icon

Koľko pýtať na pohovore s 5-ročnou praxou?

21. jún 2024

Dobrý deň, mením prácu a nie som veľmi dobrá v tom povedať si, koľko by som chcela mzdu. Bojím sa že prestrelim a budem za blbku. Keď zohľadním nejaké okolnosti tak: mám 5 ročnú prax, je to región s dlhodobo chýbajúcim personálom, zaujímajú sa o mňa dve konkurenčné firmy…. Nástupný základný plat uvádzajú 1500€. Myslite, že s 5 ročnou praxou budem vôbec pôsobiť relevantne, keď si vypýtal napríklad o 200€ viac?

vilny39
•
21. jún 2024

Nikdy nehovor konkrétnu sumu, povedz že v rozmedzí 1750 až 2100

mell27
•
21. jún 2024

Kľudne to prestreľ, oni sú na to zvyknutí. Ja som si tiež vypýtala trochu "prestrelenú" sumu a nebol problém. 😃

mell27
•
21. jún 2024

@vilny39 a dajú jej 1750...

mell27
•
21. jún 2024

V inzeráte je uvedené vždy menej, aby mohli vyjednávať, hlavne ak si nedostatkový tovar si pýtaj viac, aby si neskôr neľutovala.

ysseba
•
21. jún 2024

Vypýtaj si, čo najhoršie sa môže stať? Povedia ti nie a navrhnú inú sumu, ktorú ty buď zoberieš a nastúpiš alebo to nezoberieš. Nič horšie sa nestane, tak vyskúšaj vypýtať tak, aby dobre bolo 😉

biglovemom
•
21. jún 2024

@ysseba suhlasim 👌🏻

vilny39
•
21. jún 2024

@mell27 nedajú, lebo to je psychológia, a aj keby dali vždy sa ešte o tom dá jednať povie druhá firma mi ponúkla 1850 ale vaša firma sa mi viac páči dá sa to dorovnať ? Ale keď povie že chce 1800 a oni jej povedia ok tak už nemôže nič urobiť. Firmy majú tiež na každú pozíciu od do budget podľa toho koho nájdu a keď sa na začiatku podstreli tak ma spolu.

mimicka2013
•
21. jún 2024

@vilny39 pozeras videa na IG nie? Presne slova z jedneho videa😀

maminkadeticiek
•
21. jún 2024

Odporucam ti takuto formulku - Ak moze byt mzda vecou vzajomnej dohody,chcela by som vzhladom na moje skusenosti 1700 eur.
S tymto mam dobre skusenosti.

purple_wolf
•
21. jún 2024

pokojne si tych 1700 vypytaj ... ono nejaka manipulacna hranica tam je a toto mi pride v poriadku ... keby uvadzali 1500 a ty si vypytas 2200-2500 tak ano to si prestrelila a vyberu si radsej teba kedze na tebe "usetria" a plat ti postupne aj tak bude rast

petamich
•
21. jún 2024

vzdy ale vzdy si treba pytat viac ako je mzda uvedena, jasne, nie uplne ustrelene ale pohovor je vacsinou presne to miesto, kde sa da dohodnut a vyjednas si plat, potom sa casto stava, ze par rokov sa so mzdou nehybe

ono vypytas si 1800, dohodnete sa na 1650-1700 a obe strany budu spokojne 🙂

patusss
•
22. jún 2024

Pamatam si, ako ma raz nahneval sef. Tak som si poslala zivotopis na aktualne ponuky v okoli. A hned v ten den sa mi ozvali. O par dni pohovor, no ja som tu robotu az tak menit nechcela, takze pri platovej otazke som povedala takmer dvojnasobok mojej mzdy. Co ti poviem... V tej novej praci mi pomer trva uz 6.rok. 😁 Najlepsie sa zjednava na zaciatku, nemas co stratit.

ketrint
•
22. jún 2024

@patusss 🤣🙏 toto je pekný príbeh ☺️

dancingqueen321
•
24. jún 2024

Kde ako. Pre teba to moze byt relevantne, otazne je skor aky platovy range ma zamestnavatel. Niektore firmy funguju tak, ze budget je napr 1600 a ani o euro naviac nedaju, a hiring manazer sa moze aj na hlavu postavit a vyssi budget mu nikto neschvali… kazda firma inak. A niekde zas budu tvrdit, ze nemas to a hento a ono, len aby plat stlacili dolu… aj ked je jednoznacne, ze inych kandidatov nemaju alebo nemaju velmi z coho vyberat a radsej budu hladat dlhsie. Ale ak mas job a nepotrebujes nutne menit, mozno sa oplati zariskovat a pytat viac (mozno sa podari aj za ten vyssi plat).