Koľko by mali zarábať učitelia?
Ak priemerna mzda je cca 1300 eur v hrubom, kolko by mal podla vas zarabat priemerne ucitel? V hrubom.
@moonlighting tak vedomostne ano, je viac
@moonlighting a nic proti, ale tvoja gramatika nevypoveda o tom, ze mas VS
@prosimopomoc Povysujes sa. Remeselnim ma mnozstvo vedomosti zo svojho odboru, ktore zase ty akp ucitelka nemas. Pripadne moze mat hobby dejepis a vediet viac ako ucitelka dejepisu.
hruby plat 2500€ minimalne .. maju na zodpovednosti nie len vzdelanie deti, ale aj ich bezpečnost..
@prosimopomoc ... učňovkou??? Lepšie?
Obdivujem remeselnikov, myslela som ucnovku tretotriednu s buducimi recidivistami
@prosimopomoc Dufam, ze nie si ucitelka!
ja by som ucitelom dopriala s kludom nejakch aj 3000€ ved ucia nasu buducnost nase deti...
ale podmienila by som to mozno nielen regionom ale aj vysledkami deti... nie znamkami ale napriklad napriec Slovenskom koncorocne rocnikove testy aby zhodnotili co deti vedia... lebo viac si zasluzi ucitel/ka ktora tu pracu berie naozaj ako poslanie a chce deti co najviac naucit a dari sa jej to ako nejaka ucitelka ktora ma tu pracu len preto ze sa nevedela rozhodnut co ist studovat na vysoku skolu a potom tak uci aj deti bez zaujmu fantazie a snahy... a je im jedno ake vysledky dieta dosahuje hlavne ze oduci a ma pokoj...
Hups, som
@dzina007 presne, super napisane, vystizne
@dzina007 ale aj to je otázne, ak mas v triede deti, ktoré majú IQ 90, nedosiahneš to, keď mas deti, ktoré majú IQ 110, su iste hranice, za ktoré sa to dieta nedostane, ani keby sa učiteľ roztrhal, fakt to vidím, že častokrát môžem vysvetľovať dopredu, odzadu, vracať sa k téme a zabudnuté, Jasne, že su triedy, kde vidno riadne pokroky a aj triedy, kde sa to naučené posúva pomaličky slimačím tempom
@prosimopomoc Smutne ked sa ako uvitelka takto povysujes.
@zuzana76 ano to si uvedomujem ze aj takto by sa to tazko mozno posudzovalo ale tak v beznej triede predpokladam ze je taky mix deti... to je len taka uvaha samozrejme iny by museli vymysliet do detailov... 🙂
lebo stretla som sa naozaj s ucitelkami aj na ZS aj na MS ktore svoju pracu miluju a minimalne dve su take ze zlatom by som ich vyvazila... ale tiez take ktore to beru ako pracu ktora ich nebavi a odnasaju si to deti a ktore ci budu mat plat 900 ci 3000 ich chovanie k dietatu a vzdelavaniu sa nezmeni... a take by si to ozaj nezasluzili... ☹
ale toto vsetko su len uvahy... a tazko sa rozhoduje kto by mal mat aky plat... kazdopadne kazdy mi ho mal mat aspon taky aby mohol dostojne zit. 🙂
@dzina007 samozrejme, len praca s ludmi je taka, tazko sa hodnoti, navyse aj to dieta musi vynalozit svoj podiel usilia, samozrejme, ze to by muselo byt premyslene do detailov. Ja mam napr. paralelne triedy, ucim to iste, materialy tie iste, jedna trieda super, pracovití, makame ako sroby celu hodinu, druha trieda, nestiham, neustale upozornujem, musim udrziavat disciplinu, stracam cas zbytocnym napominanim, potrebovala by som dva-krat tolko casu na vysvetlenie, ako v tej prvej triede.
@zuzana76 Porozmyslaj, ze problem je v pouzivani rovnakych metoda. Druha trieda je ina, potrebuje metody a materialy na mieru. Nemozes uplatnovat tie iste metody a pouzivat tie iste materialy. To ucia aj na pedagogike!
