Kto pracuje na VÚC?
Prosím vás, keď chcú dieťa vyradiť z centra ktoré patrí pod mesto (dieťa so špeciálnymi potrebami), bolo mu uznané vúc , že má nárok na to centrum, oni ho chcú vyradiť že nespolupracuje. Ale papier mám podpísať že na moju žiadosť ukončuje spoluprácu s nimi. Lebo že ja buď mať zbytočne opletačky s vúc potom. Že to pošlú na každú škôlku a školu keď sa bude niekam hlásiť a budeme mať problém.
Je to normálne?
Ide najskor o socialnu sluzbu kt poskytuje vuc zo zakona a ty mas posudok odkazanosti na socialnu sluzbu z VUC ty si mozes vybrat lubovolneho poskytovatla schvaleneho VUC
Áno tak, ide o sociálnu službu a on tam navštevuje rôzne terapie. A teraz mi chcú posunúť že na moju žiadosť ukončuje spoluprácu s nimi. Ja len zato, či ozaj potom budeme mať problém ho niekam dostať, keby to je vyradenie z ich strany.
@loginexistuje ja viem že môžem. Len mi nejde do hlavy, prečo to chcú takto, že ja odstupuje od zmluvy, keď vlastne oni majú problém.
@melanta áno viem, nepodpísala som. Len mi povedali, že keď to pôjde s tým že oni ho vylúčili, pôjde to na vúc a ja buď mať s tým starosti. Že potom to dostane každé centrum škôlka kam ho budem chcieť umiestniť a bude s tým problém.
Nemyslím si, že VUC bude ostatné zariadenia informovať o tom, že z pôvodného malého vylúčili pre nespoluprácu. Skôr si myslím, že to povedali, aby ťa odradili.
@melanta ja si to tiez myslím, ale mohli sme si to normálne odkomunikovať. V mojom zaue tiež nieje im robiť problémy, len má zaráža ten prístup. 😔