Koľko zarábate?
Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?
1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).
Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.
Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.
BA korporat, analyticka pozicia, 2600btt, 38 rokov
Administratíva 1150€ s daňovým bonusom + 13. 14. plat, manžel zvárač 2300€
Lekar s atestaciou, 34 rokov, 8r prax, mám hlavný prac. pomer v nemocnici, kde mám plny úväzok, 5sluzieb mesačne, plus bonusy z operácii, kde si ma ľudia vyberu ako operatera. Okrem toho v rámci voľna pracujem v troch súkromných zariadeniach. Viem si v čistom zarobiť 9-10k ale voľný čas takmer ziadny
Raz to na koni rupne, čosi skratuje a z anonymov budú nicky 😅
@larsen a to by bolo také strašné? Na MK sa verejne zdieľa kadečo. Fotky deti, domova, informácie o dovolenkách...
Štátna správa 6 tr, len 950 v čistom, VS nutná, 2 roky praxe, odmeny tento rok 1600e
@ravehami tak to sa ti inak zadarilo. Junior produktak ma vacisnou tak 1700? Cize povezdme ze si mala stastie poprve.
@anonym_2f26c0 tiez si myslim, ze to sa jej vynimocne podarilo. A zrejme v platovych narokoch je problem, ze sa nevie opatovne zamestnat. Ked ma firma k dispozicii niekoho, komu bude platit1700, pripadne max. 2000-2500 brutto s praxou (ak su zufali), tak si vyberie takeho kandidata. Ale zase ak sa podceni, tak maloktora firma jej to neskor dorovna.
Fiha, prezerala som len prvé 2 strany a konečne sú tu reálne sumy. Keď je možnosť anonymity. 🤦♀️
Keď to tu ešte nebolo tak pod 3.000 ľudia nevstavali ani z postele 😂😂
@anonym_autor východné Slovensko, MVSR - policajtka, 1800 eur v čistom s DB na 2 deti, 10 rokov, VŠ a je to jedno či pracujem v kancelárii alebo som v priamom výkone. Práca v kancelárii má vyššie platové triedy(zväčša ) ale bez príplatkov, a výkon má nižšie platové triedy ale má vyššie príplatky ( nerovnomernosť, rizikový ).
@anonym_autor mzdárka/personalistka, BB kraj, 20 rokov vo firme, 1950e v hrubom, +13.plat, rôzne benefity. Každý rok valorizuju plat, ale zdá sa mi že práce pribúda násobne viac.
@anonym_autor pred materskou projektantka 1100 hrubého, plus stravné (VŠ 2.stupňa). Momentálne rodičovský 482e. 🤣 BA kraj. Partner robotník 1500 čistého + 150 stravné. S možnostou "fušiek" kludne +500 za víkend. Ale obe firmy sú u nas v obci a dochadzanie 0 minút.
@anonym_autor pred materskou projektantka 1100 hrubého, plus stravné (VŠ 2.stupňa). Momentálne rodičovský 482e. 🤣 BA kraj. Partner robotník 1500 čistého + 150 stravné. S možnostou "fušiek" kludne +500 za víkend. Ale obe firmy sú u nas v obci a dochadzanie 0 minút.
@anonym_1e2c02 brat skladník v Bratislave 1250e netto. Švagriná riaditeľka SŠ - 2700e
@charlotte911 a prax kolko rokov?
@luba28 mam 56 rokov, stači?neni som mladica
Školská jedáleň, plný úväzok, 670e v čistom. Chcela by som vidieť ci by vstaval do prace za takéto peniaze ten čo robil tie tabulky.
@anonym_0fc325 takých prípadov je omnoho viac. kričia sestry že aké oni majú zodpovednosti voči pacientom ale to len drístajú.
20 perc. pacientov v nemocnici dostane nesprávne lieky - sestry si pomýlia - len tie lieky ich môžu aj zabiť.
