Ktorú z tých uchádzačiek by ste si radšej vybrali za zamestnanca?
Ahojte, len rýchly prieskum. Ak by ste sa museli rozhodnúť medzi dvomi uchádzačkami o zamestnanie, vybrali by ste si radšej:
1. mladá kočka po vysokej, ktorá mala dlhodobú brigádu, zlatá, milá, sympoška.
2. pani cca 50, nestriedala roboty, sympatická, zlatá...
Mám strašnú dilemu :D s mladou si budeme rozumieť, padne do kolektívu, ale môže hľadať časom lepšie, ísť na materskú atd........Zasa pani bude spolahlivá, pravdepodobne hľadá dlhodobú prácu....
Jedná sa o prácu v obchode.
Keď si toto povie každý tak pani už prácu asi nikde nenájde... Podľa mňa má oproti mladej jedno veľké plus...
Tak super 😉
Toto je diskutabilná téma. Predsudky boli, sú a budú.Sama som v tej situácii a už fakt neviem, čo robiť. Či vôbec mám písať CV. Človek chce prácu a je vďačný a HR to vidí inak.
Ja keď som robila výbermi, vždy som sa riadila intuíciou. Tá má nikdy nesklamala 😉
@ivkazba vies co? Segra je po 50tke,ing.spolahliva 25r robila v jednej firme,kde ale rusili miesta a presuvali inde... odvtedy sa pretlka,strasne mi je jej luto. Vies preco? 50r nie je zena nad hrobom preboha ,ani nemusi mat xy zdravotnych problemov. Ale vies co je problem? Ocakavania mladych manazeriek...
Ono jasne,ze aj ked ovladas xy systemov uctovania ,tak kazda firma ma este svoje specifika....mlada baba kukne ,chyti,robi, mozno s chybami, ale robi mozno o kusok rychlejsie a to sa im asi paci ..stalo sa ze sa spytala na nieco, odbila ju ze to som vam ulazovala pred tyzdnom...ok ale nie vsetko si zapamatas hned,aj ked mas 30 a robis si poznamky..🤦♀️...
alebo, a to velmi casto, maju pocit ze ked tam maju do 30r,tak 50r tam nezapada a pod... a toto je smutne.
A este zazila pripad,kde zenska brala vzdy ludi z uradu dostala na nich prispevok a potom hned ako mphla ich vymenila za dalsieho...ryža...🤦♀️🤦♀️🤦♀️
By si sa divila co vsetko zena okolo 50r zazije..
A potom,co si budeme hovorit,lepsie miesta su po znamosti hned prec....
Takze ver tomu,ze by si velmi vazila ,keby jej niekto dal sancu,ze vsetko zvladne,aj ked sa snazi..
Jo a ani,hlada si aj hocijaku inu robotu, ale to ju zas poslu ze je prekvalifikovana... cele zle tento system.
Práca roka pre VS študentku ako predavačka
@kristina2015 pre studentku celkom dobra brigada, pre absolventku skoda.
Ja ked pridem do knihkupectva ocakavam, ze pani/slecna mi vie poradit kde najdem ake zanre, co su najnovsie bestsellery, poradit co by ma podla mojich zaujmov (napr. Zboznujem scifi a fantasy) mohlo zaujat a hlavne velke plus ak ma co to precitane 🙂. A na to clovek pride po par otazkach pre koho su knihy konicek a kto to robi, aby mal na zaplatenie uctov.(Dost casto to byvaju ludia z tej druhej kategorie). Podla toho by som ja vybrala cloveka do knihkupectva. Drzim palce v rozhodovani.
V kníhkupectve? No vybrala by som si tu, ktora má.rada literatúru a rada číta 😉
Ja som radšej za zmiešaný kolektív, nerobí dobrotu všetko mladé a zas ani všetko staršie. Takže ja by som tiež inklinovala k 50.rocnej.
Určite 2

Ďakujem všetkým za názory. 🙂 Nakoniec som sa rozhodla pre inú, bez vysokej, nie absolventka. Najlepšie sme si sadli, najlepšie sa vyznala a mala som z nej najlepší pocit.
@petruska19 áno.