Koľko zarábate v hrubom a ste spokojní?
Koľko v hrubom zarábate? Ste spokojní s tým čo robíte?
@queendixie bohužiaľ. Nie. Ani moje kolegyne. Ja keď počúvam tie klamstvá o platoch tak to je do plaču. Keď chcem mať 1300 musím mať aspoň deň dovolenky, sviatok, 65 hodín nočných aj soboty nedele... cele sviatky v robote za riť. ja sa nečudujem ze nás toľko odchádza, dúfam že sa mi to tiež podarí 🙂
@queendixie ma. Ja som mala ori nizsom plate viac s.priplatkami jasne. Ale netreba pozerat.na vyslednu sumu ale pozerat na to co za tym je. Clovek je stale v robote nevyspaty unaveny. Ziadne volno
@ibatanecnica nie nemám. Mam výplatu s pripatkami 1300 a to aj s daňovým bonusom 140 na dieťa. Prax 5 rokov . Nikdy som 1400 nemala . Ani keby tam sme 24ky 200 hodín. Tak to zdania že nam nic neostane. Celé zle. 🙂
@iv007 tak PN som chvalabohu zatiaľ nemusela absolvovať ale podla kolegýň ktoré ju čerpali tak vo výplate to nebola žiadna sláva a s dôchodkom v tomto štáte už vôbec neuvažujem. Čo sa týka zdravotky tak už teraz sa považujem za samoplatcu keďže ak chcem aspoň základnú starostlivosť tak si musím zaplatiť sukromnika u ktorého musím uhradiť plnú výšku vyšetrenia 🤦♀️
@janka95 A to kde pracuješ? Ja som praktická sestra (2roky po škole) a s príplatkami mám tak priemer 1500€ v čistom, to len keď nemám nadčasy, keď mám tak kľudne aj 1700€+ 🫣
@hellwant ano, ucitel s dvomi atestaciami a pomaly 20 rocnou praxou. Avsak ako pises - na hypo, auto nestaci. Leda tak na bezny zivot a vydavky. A to druhu atestaciu si mozu urobit iba ucitelia. Ine pedagogicke pozicie maju proste dany strop ze 7 trieda, vratane atestacie. Tvoja manzelka je v 9.
@lneviemmeno krásne . Mna to za ten plat nebaví celé noci , sviatky, leto ... U nás môžeš snívať naozaj. 1400-1500 maju kolegyne so 40 ročnou praxou . Východné Slovensko. Ty budeš asi BA a okolie? Ja chcem ísť do zahraničia urcite len nech mi malý ešte podrastie :- D
@janka95 tak to potom riadny rozdiel. Ano BA :D NUSCH čiže nie štátna.. ale robila som predtým v unb v štátnej a mala som 1300€ v čistom. Kolegyne sestry majú okolo 2000€
@lneviemmeno tak to krásne. Potom uz chápem prečo taký priemer vychádza. A prečo u nás nikto robiť nechce a robíme za dve. A to nehovorím ze som od maja do septembra nemala deň dovolenky S dieťaťom ako sestra ťažko. Ďakujem ti krasne za info. A nech sa ti v práci darí :- )
Ja som po 16r zmenila prácu, nová ma baví, aj keď plat nič moc. Našťastie manžel zarába dostatočne.
@janka95 tak hej u nás sú viacerí z iných kútov Slovenska kvôli platu 🙁 je to smutné.. ďakujem, aj tebe nech sa darí 🙂
S platom nie ak ostanes asistentkou.
U nas ma asistenka nastup cca 1000,-, po skusobnej 1300-1400+HO po dohode, po roku jej rozsirujeme agendu a plat cca 1500-1600 +HO si riadi sama. Potom to je uz na nej ktorym smerom sa posunie (podpora projektov, obchod, financie, HR...).
U nas zatial kazda asistentka isla po roku-dvoch na lepsie platenu poziciu, a na jej miesto prisla ina. Tie co nepostupovali tak po case odisli same. U nas aj pri nastupe asistentke otvorene hovorime ze ocakavame po roku-dvoch zmenu pozicie na vyssiu. Postupne sa jej ponuka sirsia agenda a zvysenie platu. Moznosti u nas su.
Práca ma baví, ale keďže vieme aké sú platy v školstve, asi nemôžem povedať, že som spokojná. A to si robim dookola vzdelavania, aby sa mi aspoň takto plat zvýšil o pár percent. Je to naozaj poslanie a keby nemám manžela, ktorý "nás živý", určite by som musela rozmýšľať nad druhou prácou.
@lneviemmeno anto kde prosim ta pracujes? Ja chcem zostat v zdravotnictve ale rozmyslam ze kde. Chcela bybsom.viac zarabat

No nemám nejak nadpriemerný plat ale mala som prácu keď som mala menej v hrubom no v čistom to nebolo až také hrozne ako teraz v čistom po všetkých odvodoch mam o par stoviek viac no aj viac povinnosti. Lebo zamestnávateľ má pocit ze keď mam v hrubom ako-tak fajn takže aj v čistom musím byť nadpriemerne spoko. Zhrniem: radšej menej s menšou zodpovednosťou ako naoko viac a naložia ti ako somarovi a v konečnom dôsledku zaplatíš také odvody ze si skoro na tom istom...