icon

Ktorú z tých uchádzačiek by ste si radšej vybrali za zamestnanca?

8. sep 2020

Ahojte, len rýchly prieskum. Ak by ste sa museli rozhodnúť medzi dvomi uchádzačkami o zamestnanie, vybrali by ste si radšej:

1. mladá kočka po vysokej, ktorá mala dlhodobú brigádu, zlatá, milá, sympoška.
2. pani cca 50, nestriedala roboty, sympatická, zlatá...

Mám strašnú dilemu :D s mladou si budeme rozumieť, padne do kolektívu, ale môže hľadať časom lepšie, ísť na materskú atd........Zasa pani bude spolahlivá, pravdepodobne hľadá dlhodobú prácu....

Jedná sa o prácu v obchode.

tripetta
8. sep 2020

Ja by som zamestnala, ak by to bolo možné, radšej muža, než ženu. Ženské kolektívy sú tie najhoršie.

autor
8. sep 2020

@panelacikova nie je to taký obchod. Je to kníhkupectvo v obchodnom centre 🙂

solange7
8. sep 2020

@ivkazba 😀 tak toto je dalsia vec, do ktorej dnes nemam naladu zabrdat. Pred par rokmi som pracovala ako personalistka. Ale tuto platformu som nevyuzivala.

autor
8. sep 2020

Baby, začalo sa to tu zvrhávať na niečo, čo som nechcela.
Ja viem, koho hľadám aj čo má spĺňať.....ja nejdem nikoho diskriminovať na základe veku ani nič podobné. Proste obidve boli super, mali rozhľad čo potrebujem, boli sympatické, sadli mi ako osoby. A preto sa neviem rozhodnúť. Pretože obidve sa mi dostali do užšieho výberu.....
K námietkam, že neni dobré to brať tak že odíde mladá na materskú, no bohužiaľ aj to je ukazovateľ pri rozhodovaní, lebo nebudem snáď niekoho zaúčať mesiac keď mi potom odíde pred Vianocami napr. A tu na koni denne vidíme že hneď ako si baba nájde dve čiarky už špekulujú s PN (česť výnimkám) takže keď si môžem vybrať si vyberiem. Len som chcela radu nie hádky 🙂

marca12
8. sep 2020

Mlada krv je drava,este ju to bavi. Kdezto starsia usadena pani,ktovie,ci ju to bude bavit. Neda sa odpovedat na tvoju otazku. Ja by som sa rozhodla podla pocitu,pri ktorej si sa citila lepsie

autor
8. sep 2020

@ivkazba ďakujem za normálny názor 🙂

leuchtturm
8. sep 2020

tu starsiu pani by som vybrala. Mlada kocka nestudovala VS na to, aby potom robila za par supiek v obchode. Aj tak ti za chvilu odide za lepsou pracou, zalozi si rodinu, odstahuje sa mozno atd. atd.

marca12
8. sep 2020

Ak zvazujes aj tymto smerom,co ak odide a boli ti obidve sympaticke,tak by som brala asi starsiu.

ivkazba
8. sep 2020

@leuchtturm moja mama robí v Bille v lahôdkach a má 2 kolegyne (rovnako ako moja mama s učňovkou krájajú šunky a vážia údené makrely), ktoré majú VŠ. Jedna vec je vyštudovať školu a druhá vec je praktická použiteľnosť človeka v praxi. A to sú 2 veci, ktoré nie vždy sú kompatibilné. 😉 A to sú väčšinou veci, ktoré na človeku vidno keď s ním sedíš face to face.

deniskap
8. sep 2020

A čo tak ich otestovať pri nejakej modelovej situácii? Predávať knihy nie je ako predávať v potravinách, ja by som očakávala od takejto predavačky aj nejaký prehľad. Či sa mýlim?

h2
8. sep 2020

@ukulela Toto ale nie je ten prípad. Viaceré z nás písali, že by dali šancu staršej nie preto, že mladá môže ísť na materskú. Toto by pre mňa nebol dôvod, nie v dnešnej dobe, kedy ženy bežne chodia na materskú po 35-ke. Ide o to, že sa jedná o prácu v obchode a mladá má VŠ. Asi ju neštudovala na to, aby bola predavačka. Predpokladám, že tam chce pracovať, kým si nenájde niečo lepšie.

autor
8. sep 2020

@deniskap samozrejme a ten ako som písala majú 🙂

eeffka
8. sep 2020

ja ako skoro rovesnicka som za tu 50r pani 🙂 nie kvoli materskej, ale sorry aby vysokoskolacka knizky v hypermarkete predavala dlhodobo? tak o tom isto nesniva, len potrebuje vykryt zivotne naklady, cize ta vam zmizne jak para nad hrncom

autor
8. sep 2020

@eeffka Inak ja nechápem tento názor :D že vysokoškoláci majú veľké ambície a budú mať neviem aké platy.......Mne je to až na smiech normálne. Ja som od 19 robila, zarábala som fakt nadpriemer a to som ani vysokú nemala. A môžem s kľudom povedať, že mám pre potencionalneho zamestnavateľa väčšiu hodnotu, ako vysokoškoláčka, čo má príliš vysoké očakávania a absolútne žiadnu prax (ak nerátam brigády v šenkoch). A ver, že vždy si zamestnavateľ vyberie takú, čo nemá vysokú ale má prax.
Čiže ani ta absolventka nemusí mať tak veľký výber a potenciál hneď sa zamestnať v super platenom zamestnaní 🙂 a v kníhkupectve človek pracuje kvôli tomu, že ho to baví, nie v prvom rade kvôli príjmu, tj ako ja 🙂 a to som z bývalého zamestnania odišla dobrovoľne.

