Mám problém nájsť si prácu kvôli škôlke
Mam len ja tento problém? Už som z toho na nervy. Mala som už niekoľko dobrých ponúk, ale všetko som musela odmietnuť, lebo by som nestíhala vybrať dieťa zo škôlky. To už sa nikde nerobí do 16:30?
No u nás je ten problém , že na manžela sa nemôžem spoliehať, lebo nema presnu prac. dobu a vela a casto cestuje prec.
Tohoto sa desim aj ja, vo vsetkych pracach co som robila som bola bud do 5, alebo do 6.. Zatial jedine co ma napada ako riesenie je hladat si pracu na polovicny uvazok, aj na ukor penazi.. Muz bezne pracuje do pol 6tej, nemal by kto deti zo skolky vybrat..
@janulienkajanka Ja som mala tiež tento problém. Manžel na týždňovke a ja do 18 tej v robote. Bolo to dávno, hľadala som nejakú tetu, študentku, bola som ochotná zaplatiť a nič. Dnes verím, že by som našla. Susedia, dôchodkyne - bývalé učiteľky, v škôlke sa spýtaj. Vyriešili sme to nakoniec tak, že staršia chodila pre mladšiu, mala osem rokov. Našťastie škôlka bola v tesnej blízkosti školy a paneláku, žiadna cesta, doma mali mobil na ktorý som im volala, či sú už doma. Verím, že je to ťažké, ale nevzdávaj sa.
@janulienkajanka hladame si prácu nie podla ,,super ponuk,, ale podla toho ako to vyhovuje rodine..holt nemozu obaja robiť cely den...do 16:30 sa bezne robí aj kamoška tak pracovala ale jednoducho nestihala prisť do MŠ aj druha kamoška mi hovorila ze autom ide ako Fitipaldi ze to je proste na ,,havarku,, a to ma robotu a školku v podstate v jednej mestkej časti - ale tie zapchy su nenormalne...
Takze obe požiadali o skrateny uväzok...jedna hned na začiatku a vyhoveli jej. Druha časom tiež. Ja som si hned hladala pol uväzok tak aby som stihala. Alebo nastupia babky, alebo nejake ochotne tetušky, kamošky.
Pozerala som uz aj polovicne uvazky,ale je ich minimum. Ale dakujem za pomoc a podporu.
@janulienkajanka ak je to taka dobra ponuka tak by som to riesila studentkou ci inou pani na vyberanie dietata ....
@sardinka335 tak tak, si to vystihla, tiež robím na polovičný, na plný by som to teraz nedala, keď neviem, koľko bude chorá, keď sa to ustáli, prejdem na plný, ale pod podmienkou plánovania smien
No budem to musiet prehodnotit, ci peniaze alebo dieta. Aj tak mam pocit ze sme s malou malo spolu, ved rano ju dam do skolky a porobote ju vyzdvihnem o 5, kym prijdem domov je pol6 a o pol 8 ide uz spat. Nechapem kam tato doba speje. Nasi rodicia chodili normalne do roboty a este aj na nas mali cas.
toto je zial problem uplne vsetkych rodin...kedysi sa pracovalo skor od 7 do 15:30 , rano sa skoro vstavalo, deti do skolky na 6:30, do skoly na schadzanie ..ale sa skor koncilo..teraz je bezna pracovna doba od 8 do 17:00 alebo od 9 do 18:00, ked je na obed len 30 min tak o pol hodiny kratsie...nemysli sa pri tom vobec na to, ze skolky funguju do 17:00...moznosti je viac, kazdy skusa co moze:
1. najst si pracu na skrateny uvazok (6 hodin denne a koncit skor)
2. Poziadat v praci o zmenu pracovnej doby -- cize zacinat o 7 napriklad a koncit o 15:30 ( toto robi tiez dost mamiciek, ze rano ide velmi skoro ale deti odnesie tym padom do skolky otecko a poobede zas ona uteka skor z prace a otecko robi dlhsie)
3. Sukromna skolka s predlzenou prevadzkou
4. Babka/dedko ktori budu vyzdvihovat zo skolky
5. Studentka/susedka/kamaratka -- vyzdvihne zo skolky, privedie domov, hodinku sa pohra, v lete vezme trebars na ihrisko a ty prides z prace.., pripadne susedka co ma tiez dieta
6. Ina mamicka v skolke -- zoznamit sa s mamickami a poziadat o postrazenie na hodinku -- samozrejme za poplatok
7. zosuladit si pracovnu dobu s oteckom
8. praca na doma s flexibilnou pracovnou dobou
9. zamestnavatel s vlastnou skolkou
atd
Velmi zalezi od druhu prace ktoru hladas/budes vykonavat, od ochoty zamestnavatela, od rodinnych pomerov, ochoty manzela, financnej situacie...atd atd..ale zial, vsetky to musime nejako riesit...
