Mám ísť na brigádu do Čiech?
Ahojte..celu noc som nemohla spat..v hlave milion otazok..a dost zmatenych odpovedi...no aby som bola konkretna..mam dve deti..10 r..a 15mes...manzel robi v stavebnictve..a nakolko je take pocasie ake je, momentalne je doma...mne sa ponukla "brigada"..avsak v Cechach...na dva mesiace...mozno i dlhsie...chcela by som par nazorov..co by ste robili vy...isli by ste od deti? ☹ Este poviem,ze co sa tyka vychovy,verim ze manzel by to zvladol...ibaze byvame s mojou krstnou /70/ a slobodnym bratrancom /48/...manzel je taky,ze co na srdci,to na jazyku...a im sa to nie vzdy paci...z coho vyplyva aj moja obava...aby tu neboli hadky alebo nieco podobne...preto sa asi velmi neviem rozhodnut,ci ist alebo nie...
Z mojho pohladu nechapem, preco si brigadu nehlada tvoj manzel ale ty, ked je situaciia taka, ze mate este male dieta, ja by som od deti neodisla a vobec, ked je este jedno take male...ak robi v stavebnictve, pomocne prace sa najdu aj v interieri.....
@jeennyv nuz,ver alebo nie..skusali sme..obvolavali znamych i neznamych a nic...ja som si brigadu nehladala..len mi bola ponuknuta...ja by som chcela ist do prace..ibaze CR sa mi zda byt daleko..o to mi ide...
@pribinak par korun by to nebolo,kedze tam pracuje sesternica, viem presne...a na druhej strane..keby nebol doma muz,ja by som robit ist nemohla..nakolko by sa nebol kto postarat o deti..
Urcite neodist dieta mamu potrebuju a este 15 mesacna niekedy mi zeny mame toho dost s nie chlap a este ako pises ze co na srdci to na jazyku nebojis sa ze pridu do konfliktu nech si pokusi hladat on pracu aj v zahranici a nemusi robit len stavebnictvo du zavody kde nepotrebuje prax
@michaela025 on inak pracuje v zahranici..len momentalne sa to stale preklada..kvoli pocasiu...mne tu ponuku dala vcera sesternica..najprv som sa nadchla,ze bolo by fajn po troch rokoch zas pracovat..len ta dialka ma desi...a to,ze by som nemoohla byt s detmi..to ma "stve" najviac...zas ale nechcem u nej vyzerat,ze sa mi nechce robit...
@alexandra2710 tak to si nema co mysliet este mas malinku malu a najviac teba potrebuje u vas nie je nieco na blizku aby si bola snimi viem ze chlap co ma stavebnictvo je teraz toto pocasie najhorsie muz stym robi popri zamestnaniu a zhana zakazky 3mesiace roboty a roboty a potom zas nic nech si aj on pokusi sa tak zamestnet kde ma cely rok prijem toto murarstvo su len bokovky nie na cely rok
to akože važne od 15 mesačneho dieťata chceš odijsť akože sa na mňa nehnevaj ale od ani nie ročneho maleho odijsť ved to mamu potrebuje mysliš že manžel s nim da rady to nieje veľke ako pišeš 10 ročny že to pochopi toto je maly kojenec peniaze su jedna vec a nechať male dieťa ved ty poberaš matersku a automaticky ti zanikne a budeš musieť nanovo vybavovať pre manžela všetky doklady ja ti radim nerob to lebo dieťa je maličke ked bude plakať za maminou čo je pravdepodobne tak čo v noci sadneš na vlak z čiech a ideš domov ved to nieje za rohom dieťa ťa potrebuje aj moja sestra je na materskej a švagor tiež robi iba na stavbach a čo maju robiť a ešte ked byvate z cudzimi ľudmi v dome preňho myslim nebolo by to dobre aj tak si urobiš po svojom tak to je ťažko radiť
Ak je peniaze v rodine potreba, tak nemas nad cim rozmyslat, niekedy chodili deti bezne do jasli v roku a pol, aj skor, ty mas vyhodu ze s malymi moze byt manzel.
