Kto platí 7 dní paragrafu?
ahojte prosim vas chcem sa spytat ci 7dni paragrafu plati zamestnavatel zo svojho vrecka alebo si ho uplatni od statu?..
@janulka2811 ten kto má 8 hodinový pracovný čas, je to 56 hodín. Práve oproti mne sedí mzdova účtovníčka takže to mám z prvej ruky 😊
@tomikejt ukáž mi v dnešnej dobe,kto má zaplatenú aj prestávku zamestnávateľom 😂😂😂 či ľudia majú 8,5hodinovú zmenu???
Tak pozdrav pani účtovníčku,škoda reči s tebou ... 😄😄😄 prajem krásny 8hodinovy pracovny režim.
@korunka1
7x7,5 = ... ??? Chvíľka napätia 52,5 ... 👍
Ach ... aj tebe prajem pekný deň korunka
@janulka2811 áno u nás vo firme máme pracovnu dobu od 7:00 do 15:30 😊 a pripájam ti aj dôkaz o 56 hodinách 😉 ale veď škoda reči so mnou 😂 https://www.grafton.sk/blog/2016/08/pracovna-po...
@janulka2811 prečo mi z paragrafu odratávaš obed? Ja robím 8 hodín+ 0,5 h.obed
Vaď sa so svojou mzdárkou alebo majiteľom a nie so mnou...oni to počítajú blbo a teba ojebabrajú
@janulka2811 ja mam 8 hodin pracovny cas plus pol hod prestavku - normalny pracovny cas. prvu odpoved si napisala zcesty - odpovedala si na nepolozenu utazku, teraz uz len mutis vodu ... raz je paragraf na pracovny den, tak na pracovny den. nie 7, ci 8 hodin.
@janulka2811 ale tvoj pracovny cas pri 1zmennej prevadzke je 8 hodin (plus 0,5hodiny obed) - v zmysle zakonnika prace...
@janulka2811 no a tu je pes zakopaný, práve preto sa uvádza 7 dní, lebo tvoj 1 deň, keďže robíš na smeny je iný ako môj 1 deň...
Tak a si to poriešila pomazaním všetkých príspevkov 🙂🙂
A tak pekne sme sa rozprávali 😂
@korunka1
Pracovná doba od 6:00-14:00 je 8hod.s tym že zaplatena suma je za 7,5hodiny.
Ty keď pracuješ od 7:00-15:30 je 8hodin plus prestávka,no každá firma má svoju pracovnú dobu.
Škoda reči,keďže každý má inú firmu ... ja si stojim za svojím a ty si stoj za svojím ...
@tomikejt tady je vidieť,že vážne škoda času.
Prajem pekný pracovny deň 8hodinový plus prestávka 😝
Inak mi je trocha smiesno ze sa tu dohadujeme ze ci 8, alebo 7,5. Moj muz robi 24ky, ktore nepozna ani zakonnik prace a rataju im cely cas iba 23 hodin. Si to zratajte kolko je to do roka hodin v lufte. A mohli sa stazovat aj prezidentovi, a skoncili so zrazkami z platu pre nedodrzanie postupu staznosti.
@janulka2811 prosim ta, uznaj si chybu a nesnaz sa uz vysvetlovat nevysvetlitelne. Citacia zo zakona: (2) Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu:
a) vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení
1. pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času,
... zakon pise 7 dni, neplet hodiny ani to, ze niekto ma ine zmeny ako druhy ..... jasne, mame ine zmluvy, ine pracovne casy, ale ty sa tu hadas o hodinach a o tvojom konkretnom pripade. potom si uz zacala cuvat, lebo si zistila ze hovoris A a skutocnostou je B (nehovoriac o tom, ze na zaciatku si sem plietla SP ... )
@janulka2811 nejaky problem? ok, dajme inu temu, lokomo makeri, mozno k tomu mas tiez par profi priprcov.
@ukulela a tomikejt urážať vám ,,dámy,, ide pekne,hlavne keď si človek napíše svoj názor.
No prajem vám krásny zbytok dňa a ano som šťastný to človek,že nepracujem od 7:00-15:30h 😝😝😝
@janulka2811 ale veď ťa nikto neuráža, to ty si nás presviedčala o 52,5 hod a keď som ti napísala že môže byt 56 tak si sa vysmievala že nie.. ja som spokojná so svojou prac.dobou.
@tomikejt kto sa vysmieval ???
Ja som písala,že mám 52,5 hodin paragrafu na seba plus to isté na rodinného príslušníka.
To,že ty pracuješ v inej firme a o niečo dlhšie je opäť niečo iné preboha ...
@janulka2811 pisala si nieco ine, potvrdia mi to určite viaceré, ale keďže si si vymazala príspevky, to svedčí o tom že si nevies priznať chybu..
@janulka2811 prosim ta, kto ta urazal? podala si najprv zmatocnu a chybnu info, potom pre istotu vymazala komenty ... a teraz ta urazam? (ja som so svojou pracou spokojna, takze si ju dnes uzijem dokonca od 8:30 do 17:30)

@janulka2811 ..nedá mi, nezavádzaj....je to 7 dní, nie 52,5 hodín