Co sa tyka mna samotnej napriklad, tak nasej firme je toho neurekom..ja mam flexibilnu pracovnu dobu a pracujem doma..takze si rano odvediem dieta do skolky a poobede idem pre neho ked potrebujem...ked mi ostane dorobit pracu, robim vecer ked ide spat, pripadne ked pride manzel z prace...tiez manzel ma moznost robit obcas doma, dava si niekedy poobedne sichty ked sa vymeni s kolegami a tak zas rano moze zaviest maleho atd...
Ale mam kolegyne co robia na skrateny uvazok a aj take co robia od 7 rano a utekaju potom skor domov...
To co opisujes je presne co hladam, nemam problem robit aj vecer z domu prípadne ostat dlhsie v praci raz za cas ak horia terminy, pripadne ostat aj cez vikend. Len zatiaľ som sa z ústretovostou velmi nestretla :(
@janulienkajanka zavisi v akej oblasti si hladas pracu ... idealne ak ta niekto odpruci niekam kde ma s flexi prac. casom pozitivnu skusenost ...
@janulienkajanka ono ťažko diktovať si podmienky, keď hľadáš prácu, iné je, keď je to človek, čo je vo firme zabehnutý, poznajú jeho prácu a podobne, ja som to tiež volila, radšej na polovičný hocijakú prácu, ale nech som s dcérkou, kým je malá a potrebuje ma, na inú prácu bude dosť času potom, keď už bude v škole
@janulienkajanka ono to nie je lahke... Ja v byvalej robote by som tiez nestihala po deti..muz.vobec..som bola rada,ze aspon na besiedku prisiel,malokedy chodi pred 17tou..
Tu sice robim na smeny,ale len 1x,maximalne 2x koncim 17 ci 18.. Takze v zvysne dni po deti stiham ja.
Na zaciatok som.si hladala pracu nie daleko od bydliska,nastastie sa podarilo..ale zas to nie je bohvieako platene..
Ono skor v statnej sprave - idealne mozno skolstvo - najdes pracu,kde sa koncino 15-15:30 najneskor..
V byvalej sa koncilo o 16:30,kolegyna ledva stihala skolku kvoli zapcham..ona bola samozivitelka...obcas ju pustili o 15minut skor..no tam.sme najma v zime mali vela roboty a casto sa nadcasovalo.
Lahke to nie je..jedine,ze ta praca je tak super platena,ze v pohode si niekoho zaplatite na tie cca 2hodiny denne,ak nemate starych rodicov.ktori by vam sli po deti a vykryli choroby. My tak mame uz len jednych svokrovci vypadli,svokor je nevladny a svokre sve deti nedam,ma tiez svoj vek..este tak nachvilu,ked sme doma..
Pripadne nieco vlastne vymysliet,co mozes robit z domu..lebo prac na skrateny uvazok je minimum-tiez som.hladala..
@janulienkajanka tak ako pisu baby predo mnou....je to tazsie ked si pracu iba hladas...ja som to riesila dopredu...podmienky som si vytvarala pred tym ako sme sa rozhodli mat dieta..a potom si clovek viac moze ziadat..ked uz je zabehnuty, v niecom ustupi, ze ja nastupim trebars po 2 rokoch ale vy mi dajte flexi cas..alebo skrateny uvazok...alebo pracu doma..alebo alebo..je to lahsie takto....ked si hladas pracu a kladies vela podmienok tak je to tazsie..tak v tom pripade skor cez odporucanie a znamosti alebo potom tak, ze zacnes normalne, zapises, sa preckas skusobnu dobu, pripadne pol roka a potom poziadas o nejake vyhody...ked za zebehnes...dovtedy skusit opatrovatelky, studentku, nejako to polatat...samozrejme si treba predom zistit ci taka moznost v danej praci/firme do buducna vobec je...
@m.i.r.i lenze to nikdy nevies... Ja som bola v byvalekmj firme vyse 8r.,ked som sla na MD.. Vsetci mi tvrdili,ze to bude ok,ze je velka fluktuacia,stale dakto odchadza...a zrazu redukcia miest,moje zrusili a bolo.. A teraz tam.zas maju novych...viem to,lebo sestra mi tam.robi na inom.oddeleni..ale ja som zas aj rada,ze tam.uz nie som.. Bol to dobry zamestnavatel,ale...
inak skolstvo je idealne pre matky s malymi detmi ... v pohode stihas vyzdvihovat ... to rodicko 4 krat do roka sa da poriesit .. mas prazdniny ked maju deti /aj ked cerpas dovolenku alebo mas nahradne volno - to je inak super ze ti ho daju za navyse hodiny - to v sukromnej sfere neexistuje/
nemas problem ist s detmi k lekarovi a pod...