@alexandra2710 pred sesternicou sa nemusis citit previnilo, ze sa ti nechce robit. Su to tvoje deti, tvoje rozhodnutia, tvoj zivot. A kedze manzel robi v zahranici, tak tie peniaze asi az tak nutne nepotrebujete a uz vydrzite kym pojde opat do prace. Uzivaj si deti, uzivaj si manzela, a nenahanaj nejaku imaginarnu prilezitost. Este sa v zivote narobis dost, ale deti ta potrebuju teraz, to mladsie je este malinke a zbytocne by si kvoli mesiacu brigady rozhadzala celu domacnost. Prejde februar, od marca sa v stavebnictve fici, takze kvoli mesiacu by som toto na tvojom mieste urcite neriesila, ak nie ste v zufalej zivotnej financnej situacii.
@alexandra2710 a vieš, že ja by som na tvojom mieste išla? ...však z brigády môžeš kedykoľvek odísť...15 mesačné dieťatko už nie je úplne malinké a aj keby to pre vás všetkých bolo ťažké, je to vec na mesiac, maximálne dva...
Držím palce...rozhoduj sa aj hlavou, nie len srdcom a samozrejme s manželom 😉
@alexandra2710 toto asi nie je len o peniazoch.ty asi tiez tuzis na chvilu vypadnut od deti.to ma kazda zena.aj ked ti bude luto ze si v praci, ze ich nevidis.keby to bolo blizko tak by som povedala hajde na brigadu ale uprimne ti poviem ze neviem ci bez deti vydrzis napr jeden cely tyzden.preplaces vankus, ver mi.
Ja mam 13 mes dvojicky a isla som na plny uvazok naspat do prace ked mali presne jeden rok.islo mi srdce roztrhnut zo zaciatku.ale situacia je taka ze chceme kupit za rok dom a teda chceme nieco usetrit.ved je to aj pre nase deti a buducnost.velmi sa tesim ze som naspat v praci lebo milujem svoju pracu a mame dobry kolektiv takze sa kazdy den aj nasmejeme.a deti aj tak za chvilu idu do skolky takze co by som doma robila.cim dlhsie si s detmi doma tym tazsie je ist naspat do prace.skus brigadu a ak to z tvohej strany bude tazke tak sa vrat naspat k detom.ved svet sa nezruti ak jednu prekazku vzdáš.zelam vela stastia.
@alexandra2710 toto asi nie je len o peniazoch.ty asi tiez tuzis na chvilu vypadnut od deti.to ma kazda zena.aj ked ti bude luto ze si v praci, ze ich nevidis.keby to bolo blizko tak by som povedala hajde na brigadu ale uprimne ti poviem ze neviem ci bez deti vydrzis napr jeden cely tyzden.preplaces vankus, ver mi.
Ja mam 13 mes dvojicky a isla som na plny uvazok naspat do prace ked mali presne jeden rok.islo mi srdce roztrhnut zo zaciatku.ale situacia je taka ze chceme kupit za rok dom a teda chceme nieco usetrit.ved je to aj pre nase deti a buducnost.velmi sa tesim ze som naspat v praci lebo milujem svoju pracu a mame dobry kolektiv takze sa kazdy den aj nasmejeme.a deti aj tak za chvilu idu do skolky takze co by som doma robila.cim dlhsie si s detmi doma tym tazsie je ist naspat do prace.skus brigadu a ak to z tvojej strany bude tazke tak sa vrat naspat k detom.ved svet sa nezruti ak jednu prekazku vzdáš.zelam vela stastia.
