icon

Koľko by mala žena zarábať?

14. sep 2026

Koľko asi musi žena zarábať, aby nemal muž pocit že ju musi živiť, koľko je taký priemerný plat pre ženu, ale myslím v takej ženskej práci, nie prácu, čo vykonávajú muži

Strana
z3
anonym_c2b35f
15. sep 2026

Ked ma muz pocit, ze musi zenu zivit … ked to takto berie muz tak tam to uz nebude v poriadku. Moj nazor 🙂

anonym_c2b35f
15. sep 2026
@anonym_9d82bf

@sissy27 Treba však rozlišovať dva úplne odlišné prípady. Žena, ktorá parazituje, nemá vzdelanie, odmieta pracovať, nemá žiadne zručnosti a len sa vezie... tam je tá kritika o nezodpovednosti úplne na mieste.
Žena, ktorá normálne pracuje, má vzdelanie aj pracovné návyky, ale robí v školstve, zdravotníctve alebo službách. Zarobí napríklad 900 € v čistom. Táto žena nie je nezodpovedná ani lenivá. Svoj životný štandard kryje, len proste nedokáže sama utiahnuť obrovskú hypotéku, ktorú chcel jej muž. A čo sa týka detí...deti predsa nie sú len súkromné hoby tej ženy, ktoré si nasekala. Sú to deti oboch partnerov. Ak muž chce rodinu, musí prijať fakt, že žena kvôli tehotenstvu a starostlivosti o ich spoločné deti na čas stratí plný kariérny potenciál. Zodpovednosť za riziká ako poistenie muža, úspory, majú niesť obaja partneri spoločne ako tím, nie hádzať vinu len na ženu, že nezarába milióny.

@anonym_9d82bf
A co tak pripad, ze sice je zena vzdelana, sikovna a aj zrucna, ale proste sa dohodnu, ze ona ist do prace nemusi, lebo manzel zarobi tolko, ze to nie je momentalne nutne. Maju spolu byt, 2 deti, este jeden mansi byt (prenajimaju), on pride domov okolo 5-6, 2x do tyzdna pracuje z domu, ale nakolko riadi vlastnu firmu tak sa viacmenej venuje zene a ked pridu deti zo skoly- im. Vikendy maju spolocne- bez prace- t.j. rodina, vylety, priatelia. Zena ma kazdy den cas pre seba a svoje konicky (joga, fitko/ beh), domace prace a od cca 15tej sa venuje detom, kruzky, ulohy … Nasledne ked pride muz z prace sa plnohodnotne na vsetkom podiela. Peniaze maju spolocne, nakolko si zena aj muz vazia navzajom na sebe co vsetko davaju a robia pre rodinu. Obaja sa cely den nenahanaju, na vsetko je cas a hlavne maju kazdy vecer cas sa na deti a seba, lebo ani jeden z nich nepada zniceny o 21:00 do postele. Aj takyto pripad poznam 🙂

miusa00
15. sep 2026

Trošku odveci, ale ja ako single žena, ktora zaraba moerny nadstandard som sa stretla par krat s naznakmi, ze preco nerozvijam svoje podnikanie, nezarabam viac, mala by som zarabat viac atd… ale na zeny, ktore ziju s muzmi takyto pohlad nie je, tam sa ocakavaju deti atd… tak mi to pride zvlastne.
Ja som so svojim zarobkom relativne spokojna, ale jasne, ze mam vysoke naroky, kedze som single a keby moj buduci partner zaraba aspon tolko co ja, tak sa mame skvelo.

biba_18
15. sep 2026
@anonym_c2b35f

@anonym_9d82bf
A co tak pripad, ze sice je zena vzdelana, sikovna a aj zrucna, ale proste sa dohodnu, ze ona ist do prace nemusi, lebo manzel zarobi tolko, ze to nie je momentalne nutne. Maju spolu byt, 2 deti, este jeden mansi byt (prenajimaju), on pride domov okolo 5-6, 2x do tyzdna pracuje z domu, ale nakolko riadi vlastnu firmu tak sa viacmenej venuje zene a ked pridu deti zo skoly- im. Vikendy maju spolocne- bez prace- t.j. rodina, vylety, priatelia. Zena ma kazdy den cas pre seba a svoje konicky (joga, fitko/ beh), domace prace a od cca 15tej sa venuje detom, kruzky, ulohy … Nasledne ked pride muz z prace sa plnohodnotne na vsetkom podiela. Peniaze maju spolocne, nakolko si zena aj muz vazia navzajom na sebe co vsetko davaju a robia pre rodinu. Obaja sa cely den nenahanaju, na vsetko je cas a hlavne maju kazdy vecer cas sa na deti a seba, lebo ani jeden z nich nepada zniceny o 21:00 do postele. Aj takyto pripad poznam 🙂

@anonym_c2b35f takýto muž to asi nenazve tak že ženu živí, že…

biba_18
15. sep 2026
@miusa00

Trošku odveci, ale ja ako single žena, ktora zaraba moerny nadstandard som sa stretla par krat s naznakmi, ze preco nerozvijam svoje podnikanie, nezarabam viac, mala by som zarabat viac atd… ale na zeny, ktore ziju s muzmi takyto pohlad nie je, tam sa ocakavaju deti atd… tak mi to pride zvlastne.
Ja som so svojim zarobkom relativne spokojna, ale jasne, ze mam vysoke naroky, kedze som single a keby moj buduci partner zaraba aspon tolko co ja, tak sa mame skvelo.

@miusa00 a tie náznaky boli od koho akože

anonym_c2b35f
15. sep 2026
@biba_18

@anonym_c2b35f takýto muž to asi nenazve tak že ženu živí, že…

@biba_18
Obavam sa, ze nie 🙂

tripetta
15. sep 2026

Práca je práca, nerastú jej pohlavné orgáy, nie je mužská ani ženská, či nebinárna. Je to činnosť, ktorú podľa schopností a okolností môže vykonávať každé pohlavie. Práca ako taká ľudí nediskriminuje. Ľudí diskriminujú len ľudia. 😉 To, že nejakú činnosť vykonáva viac mužov/žien ≠ že je to tzv. "mužská" či "ženská práca. Tak isto ani ružová farba nie je ženská a modrá mužská, farby patria všetkým nez rozdielu. Žijeme v 21. storočí preboha 🙏 Na Slovensku si to mnohí žiaľ ešte nevšimli a svoju slepotu vnucujú aj druhým. 🙈

Strana
z3