@autor to je jasne, metody pouzivam ine (pisala som,ze vysvetlujem odpredu, odzadu, z roznych uhlov, nepochopila si), jednoduchsie, samozrejme, ze sa prisposobim triede, ale jednoducho, kde mas IQ nizsie, jednoducho ani inymi metodami nedosiahnes ten isty vysledok, ako v triede, kde su deti s primernou, az nadpriemernou inteligenciou a materialy som myslela, ze ucime sa z tej istej ucebnice, cvicenia zjednodusujem, ako sa da, vysvetlujem polopatisticky, kreslim, znazornujem
@autor nepochopila si, ze som tym chcela povedat, ucitel ten isty, v jednej triede uzasne vysledky, v druhej sa namakam 3x tolko a vysledok nie je taky, to je ako ked ma rodic dve deti, vychova rovnaka a predsa jedno dosiahne vacsie uspechy a druhe mensie a ver mi, ze aj ti rodicia sa mnoho krat snazia, platia doucovania, ale dieta nedosiahne tolko, ako jeho nadany surodenec.
@moonlighting vieš o tom veľké hov...asi si upratovačka a vidíš to, že učiteľ odchádza o druhej z roboty..spýtaj sa mm, koľko robím doma ako učiteľka, kedy si robím prípravy, písomky, kedy opravujem, za aké peniaze kupujem materiály, pracovné zošity,fixky na tabuľu farebné papiere keď chcem mať vyzdobenú triedu, toner, kanc. papier, kto mi platí mobil a ešte ďalších xy vecí a aký plat mám :(
@adkoalauri Keby si odchádzala z roboty tak ako máš, spravila by si si robotu v robote a nemusela by si doma.
@zuzana76 Zbytočne autorke vysvetľuješ. Ona to nepochopí, hoci sa aj v iných témach pod svojím nickom prezentuje, aká je odborníčka na školstvo vo všetkých smeroch, no odučené nula celá nič.
@moonlighting a domov si brala cudzie deti, ktoré potrebujú doučovanie...takže toľko tomu rozumieš
@moonlighting moja sestra, ked este ucila, si robotu nosila domov z nasledovnych dovodov: mala k dispizicii SVOJ pocitac (nemusela cakat, kym sa uvolni), svoju tlaciaren a papier - nikto sa na nu bemracil, kolko toho mina, videa si mohla prehrat bez obav, ze dakoho z kolegov rusi… urcite mi toho este povedala viac, no nepamatam si 🤷♀️
@zuzana76 toto o roznych vysledkoch v inych triedach je uplne logicke a ja - laik - nechapem, ako sa niekto kvoli tomu cuduje a pozastavuje sa nad tym. Kazdy, co len chvilu robil s ludmi, to musi vediet. Ved ludia su rozni, reaguju rozne, niekto chape rychlejsie, niekto pomalsie, niekto sa zoziera nejakym problemom, niekto he vysoko motivovany, niekomu ucitelka sadla, inemu nie…. Tolko moznych faktorov… ucenie nie je chemicky pokus, kde prisne nastavim parametre a vysledok bude vzdy rovnaky 🤔
@lulua15 s asistentmi nemam vobec skusenost, ale podla mna to je dobry napad, pomoct v preplnenych triedach ucitelivi aj pomalsiemu ziakovi. Ja osobne by som pomoc od asistenta velmi ocenila na matike.
@simsalabim Asistent je pridelený konkrétnemu žiakovi na istý počet hodín. Nepomáha len tak komukoľvek.
@zuzanockamt aha. Tak to je skoda. Podla mna by nezaskodilo, ak by mohol pomoct aj tomu, kto to aktualne potrebuje.
@simsalabim Závisí od diagnózy a rozhodnutia CPP. Nie je toľko peňazí,aby mohol byť pri bežných žiakoch.
@zuzanockamt tomu rozumiem, ze nie su peniaze. Vo velkych triedach ucitel nema na kazdeho cas a priestor, riesenie by boli bud mensie triedy alebo mozno asistent…
@moonlighting aj v škôlke robíme prípravy, pomôcky, mám na to miesto take ako malinké wc, nemám tam nič, ani stoličku. Tam sa mám pripravovať? Uhm uhm

@prosimopomoc 😂 😂😂 Tak to si zabila. Ako vieš akú školu ja mám? Akože jediné zamestnanie s vysokou školou je učiteľ??? A človek s VŠ je niečo viac ako človek s učňovkov??? Nooo ... 👏👏👏