Ktorá práca je náročnejšia: sanitárka alebo praktická sestra?
?
@anonym_autor prakticku mozes robit aj na oddeleni kde sa poriadne nabehas, ale aj v ambulancii, kde budes mat relativne klud.. samozrejme prakticka je narocnejsia na vykony a zodpovednost
Vsetkých adeptov na pracu v zdravotnictve by som najprv poslala na tyzden medzi pacientov,90 % nema sajnu co idu studovat a co budu robit.
Sanitarku by som nesla robit ani za nic - nabehas sa ako diva svina, vozis pacientov na vysetrenia, aj leziakov, este lepsie ak musis ist mimo budovu a vonku prsi/snezi… Ale ano, zodpovednost je mensia ako pri praktickej sestre, lenze plat je za to mnozstvo prace nizky. Budes sa nadrapovat s ludmi, aj obeznymi, nevladnymi, prebalovat, odsavat… Ja tie baby obdivujem..
No taky ošetrovatel sa nabeha viac...u nas sanitarka ani sestra nejde sama s ležiacim pacientom....Ked je obezny pacient tak polohujeme 4 s nikým sa nenadrapujem, ked osetrovatel nevysadi ja nevysadzam niesom žeriav....inak máme polohovacie postele ale stane sa že taku váhu nevedia otočiť a nikto nemoze po nas chcieť polohovať a 2 hodiny keď ma 150 kg....Neviem kto by radšej robil za menej penazi sanitarku ked môže robiť prakticku sestru.
Zodpovednosťou je najnižšie sanitácia, robí pomocné prace. Inak reálne to závisí od oddelenia, niektoré sú ľahšie a typ ako doliečovak a chirurgia sa nadrie….

@anonym_autor podla mna je lepsie sa spytat co je platovo vyhodnejsie a vacsia zodpovednost... a to je prakticka sestra...