@anonym_520ff8 veľmi ostré slová, treba si takú prácu vyskúšať a mať tú zodpovednosť, sestry sú zlé, nezodpovedné, ale často vyhorené aj z príbuzných pacientov, áno pozeráme smrti do očí, ale nezabijame, keď do tejto práce nevidíte, tak mlčte, každého pacienta nam je ľúto, ale niektorí príbuzní by sa mohli veru správať tiež ľudskejšie a zamyslieť sa nad sebou, aj my sme len ludia a nie stroje a nevypneme anj doma, prvá otázka keď prídem do práce a mame ťažký stav je ako sa má, sestra podá zle lieky? tak asi nepoznáte system podávania liekov, smrť? tá môže nastať kedykoľvek, treba si dat stoličku knu pacientovi a sedieť pri ňom nostop hlavne ked má jedna sestra sama celé oddelenie, každá smrť je bolesť pre príbuzných a verte v niektorych momentoch to je chvíľková záležitosť, ste na izbe všetko je ok, zatvorite dvere a pacient vydýchne alebo keď niekto umiera pomaly, príbuzní chcú zázraky, hlavne u starkých vo vysokom veku, sú ochorenia s ktorými si ani veda neporadila a pri organovom zlyhavani .... každý lekár robí čo môže a každá sestra tiež, to len príbuzní chcú veci vidieť inak a ak sa aj stane niečo, čo nemalo byť, ja sice nemám s tým skúsennosti, tak sa to prešetruje, ťažko vysvetľovať, áno ľudský život je vzácny, ale pacientov mame všelijakých, skúste si takú prácu, keď vám pribuzni čo do ničoho nevidi lebo ujo google nadáva a hovori čo máte robiť a čo nie, to akokeby sestra diktovala IT pracovnikovi alebo ekonomke čo ma zle a ako to ma správne byť lebo AI napísal do PC info, sa spamatajte, to sa môžeme obrátiť aj my na predavačky, uradnikov učiteľov....ako sa niektorí správajú, ale nikto nevidi pozadie , sme len ľudia a zdravotníci maju v rukách životy inych ľudí, vy si to ani len neviete predstaviť co to robi z našou psychikou lebo podľa vás je umieranie asi vražda ale že to máme pred očami často to hocikto nepochopí, áno radšej v práci kde si urobim čo treba, odbijem si odchod a doma vypnem hlavu ako takáto zodpovednosť a často oči v slzách, prosím školy sú treba ísť študovať, zamestnať sa v zdravotníctve a potom uvidíte všetko z iného pohľadu a potom napíšte to čo dnes, odpojenie hadičky a smrť príbuznej je mi ľúto ale príčina smrti to nemusela byť, keďže pacient už mal O2.....a ešte dodám, keď dajú príbuzní chorého do ústavu lebo sa nedokážu už sami postarať ale od personálu vyžadujú aj nemožné, zdravotnikov je málo a práve pre takýchto ľudí ako ste vy co len nadávajú a do ničoho nevidia to vzdávajú a radšej idú robiť za pokladňu alebo do fabriky, kde nijakého príbuzného pri umieraní nedržia za ruku a pozerajú ako pomaličky odchádza z tohoto sveta, lebo sa už mu nedá pomôcť, toto nikomu vo neni zdravotnik neprajem zažiť, lebo to že aj nejednej sestre slza steká po tvári pri umieraní človeka vás nezaujíma, často sme my tie, čo aj sedíme pri lôžku umierajúceho a hľadime ho, hlavne v nocí, keď sa smrť očakáva, tak moja zlatá zvážte slova ako útočíte na sestry a všetkých zdravotníkov, každý je len človek a verím, že v každej profesií sa niečo stane, no v tých vašich hlavách vidíte len sestry ktoré si chodia do práce len oddýchnuť, pritom sa niekedy napijeeme vody, ked ideme na obed a ktorý do seba priam nahadžeme a kávu? tak tu vylievam často nedopitu ked mi končí služba a prečo? lebo je nás málo a robíme často po jednej , zodpovednosť za životy ludi za 1100€ a usmievať sa na takých príbuzných, ktorí nie sú s ničím spokojní lebo ujo google, tak prosím, zdravotnictvo potrebuje personál treba prísť a pracovať za nezaplatené nadčasy, cele dni a nocí, bez milého slová niektorých príbuzných a domov chodiť unavená, že nemáte chuť na nič, toto je praca sestry a vôbec sa nedivím že ich čoraz viac odchádza, smrť je smutná vec, ale za ňu sestry nemôžu a keď je sestra, že nemá náladu, opýtajte sa, či vôbec mala pár hodin pre seba aby si oddýchla, že nemá náladu? neni to stroj a nemusi mat svoj deň a môže byť za tým aj niečo, hlavne príjemný príbuzný alebo pacient ktorý sa hneď vyhráža dohľadom nad ZS lebo sa na neho sestra neusmieva, tak prosím, šup do školy a príďte ku nám, už teraz ste prijaté všetky ktoré máte sestry za lajdačky, ktoré na svojich pacientov kašľu a robia im úmyselne zle a neusmievaju sa od ucha k uchu non-stop, lebo nemajú rodiny, problémy nemôžu byť unavené vyčerpané a vyhorené, čo to je? hm veď vyv to viete napokon lepšie podľa vášho komentára , pekný deň
Statny zamestnanec, pozicia samostatny radca v mensom krajskom meste, Ing., 42 rokov, 1300€ v cistom vratane danoveho bonusu, este k tomu 130€ financny prispevok na stravu. 2-3x rocne odmeny cca 800€.
