icon

Mám vydržať v práci do materskej?

Včera o 14:59

Ahojte. Pracujem v jednom zamestnaní skoro tri roky, od začiatku som nejako nezapadla lebo som introvert a potom prišla nová nadriadená, ktorá mi nesadla a ani ja jej. Teraz máme novú vedúcu a samé zmeny vymýšľajú. Chcela som už vydržať dokým sa nám zadarí a pôjdem na materskú. No neviem, mám chuť niekedy dať výpoveď, len zase neviem či by som hneď našla inú prácu a chcem mať nárok na materskú. Takže vedenie nie je dva krát príjemné, podľa mňa by sa má aj oni najradšej zbavili kebyže nemám zmluvu na dobu neurčitú. Môžu mi dať výpoveď zo strany zamestnávateľa keď som na dobu neurčitú? Mám priamu kolegyňu, tá je celkom fajn, tiež nie je stotožnená so zmenami aké idú nastať čo sa týka práce. No ona s nadriadenými vychádza dobre a keď si niečo povedia, tak keď ja tam nie som. Raz mi naznačila v práci keď sme boli sami, že treba porozmýšľať nad nejakou zmenou (práce). Spýtala sa ma či plánujem ostať a ja že teraz ideme stavať a vybavovať úver tak mi peniaze treba a spýtala sa, že čo potom. Nepovedala som jej nič s určitosťou, ale navrhla mi ísť na materskú, že to budem s peniazmi na tom istom ako keď chodím do roboty. Nehovorila som o materskej lebo neviem kedy sa nám zadarí a nemám rada, keď sa na to niekto vypytuje na tieto osobné veci s manželom. Myslíte, že mi chcela naznačiť, že ma chcú prepustiť? Alebo chcú, aby som odišla sama?

anonym_20c3cb
Včera o 15:02

No v prvom a najdolezitejsom rade - Ty sa staraj o pracu tak, akoby to bola teraz Tvoja priorita (a aj je, ak chcete hypo a stavbu). To, ci niekedy (a kedy) pojdes na matersku je uplne irelevantne, podla toho sa neriad, ako si sama uvedomujes, moze aj nemusi to byt take jednoduche.

anonym_85cc7a
Včera o 15:09

este nie si tehotna a uz premyslas nad materskou? ach, ved to moze prinajhorsom trvat aj roky, resp. ked sa nahodou zadari čoskoro, tak mozu prist rozne komplikacie, kvoli ktorym ani materska nepríde...na tvojom mieste by som si co najskor hladala novu, lepsiu pracu, a vypoved by som podala, az ked budes mat podpisanu zmluvu v novej praci

mirkam3
Včera o 15:12

Hľadaj si novu pracu a až potom dávaj výpoveď - opačné poradie mi pride v situacii keď sa plánujete zadlžiť finančne nerozumné (nechcem rovno písať finančne negramotné…). Ak sa medzicasom zadarí, môžeš ostat tam, kde si. Ak sa nezadari a ty budeš navyše nezamestnaná, to ti na pohode isto nepridá.

marsmykkok
Včera o 15:18

@anonym_autor Prepáč, ale ty si presne ten človek čo nerobiť a vyciciať štát podľa tvojho zmýšľania... Ak si tam nebola spokojná od začiatku prečo si tam 3 roky a nehľadala si skôr inú? Okrem toho ak by som práve brala úver nemám odvahu ostať bez práce a keby aj máš inú je to risk už teraz. Môj muž dal výpoved v práci ku koncu decembra s tým že mal od nového roka sľúbenú novú prácu, bol tam 2 dni a skončil lebo robili prepúšťanie a pre neho nemali prácu a potom bol doma 2 mesiace kým si našiel novú prácu. Nemáme úver, tak to tak neprekážalo, ale s úverom by mi všetko jedno nebolo.

kapanek1
Včera o 15:26

Ja by som hladala novu pracu. A pockala kym mi daju zmluvu na dobu neurcitu. Aby si sa mala kam po materskej vratit. Lebo hladat pracu s malym vecne chorym dietatom v skolke nie je bohvie co. Ale nepises kolko mas rokov...

autor
Včera o 15:30
@kapanek1

Ja by som hladala novu pracu. A pockala kym mi daju zmluvu na dobu neurcitu. Aby si sa mala kam po materskej vratit. Lebo hladat pracu s malym vecne chorym dietatom v skolke nie je bohvie co. Ale nepises kolko mas rokov...

@kapanek1 mám 30 rokov, takže nemôžem už dlho čakať. Snažíme sa dlhšie, no zatiaľ sa nám nedarí

anonym_b3c94d
Včera o 15:50
@anonym_autor

@kapanek1 mám 30 rokov, takže nemôžem už dlho čakať. Snažíme sa dlhšie, no zatiaľ sa nám nedarí

@anonym_autor ja by som sa týmto neriadila. Presne som robila to iste čakala a čakala nakoniec z toho boli 3 roky a zmenilo sa za ten čas úplne všetko a nemám stabilne mieste kde sa vrátim po materskej..

anonym_a54b53
Včera o 15:57

@anonym_autor s takou protivnou povahou ze sa pomaly s nikym neznesies ostan tam kde si bez ohladu na tehotenstvo, v novej praci by ta vyrazili mozno este v skusobnej dobe.

anonym_55d3af
Včera o 18:05
@anonym_autor

@anonym_autor takže kľudne odpracovať (niekde ďalších aj 5-10 rokov bez materskej.
Pritom názov nabáda k tomu ako by si už tehotná bola.

Aj u nás boli v práci kadejaké zmeny ktoré sa nám nepáčili, ale na rozdiel nie teba ja som boli už v 16tt. Musela som na výsluchy, na súd svedčiť proti starému šéfovi, každý po každom zazeral, z niekoľkých kolegov sa vykľulo bonzaci. Nové vedenie donieslo nových ľudí, starých prepustili za pidi chyby. Musela som brať lieky na tlak, dva krát som bola v nemocnici, Ruky a nohy mi opúchali, brucho mi tvrdlo. Do toho bola porucha vodovodu či kanalizácie praci, mne dieťa kopalo do mechúra a najbližšie toalety boli 400m v obchodnom centre. Pešo tam a späť aj 10x .Dva mesiace hľadali kde je chyba,

Takže nájdi si iný job a keď raz otehotnies pôjdeš na md. Kedže veľkou pravdepodobnosťou to nebude tento rok, nechápem čo riešiš