thoughtfulweirdo
8. sep 2020

Neviem, ako sa pracuje u vás, ale kamarátka pracovala v kníhkupectve v obchodnom centre, robila 12ky a okrem pauzy si nemohla sadnúť. Je taký stereotypný predpoklad, že starší ľudia môžu skôr mať už problémy s chrbticou, kĺbmi... Moja mama je v tom veku, takže mi je jasné, že 50nicka nie je žiadna babka, ale celé dni na nohách a vlacenie ťažkých krabíc by jej už robilo problém. Pani asi vie, do čoho ide a citi sa na to, ale ja by som ako zamestnávateľ aj toto brala do úvahy.

eeffka
8. sep 2020

ak studujem na VS, tak je knihkupectvo brigada snov, ale nasledne si snad hladam pracu podla toho co som vystudovala? aj ked ja som robila v odbore popri skole
to nie je o plate, ale naco investovat 5r do studia? ale ja som stara skola co isla na VS lebo chcela nie lebo isli vsetci

belllinka
8. sep 2020

@marca12 zas tu dravost asi velmi v knihkupectve nevyuzije 🙂 Podla mna sa tam mlada bude nudit a rychlo si najde nieco ine. Starsia bude vdacna za robotu.

autor
8. sep 2020

@belllinka mám tu druhú kočku, tiež mladá a je tu už 2 roky, spoľahlivá, baví ju to, dravá a spokojná 🙂

marca12
8. sep 2020

@belllinka by si sa cudovala. V kazdom obchode je vidiet,ci to predavacku bavi alebo nie,je to vizitka obchodu. O knihy sa treba starat,prezentovat,uputat a ked to niekoho nebavi,tak odplasi aj zakaznikov. Ja osobne mam par obchodov,do ktorych nechodim kvoli predavackam.

deti95060810
8. sep 2020

obe nemôžeš? .... tak potom staršiu pani...

1andrea111
8. sep 2020

Vybrala by som si mladú, ja v kníhkupectvách stretávam hlavne mladé baby,je to také oživenie predajne.

mogaa
8. sep 2020

Ono práve z dôvodov ktoré píšeš by som vzala 50-tničku😉mladá ti o 2-3mesiace otehotnie a hodí sa na PN😉sama to vidíš tu na MK, len hľadajú dôvod prečo na PN - buď že sú celý deň na nohách alebo strach z covidu....ďaľšia veľmi pravdepodobná vec sú ambície, ak zamestnáš kočku s VŠ bude hľadať niečo lepšie ako predavačku....je to žiaľ tak

eliska13
8. sep 2020

Vybrala by som si pani 50 tnicku určite to je pre ňu tazsie byť bez prace, mladá si ľahšie nájde a zase v obchode je veľká fluktuáciu a myslím, že pre VS je to len prestup a stanica

luulinkaa
8. sep 2020

Ak sa jedná o prácu v obchode zobrala by som tu pani, mladšia si nájde ľahšie prácu

syslik81
8. sep 2020

mlada ti skor zdrhne.. bude za lepsim alebo materska ..starsia ma skusenost deti odrastene a rada ze ma neaku pracu ... do kolektivu zapadne i starsia -mnohokrat su lepsie ako tie mlade..

lenuliatko84
8. sep 2020

Pani ,este aspon 14 rokov bude u teba robit a nebude s detmi na ocr

panelacikova
8. sep 2020

autorke: tak potom by som kládla dôraz na to, ako sa dotyčné vyznajú v literatúre, ak ani jedna, aký majú vzťah ku knihám. predsa len, sčítaný človek aspoň čo-to pochytí, ale človek nesčítaný ani nie... mladá bude síce svižnejšia, no staršia si bude vážiť pokojné miesto v kníhkupectve - myslím.

petruska19
8. sep 2020

Ty si v pozícii vedúcej?

fajnova
8. sep 2020

Ja sa pripájam k väčšine a určite by som prijala staršiu pani. Presne z dôvodov ktoré si vymenovala a preto, že staršia bude vďačná za príležitosť a bude sa roboty držať ako kliešť. Mladá dostane lepšiu ponuku a nezostane po nej ani smrad. Nechcem nikoho podceňovať ani preceňovať, ale proste roky praxe ma naučili.

lauriema
8. sep 2020

Podľa Mna staršia Pani, mladá ako píšeš sa môže vydať, ísť na materskú potom budeš hľadať zástup,