@anonym_520ff8 veľmi ostré slová, treba si takú prácu vyskúšať a mať tú zodpovednosť, sestry sú zlé, nezodpovedné, ale často vyhorené aj z príbuzných pacientov, áno pozeráme smrti do očí, ale nezabijame, keď do tejto práce nevidíte, tak mlčte, každého pacienta nam je ľúto, ale niektorí príbuzní by sa mohli veru správať tiež ľudskejšie a zamyslieť sa nad sebou, aj my sme len ludia a nie stroje a nevypneme anj doma, prvá otázka keď prídem do práce a mame ťažký stav je ako sa má, sestra podá zle lieky? tak asi nepoznáte system podávania liekov, smrť? tá môže nastať kedykoľvek, treba si dat stoličku knu pacientovi a sedieť pri ňom nostop hlavne ked má jedna sestra sama celé oddelenie, každá smrť je bolesť pre príbuzných a verte v niektorych momentoch to je chvíľková záležitosť, ste na izbe všetko je ok, zatvorite dvere a pacient vydýchne alebo keď niekto umiera pomaly, príbuzní chcú zázraky, hlavne u starkých vo vysokom veku, sú ochorenia s ktorými si ani veda neporadila a pri organovom zlyhavani .... každý lekár robí čo môže a každá sestra tiež, to len príbuzní chcú veci vidieť inak a ak sa aj stane niečo, čo nemalo byť, ja sice nemám s tým skúsennosti, tak sa to prešetruje, ťažko vysvetľovať, áno ľudský život je vzácny, ale pacientov mame všelijakých, skúste si takú prácu, keď vám pribuzni čo do ničoho nevidi lebo ujo google nadáva a hovori čo máte robiť a čo nie, to akokeby sestra diktovala IT pracovnikovi alebo ekonomke čo ma zle a ako to ma správne byť lebo AI napísal do PC info, sa spamatajte, to sa môžeme obrátiť aj my na predavačky, uradnikov učiteľov....ako sa niektorí správajú, ale nikto nevidi pozadie , sme len ľudia a zdravotníci maju v rukách životy inych ľudí, vy si to ani len neviete predstaviť co to robi z našou psychikou lebo podľa vás je umieranie asi vražda ale že to máme pred očami často to hocikto nepochopí, áno radšej v práci kde si urobim čo treba, odbijem si odchod a doma vypnem hlavu ako takáto zodpovednosť a často oči v slzách, prosím školy sú treba ísť študovať, zamestnať sa v zdravotníctve a potom uvidíte všetko z iného pohľadu a potom napíšte to čo dnes, odpojenie hadičky a smrť príbuznej je mi ľúto ale príčina smrti to nemusela byť, keďže pacient už mal O2.....a ešte dodám, keď dajú príbuzní chorého do ústavu lebo sa nedokážu už sami postarať ale od personálu vyžadujú aj nemožné, zdravotnikov je málo a práve pre takýchto ľudí ako ste vy co len nadávajú a do ničoho nevidia to vzdávajú a radšej idú robiť za pokladňu alebo do fabriky, kde nijakého príbuzného pri umieraní nedržia za ruku a pozerajú ako pomaličky odchádza z tohoto sveta, lebo sa už mu nedá pomôcť, toto nikomu vo neni zdravotnik neprajem zažiť, lebo to že aj nejednej sestre slza steká po tvári pri umieraní človeka vás nezaujíma, často sme my tie, čo aj sedíme pri lôžku umierajúceho a hľadime ho, hlavne v nocí, keď sa smrť očakáva, tak moja zlatá zvážte slova ako útočíte na sestry a všetkých zdravotníkov, každý je len človek a verím, že v každej profesií sa niečo stane, no v tých vašich hlavách vidíte len sestry ktoré si chodia do práce len oddýchnuť, pritom sa niekedy napijeeme vody, ked ideme na obed a ktorý do seba priam nahadžeme a kávu? tak tu vylievam často nedopitu ked mi končí služba a prečo? lebo je nás málo a robíme často po jednej , zodpovednosť za životy ludi za 1100€ a usmievať sa na takých príbuzných, ktorí nie sú s ničím spokojní lebo ujo google, tak prosím, zdravotnictvo potrebuje personál treba prísť a pracovať za nezaplatené nadčasy, cele dni a nocí, bez milého slová niektorých príbuzných a domov chodiť