhladom k dnesnym pomerom tiez 2x dovolenka do roka uz luxus a nie standard. Tak ale vseobecne by som povedala, ze dnes tak aspon 1500€ v cistom na slusny zivot+rezervu.
@anonym_af91ee ty povedz za seba. Vyber si panelak 🙂
@anonym_autor Ale trojročné auto, dovolenka v Grécku a v zime lyžovačka, je luxus😀. A dosť veľký, hlavne na Slovensku, kde si veľká väčšina ľudí nemôže dovoliť ani jedno z toho.
@anonym_7e1467 Tak toto ma teda riadne pobavilo 😀 1500 v čistom priemerná žena, priemerný plat.... Ha ha ha.
@marcela64 v mojom okoli 1500 v čistom okolo drvivej väčšiny žien ani nešlo ☹️☹️☹️ ale Inak pekná diskusia: dovca v grecku, lyžovačka, vlastný byt, 3 ročne auto
Kto zas tie témy dnes vymýšľa 😂😂😂
To je tak veľmi individuálne…. Pozri si platy ucitelov, odpusti si Grécko, byt, auto a si v bežnom štandarde😂🙈 ani hypotéka, ale 45dni dovolenky si užiješ na Váhu 🙈🌞
@anonym_af91ee ty povedz za seba. Vyber si panelak 🙂
@anonym_autor tolko aby splatila hypoteku, naklady na byvanie, stravu, prevadzku a udrzbu auta, mala dostatok penazi na ostatne potreby ako oblecenie, drogeria, poplatky prividerom, poistky a dokazala sporit aj na dovolenka a aj aspon 10% prijmu investovala na nepredvidane vydaje. A kedze u kazdeho je kazda jedna premenna ina suma, tak aj vysledna suma bude ina. Takze ak vies ake mas premenne vies si spocitat kolko ti treba zarobit. To kolko zarobia a minu ine ti tak ci tak nepomoze
1500 v cistom je ok, ale musis definovat aj ine podmienky - hypoteka, prenajom alebo vlastny len s pausalnymi nakladmi …a potom moze byt 3 r. auto na operativny leasing, kupene za hotovost, na splatky, darovsne a dalsie naklady, specialna strava, vsezrut atd … moznost domacich potravin od rodicov - spis si naklady a vyjde ti, co by si mala zaplatit … niekomu by nestacilo 2000€ a iny zije z 1000 cky
Hypo nemám, 3ibyt som zdedila, ale vyplácala som ostatných dedičov. Auto som kúpila pred 4r, nové, obyčko nič luxusné, maličké auto do mesta do 20k. Peniaze si šetrím, investujem. V lete dovolenka pri mori, v zime chodím lyžovať, ale len na 2-3 dni.
Ja mam 31r, zarabam 1200 v čistom ale teda mam muža, dieťa hypo :D
Hypo nemám, 3ibyt som zdedila, ale vyplácala som ostatných dedičov. Auto som kúpila pred 4r, nové, obyčko nič luxusné, maličké auto do mesta do 20k. Peniaze si šetrím, investujem. V lete dovolenka pri mori, v zime chodím lyžovať, ale len na 2-3 dni.
@anonym_autor Uz teraz máš vysoký nadštandard a musíš zarábať minimálne 3 000 v čistom, alebo si zdedila aj peniaze, z ktorých si vyplatila ostatných, kúpila si nové auto a este aj fungovala niekoľko rokov. Za 6-7 rokov práce po VŠ na plný úväzok nie je toto možné pri priemernej mzde dosiahnuť. Tak o com sa tu bavíme? Na co je táto téma dobrá?
@anonym_autor Uz teraz máš vysoký nadštandard a musíš zarábať minimálne 3 000 v čistom, alebo si zdedila aj peniaze, z ktorých si vyplatila ostatných, kúpila si nové auto a este aj fungovala niekoľko rokov. Za 6-7 rokov práce po VŠ na plný úväzok nie je toto možné pri priemernej mzde dosiahnuť. Tak o com sa tu bavíme? Na co je táto téma dobrá?