@janulienkajanka mozno by bola riešením kamoska na materskej/rodicaku, keby ste sa dohodli na nejakej rozumnej cene
@siska53 samozrejme..nic nie je iste...ako moja mama hovorila ze Planovat je od slova "plano" -- u nas na vychode...ale tak vzdy sa da mysliet na buducnost a skusit..a mat viac moznosti...ak nevyjde jedno, mozno potom druhe..a samozrejme sa clovek zariadi ked dojde na danu situaciu..ale ja radsej si dopredu zvazim moznosti ako potom ked neviem co robit...kazdopadne na druhej strane som si vsimla, ze tolko ludi, vratane mamiciek sa vie zmobilizovat a dokazat velke veci prave vtedy ked MUSIA...ked su v tazkej situacii...ked hori pod zadkom...zalozit zivnosti, najst pracu o akej mozno ani nesnivali..clovek je uz raz taky..ked ma pohodlie, nemusi sa snazit..mamicky to maju tazke u nas v tomto..ten navrat do prace je asi najtazsia cast celeho toho procesu, dlho doma, vypadok z prace, dlha pracovna doba, male deti co su stale chore...ved vieme...ale klobuk dolu ako to vacsina z nich zvladne
@janulienkajanka ja zase nechapem, kde robia vsetci rodicia v nasej skolke, ked tam opatruju len do 16:15 a stale vymyslaju akcie, pri ktorych od nas rodicov chcu, aby sme deti zobrali uz o tretej domov. Cele zle. Jedine ochotna kamaratka, suseda alebo niekoho zaplatit...
A to ešte ak je dieťa zdravé. Môj syn je pomalší, treba sa mu venovať, je prvák - pravdepodobne dyslektik. Má poruchu reči - oneskorene začal rozprávať doteraz navštevujeme logopédiu a taktiež špeciálneho pedagoga. Veľmi rada by som išla do roboty, nakoľko sa s ním musím učiť stále po menej učiva s prestávkami, lebo má narušenú pozornosť a nevydrží dlho pri jednej činnosti sústredení tak píšeme a čítame na 5 krát. Ale stojí to zato. Keď prinesie zo školy pochvalu tie hviezdičky v jeho očiach sú neopísateľné.
Keby sa dalo ísť niekam na polovičný úväzok bolo by super, ale u nás na krajnom východe pravdepodobne zdochol pes (sorry za výraz). Teplé miestečká v kanceláriách majú zabezpečené už rodiny čo ešte na deti ani nemyslia, a to len preto že majú známych na dobrých miestach.... 😝
Je to niekedy tazke, vobec neberu ohlad. Mne v praci vyhovel riaditel, robila som na 3 smeny, od septembra uz nie iba na dve, nerobim poobedne. Takze je to dobre, robim tam uz 11,5 roka.
@janulienkajanka kedysi boli aj obchody otvorene maximalne do siestej a kto robil v kancelarii tak do tretej robil vacsinou alebo ak si robil vo vyrobe tak na smeny rane poobedne .... teraz vacsina chodi na 9. a robi do pol siestej. Ale mozno by spravili vynimaku od pol osmej do stvrtej skus sa spytat.
ako pozeram, my mame stastie, resp. vzdy je to obeta pre nieco....my sme obaja vacsinou o 15tej doma....ja som ucitelka (cize obcas nejaka porada, sluzobka...ale to je minimum) a manzel preklada pre jednu firmu a prac. dobu ma od 6-14.30....moze si ju posunut......obcas ma aj on dlhsie tlmocenie, sluzobky, ale dokazeme sa prestriedat...takze su sice prace, ale zas potom necakajte velke financne ohodnotenie, my sme radsej uprednsotnili cas spolu a nemam problem so skolkami ako zavratne platy......vzdy je to na ukor niecoho....
Pracujem kedy chcem, mám čas na svoje koníčky a svojich blízkych, pracujem s prírodnou kozmetikou, s krémikmi, olejčekmi, vôňami...To všetko môžte aj vy! Ak ste aktívni, ambiciózni a hľadáte možnosť vedľajšieho príjmu, ktorí sa vašou šikovnosťou, aktivitou a vytrvalosťou môže zmeniť na váš hlavný príjem,pridajte sa k nám. Registrácia je ZDARMA a NEZÁVAZNÁ! Môžte nakupovať pre vlastnú potrebu (po registrácií so zľavou do výšky 36%),alebo predávať , prípadne budovať si svoj tím a zároveň aj pasívny príjem.
Možnosť zárobku tu je , len si ju treba uchopiť! Samotná registrácia a nečinnosť nestačí, je potrebné aj pracovať!
Viac info poskytnem v súkromnej správe.

@janulienkajanka ja pracujem na smeny, tie si plánujem podľa toho, ako manžel robí, tak buď odnáša on a ja vyzdvihujem, alebo ja odnesiem a on vyzdvihne