Dakujem vam za nazory..co sa tyka malej...verim,ze manzel by to zvladol...mala je zlata..smejo..dvakrat denne spi...celu noc tiez...ja tu brigadu vnimam skor ako prilezitost pre samu seba..kazda z vas ma kusok pravdy..preto fakt neviem,co robit..
ja by som nesla.nevedela by som si predstavit byt tak dlho prec od deti.peniaze boli aj budu.verim,ze ti je dlho na MD,ale predsa deti ta potrebuju.
@oladuna to neviem ani ja..ci bez nich vydrzim..a ze preplacem vankus,to som si ista...
Na brigádu nech ide ocinko a ty sa staraj o deti. 15 mes. dieťa je malé. Psychicky sa len budeš trápiť. ja by som nešla.
@alexandra2710 keby si bola presvedčená, že nechceš, tak by si to neriešila 🙂 takže choď, a keď to bude zlé, tak sa môžeš vrátiť 🙂 asi ma tu zabijú, ale aj my matky sme nahraditeľné čo sa starostlivosti o deti týka 🙂 a podľa mňa je len dobre, že si manžel aspoň nachvíľu vyskúša kompletnú starostlivosť o rodinu, aspoň si bude viac vážiť, čo pre vás robíš... okrem toho, ČR nie kraj sveta, vlaky busy jazdia pravidelne, takže niečo nadrobíš, vyčaruješ tri štyri dni voľna a prídeš si domov všetkých vystískať 🙂 niekto sa dokáže pri plienkach a kašičkách realizovať aj 10 rokov v kuse, niekto má širší záber, to neznamená, že si horšia ako iné 🙂 držím palce
Ja by som brala s velkou rezervou tie reci, ze 15mesacne dieta je prilis male, aby bolo bez matky. V inych krajinach je uplne bezne, ze zena pracuje od 6 mesiacov dietata, vo vela zapadnych krajinach ide do prace aj skor. A deti to preziju, cuduj sa svet.
Chod a realizuj sa. Nie je tvojou vylucnou ulohou sediet doma za pecou a okolo deti behat, obzvlast, ak ste na deti dvaja. Manzel sa tu chvilu postara, a keby nie, tak sa vratis, nebudu ta tam hadam nasilu drzat. Nuz a peniaze sa vam vzdy zidu.
@sissy27
@radsej_knihu dakujem babenky...povzbudive slova som asi potrebovala..je asi ine,ist do prace..a poobede,vecer sa vratit domov...ako byt mimo par mesiacov...ale ked to zvladne kopa chlapov a zien...tak preco nie ja? 🙂 i ked..je to uz davnejsie..ked starsia bola mensia a ja som musela do nemocnice...kedze som s nou bola sama...bola u mojej sestry...4 dni som si nemohla ani len jej fotku vystavit na stolik...lebo som hned ronila krokodilie slzy...teraz myslim ze to bude podobne...i ked mozno o to lahsie,ze budu s muzom...
tiež by som išla... 15mesačné dieťa už nie je tak malé. Áno odchádzalo by sa mi ťažko, ale keď viem, že je to max. na 2 mesiace a peniaze potrebujete. Keby ju mám nechať s cudzími ľuďmi tak dobre...ale bude doma, vo svojom prostredí a so svojím otcom. A presne ako píše @sissy27 , manžel ťa začne vnímať úplne inak, aj všetko čo robíš. 🙂
@alexandra2710 tak dajte inzerat napr.na bazos ze robi take a take prace isto sa mu niekto v okoli ozve.Aj moj muz robil dlhe roky v stavebnictve a prave cez leto je najviac roboty a chlap ma zostat prave cez zimu doma a nie teraz.Takze pekne vyzen muza do prace a ty pri detoch.Toto by moj muz veru nikdy nedovolil radsej by on isiel do zahranicia ako by mna mal pustit prec.A to som naozaj uz 10rokov doma a aj cez zimu sme to vzdy nadherne zvladli.

Kedze je to brigada, velke prachy asi nezarobis, kvoli brigade a par korunam by som od 15 mes dietata neodchadzala
Vsak nech ide mu na brigadu