@anonym_f29dea Tiez nechapem. Ludia dnes len vidia na socialnych sietach, ako je standard chodit kazdy mesiac na luxusnu dovolenku, mat 5i dom s velkym pozemkom, dalsiu investicnu nehnutelnost a potom su z toho uz pomateni. Ak mas autorka vlastne byvanie, auto, rezervu aspon na 6mesiacov pri vypadku prijmu, investujes, no a vies si aj dopriat, tak sa mas velmi dobre, nadstandardne, nemusis nad tym spekulovat a kalkuklovat, ci nahodou to, co mas ty, nie je menej ako maju ostatni v tvojom veku. Zaklad je aj tak mat zdravie, ked to odide, je vsetko ostatme v prdeli.
@anonym_f29dea ja sa pýtam na modelový prípad 30r ženy. Netvrdím, že ja mám 30. Chcem vedieť, koľko dnes potrebujú 30r ženy zarábať, aby dokázali slušne vyžiť. Ja mám oveľaaaa viac - rokov.
7000 eur stačí akurát
@marcela64 v mojom okoli 1500 v čistom okolo drvivej väčšiny žien ani nešlo ☹️☹️☹️ ale Inak pekná diskusia: dovca v grecku, lyžovačka, vlastný byt, 3 ročne auto
Kto zas tie témy dnes vymýšľa 😂😂😂
@anonym_b01f44 Ja mám po 5 rokoch praxe približne toľko, ale popravde dovolenky len na SK, auto nemám, aj keď vodičák áno, mám na krku hypotéku s mužom a veru, žiadne také vymoženosti sa nekonajú. A to nepijem, nefajčím, žiadne večere a neviem čo. Nerozhadzujeme sa. Ale snažím sa šetriť, čakáme bábätko. A auto plánujeme kúpiť nejaké staršie budúci rok. Tiež neviem, koľko zarábať, aby sme mali to, čo tu na MK stále uvádzajú, dovolenky x-krát ročne, 2 byty a ešte 2 deti a nové auto a neviem čo všetko.
@anonym_autor Toto je taka zvlastna otazka. Ved si spocitaj naklady a porovnaj s vyplatou. Ak Ti nestaci, tak popremyslaj, ci by si vo svojom odbore nemohla najst lepsie platenu pracu, alebo nestihala nejaku brigadu popri praci. Dalsia moznost je, ze nemas az taku perspektivnu VS a teda sa skus rekvalifikovat.
@anonym_autor Toto je taka zvlastna otazka. Ved si spocitaj naklady a porovnaj s vyplatou. Ak Ti nestaci, tak popremyslaj, ci by si vo svojom odbore nemohla najst lepsie platenu pracu, alebo nestihala nejaku brigadu popri praci. Dalsia moznost je, ze nemas az taku perspektivnu VS a teda sa skus rekvalifikovat.
@anonym_2b6b4c nie u mňa, ty koľko by si potrebovala zarobiť ako 30r nezadaná single žena.
@anonym_2b6b4c nie u mňa, ty koľko by si potrebovala zarobiť ako 30r nezadaná single žena.
@anonym_autor Nemam ani 30, ani nie som single, navyse mam nadstandardne platenu pracu, takze pod 3000 by som pracu nebrala.
@anonym_autor Nemam ani 30, ani nie som single, navyse mam nadstandardne platenu pracu, takze pod 3000 by som pracu nebrala.
@anonym_2b6b4c prezrad , aka je to praca?
Na hento potrebuješ minimálne 2500 eur v čistom.
Na klasický priemerný život, rozumej 2izbák a dovolenka v Bulharsku či Chorvátsku raz za dva roky, 5-8 ročné auto priemernej triedy... ti stačí dajme tomu 1700 v čistom.
Priemerná 30nička na modrom koníku zarába v priemere 7- 8000 € mesačne. V paneláku nebýva, lebo tam bývajú len socky. A samozrejme vyzerá na 17 rokov.😁
@anonym_f29dea ja sa pýtam na modelový prípad 30r ženy. Netvrdím, že ja mám 30. Chcem vedieť, koľko dnes potrebujú 30r ženy zarábať, aby dokázali slušne vyžiť. Ja mám oveľaaaa viac - rokov.