unavená, že nemáte chuť na nič, toto je praca sestry a vôbec sa nedivím že ich čoraz viac odchádza, smrť je smutná vec, ale za ňu sestry nemôžu a keď je sestra, že nemá náladu, opýtajte sa, či vôbec mala pár hodin pre seba aby si oddýchla, že nemá náladu? neni to stroj a nemusi mat svoj deň a môže byť za tým aj niečo, hlavne príjemný príbuzný alebo pacient ktorý sa hneď vyhráža dohľadom nad ZS lebo sa na neho sestra neusmieva, tak prosím, šup do školy a príďte ku nám, už teraz ste prijaté všetky ktoré máte sestry za lajdačky, ktoré na svojich pacientov kašľu a robia im úmyselne zle a neusmievaju sa od ucha k uchu non-stop, lebo nemajú rodiny, problémy nemôžu byť unavené vyčerpané a vyhorené, čo to je? hm veď vyv to viete napokon lepšie podľa vášho komentára , pekný deň
@charlotte911 presne tak 🙏 vidieť, že si skúsená sestra, veľa si toho zažila, píšeš mi z duše. Ja som tiež sestra ale na JIS, na plat sa nesťažujem ale mám v tom vždy nadčasy , už niekoľko rokov neviem, aké je to robiť normohodinu….zarobím aj o 1000€ viac ako priemer to, čo tu čítam, ale nikto by so mnou nikdy nemenil. Aj tak si myslím, že za tu zodpovednosť za ľudsky život a to, že robím za dve, by som mohla zarábať viac.
Fiha, prezerala som len prvé 2 strany a konečne sú tu reálne sumy. Keď je možnosť anonymity. 🤦♀️
Keď to tu ešte nebolo tak pod 3.000 ľudia nevstavali ani z postele 😂😂
@fadama podla mna na SK iba muzi zarabaju normalne sumy, lebo s tymto co tu citam, neviem ako ti ludia ziju a este pri tom maju deti. Podla mna je to nemozne ak by obidvaja takto zarabali.
My mame 2 deti a iba na jedlo mineme 900-1400€ mesacne (sledujeme to cez appku). A to najviac toho kupujeme v LIDLi, Kauflande… Do restauracie chodime jedine na dovolenkach (a to nie kazdy den).
Ja som asi tu jedina ktora zaraba viac ako manzel.
@fadama podla mna na SK iba muzi zarabaju normalne sumy, lebo s tymto co tu citam, neviem ako ti ludia ziju a este pri tom maju deti. Podla mna je to nemozne ak by obidvaja takto zarabali.
My mame 2 deti a iba na jedlo mineme 900-1400€ mesacne (sledujeme to cez appku). A to najviac toho kupujeme v LIDLi, Kauflande… Do restauracie chodime jedine na dovolenkach (a to nie kazdy den).
@anonym_0c0539 neviem co to je za blbost. Tu odpovedali aj muzi. To nie su zenske platy. Platy su cca take. Minas moc vela.
@anonym_0c0539 . ..určite nie si jediná,ktorá zarába viac ako manžel.Prepac,že som ti zobrala tvoj pocit výnimočnosti.
Ako koľko toho zjedia tie deti?
@anonym_autor statna nemocnica, velke mesto v rakusku , dpezializovane pracovisko, 25 hodin tyzdenne - cisty plat bez sluzieb 2600 so sluzbami medzi 3000-3500
@anonym_0c0539 určite nie si. Ja som dlho nosila domov viac ako manžel. A tiež nechápem, ako to tí ľudia s minimálnymi mzdami robia. Za jedlo sme na tom ako vy, občas aj viac, keď sú grilovačky, návštevy a pod. Reštaurácie do toho nepočítam vôbec, v tých uvalíme ďalších x peňazí.
Manažérka, 10členný tím, korporát v BA 3500€ v hrubom
Tak krasne to znie 3500eur v hrubom,kokos a realita na ucte 2500eur.Kde stat dava tolke dane a nic neni vidiet a len sa dalej a dalej zadlzujeme.
@anonym_autor Ružomberok,kuchárka v MŠ, v čistom 660, 42 rokov
@anonym_autor
@luba28 mam 56 rokov, stači?neni som mladica
@charlotte911 pytam sa kolko mas rokov praxe a nie na tvoj vek a po dalsie tvoj zamestnavatel si vyzadoval VS??,,a tiez robis na smeny ci len dennu ??,,lebo inak to nie je ok
@anonym_0c0539 ja tiez zarobím viac ako muz

Dve práce a jeden prijem z investicnej garsonky spolu cca 4500. Samoživiteľka so synom v Ba. Sektor financie, vacsinou korpo.