@anonym_autor Ahoj, ked som este zila v BA, mala som 29 rokov, zarabala som na fulltime cca 2200 v cistom, mala som sama hypo na jednoizbak a stacilo mi to. Takmer nic som neusetrila ale splacala som si vlastne byvanie, dopriala dovolenky, auto som si dovolit nemohla ale ani som ho nejak velmi nepotrebovala. Na dovolenku som isla tak 2-3x do roka, zvacsa k moru v Europe, obcas aj do Azie. Na viacdnove lyzovacky som nechodila ale venovala som sa inym sportom. Za mna to bol taky ninimalny plat pe single zenu ~30 v BA, ked si chce aj dopriat. Teraz mam 33, podnikam a mesacne mam sama pre seba okolo 4000 eur, mam vacsi byt, cize vacsie naklady ale dokazem aj nieco usetrit a investovat. Auto stale nemam 😀 Ale zijem uz s partnerom, co dost okresa niektore vydavky. Ak by som zila sama, stacilo by mi to tiez. Deti neplanujem
@anonym_2b6b4c prezrad , aka je to praca?
@anonym_24e0d8 Vysoko kvalifikovana, takze v prvom rade poriadna VS, potom treba byt extremne sikovna a nebat sa odist do zahranicia.
Priemerná 30nička na modrom koníku zarába v priemere 7- 8000 € mesačne. V paneláku nebýva, lebo tam bývajú len socky. A samozrejme vyzerá na 17 rokov.😁
@katkazatka Len je divne, ze taka travi cas na MK😀
veď si to vieš približne v pohode vyrátať. dajme tomu že máš 30 rokov a rozhodla si sa, že sa ideš osamostatniť so všetkým týmto čo píšeš.
byt - dajme priemer 2izb nie úplne v centre cca 190 000 s tým že 20% si už zložila (mala si našetrené) takže berieš nejakých 150 000 a to je cca 700e pri dnešnom úroku. k tomu rátaj 200e energie + správca
auto - dajme tomu že mestské vozítko pre ženu toyota yaris hybrid - 3 ročné sa môžeme baviť o cene nejakých 17 000? dajme tomu že si berieš úver na 4 roky - splátka 400e. k tomu tankovanie po meste za mesiac si myslím že 100e je úplne real.
dovolenka v grécku ťa vyjde samú na kolko taký priemer 2000? to máš dajme tomu že mesačne musíš odkladať 150e. lyžovačka je otázna niekomu stačia 3 dni niekto chce byť 2 týždne v tatrach. zaokruhlime to že 200e mesačne si odkladaš na dovolenku a lyžovačku (nejak sa tam zmestíš).
v tom nemáš žiadnu poistku, žiadne oblečenie, žiadne obedy, večere, žiadne jedlo, žiadny drink v meste, žiadne hobby, žiadnu rezervu na nečakané výdaje. a si už na 1600e s tým že si myslím 400e mesačne pôjde určite na stravu. takže za mňa pri týchto štandardoch je minimum 2500e. ak si sama. ak s partnerom, je to o čosi jednoduchšie.
@anonym_autor žial, žijeme v krajine kde, keď chces mať ten štandard čo píšeš auto, vlastné bývanie, dovolenky nie drahé potrebuješ aspoň 2 r netto.Ak ratam len energie, stravu, cestovné ty píšeš, že nemáš hypo tak to ti zhltne 1000 eur len strava, niečo občas na oblečenie, energie a možno píšem aj málo.Problem je, že ľudia zarábajú málo, ale chcú veľa🤣ja, keď tu čítam ako rodina 3 kuracích pŕs nakŕmi na dva dni celú rodinu asi niekde robím chybu.Sme okolo 40 tky môžeme si dovolit výrazne menej ako pred 5 r a malo by to byť vekom iba lepšie.A to nemáme hypo a muž zarobí nadpriemer, takže ja už týmto diskusiám kto koľko zarobí, minie, ušetrí neverím🤪minime veľa, ale sledujem čo sa da

Ako dovolenka cez leto v grecku je podľa mňa už mega luxus pri dnešných cenách a trojročné auto tiež,.